Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní propadák po všech směrech i nesměrech. Friedberg a Seltzer (Seltzberg) zase překonali. Což teda absolutně není kompliment. Koná se klasické představení, které s parodií má asi společného tolik, co cvrček na louce s Large Hadron Colliderem. Pro lidi odkojené parodiemi s Leslie Nielsenem a Charlie Sheenem (a i jinými, koukněte se třeba na Edgara Wrighta a jeho Shauna a Hot Fuzz) tohle bude spíš očistec než zábava. Neříkám, že by si tam nikdo nic nenašel, i já se párkrát uchechtnul, ale to je žalostně málo. Zejména proto, že duo Seltzberg neparoduje, většinou pouze cituje, krade, půjčuje si, zesměšňuje, ale neparoduje. Dokud si ale bude tyhle rychlokvašky poptávka žádat, do té doby tenhle žánr budou Seltzber a Friedberg prznit. Otázka zní, jestli tenhle žánr nezabijou úplně... ()

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Teda já jsem jen nevěřícně koukal, jak neskutečně se dá zprasit pokus o parodii. Usmál jsem se asi tak třikrát, z toho jednou u parodování Hadů v letadle pak u X-Menů (ale to spíš kvůli tomu, jak vypadali) a pak už ani nevím (možná u Harryho Pottera mi trochu cukl koutek). Už mě vážně nebaví koukat se na to, jak ze sebe banda průměrných herců dělá naprosté idioty, každou chvíli někdo někoho kopne nebo praští, popřípadě někdo někoho poblije. Bohužel i parodie na Piráty mě přišla dost ujetá a trapná, humor se zde nevyskytoval prakticky žádný a nebo fekální, takže nevidím jediný důvod, proč bych měl hodnotit vůbec nějakýma hvězdičkama. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pojem film se začíná otřásat v základech.. Doják, biják, Sparta, Tupíři.. už v tom mám zmatek, ostatně je to jedno, „důležité“ je, na koho si Jason Friedberg a Aaron Seltzer zasedli tentokrát. Pryč je doba, kdy si svěží Žhavé výstřely a Bláznivé střely získávaly po stovkách fanoušky a stávaly se z nich nesmrtelné kulty.. žánr parodie je dnes bohužel někde jinde, recenzenti se přetahují o to, kdo napíše trefnější pohrdání, jiní se po očku baví a ostatní se bojí toho, čím nás „režisérské“ duo vyčerpá příště!! ()

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem ukázky a vypadalo to slibně, tak si říkám proč ne a pádím si to půjčit do videopůjčovny... Do dnes těch 45 Kč lituji, to jsem je mohla využít mnohem lépe, třeba vyhodit z okna, protože bych s jejich využitím byla spokojenější. Děsná kravina, kdy mi mrzl úsměv na tváři, rádoby vtipné hlášky nejsou vtipné, naopak jsou vrcholem trapnosti. Velkej biják je snůška nepovedených, nevtipných, nejapných, neandrtálských a ještě ke všemu pohybujících se obrázků, které vydávají podivné a nesmyslné skřeky. Ne, děkuji pěkně, už nikdy více... ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Strašné? Hrozné? Úděsné? Vlastně ani ne. Spíše... smutné. Což je u komedie (?!) poněkud kontraproduktivní. V tomto filmu (?!) najdete vše, co jste nechtěli vidět zparodováno. Tvůrci (?!) to ovšem zparodovali a to ještě tak, že nejhůř jak se to zparodovat dalo. Mix Letopisů Narnie, Harryho Pottera, Pirátů z Karibiku, Karlíka a továrny na čokoládu. X-Men a několika desítek dalších filmů působí přesně jako dort z pohádky o pejskovi a kočičce - v tom lepším případě vás z něj "jen" bolí břicho, v tom horším poblijete vše kolem sebe podobně nechutným stylem, jako to udělala herečka (?!) Faune A. Chambers v jedné z nejtrapnějších scén tohoto paskvilu. Chvíli jsem přemýšlel nad jednou hvězdičkou (?!), ale pak jsem si řekl (tak nějak ve stylu mluvy postav z Velkého bijáku) "Hovno" a spláchl jsem to do hajzlu. A vám radím - nezkoušejte to z té kanalizace vylovit! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Jayma Mays (Lucie) a Adam Campbell (Petr) se potkali na natáčení. Po natáčení se vzali v říjnu 2007. (ČSFD)
  • Když Bílá Čubka (Jennifer Coolidge) ukáže svůj bílý hrad ( v angličtině White Castle) Edward, kterého hraje Kal Penn řekne, že má pocit, že už tam někdy byl. Je to reference na film Zahulíme, uvidíme (2004), ve které Kal Penn taktéž hrál. (ČSFD)
  • Skupina, která hraje na párty, je Eagles of Death Metal. (HappySmile)

Reklama

Reklama