Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

dinsdale 

všechny recenze uživatele

V návaznosti na Nemocnici po dvaceti letech (a po shlédnutí prvních deseti minut prvního dílu, jak už to tak s některými místními uživateli bývá) je asi in nenávidět i další pokračování, sama jsem čekala další obludnost a tím spíš jsem mile převapená, jak vydařená tahle série byla. Sedl mi rozvoj starých postav, i ty nové (Danica, Krajčo - toho je koukám taky in nenávidět). Příjemná hudba. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

O chlup stravitelnější, než ta zrůdnost, co udělali začátku tisíciletí. Přesto ale na míle vzdálené nedostižnému originálu. Chybí zajímavé případy, chybí Kopecký, chybí režie, zajímavé postavy a fajn příběhy. Vztahy mezi jednotlivými postavami jednoduše nefungují a vypadají šíleně kostrbatě. Polesný tohle totálně zazdil. Příběhy sestry Fany, sanitáře ale i věřícího a jeho kolegyně jsou tak špatně napsaný, že i kdyby byl v hlavní roli DiCaprio, bylo by to prkenný. Nemocnice na kraji města se tak (doufám) natrvalo rozloučila. Rozhodně to nebylo se vztyčenou hlavou, a dokonce ani z pokleslou. Pokud vůbec prošla do cíle se ctí, výsledek nemůže těšit vůbec nikoho. Jinak poznámku od někoho přede mnou na špatný střih mohu jen podepsat. ()

Reklama

cinemaboy7 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem zklamání. Není to vyložená katastrofa, ale prostě se netěším na další díly. Herci z první řady podávají svůj standard, ale to mladé osazenstvo, hlavně zdravotní sestry je opravdový prů..r!!! To nemáme alspoň nějaké průměrné mladé herečky? Tohle je skutečný děs a odpad. A role vrchní sestry by po Ivušce Janžurové, kterou tak scénář dvojky odrovnal k nepoužití, slušela třeba Evě Holubové. Snad se další dějová linka co nejvíce vyhne mladému kolektivu zdravotních slepiček a tím by se naše milovaná Nemocnice na kraji města trošku zachránila. A Lucie Vondráčková?? No comment. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jak jsme si všichni zvykli na ten hnus, co se v seriálové tvorbě dneska točí. Nemocnice po dvaceti letech v Bočanově režii měla alespoň nějaké světlé momenty a dávala jakýstakýs smysl. Tohle je lobotomie prvního stupně úplně stejná jako Ordinace v Růžové zahradě nebo Velmi křehké vztahy, ale dostala o 20% víc než předchozí série. Fujtajbl....10% ()

nmarca 

všechny recenze uživatele

Po fiasku Nemocnice po 20 letech nečekaný vzestup. Bílá vrána mezi českými televizními seriály. Všechny hlavní postavy předvádějí soustředěné, uvěřitelné výkony, jejich postavy mají vnitřní soudržnost a logicky pokračují ve vývoji zahájeném v nejstarších dílech. Na škodu bylo jen zbytečné množství postav, u mnohých z nichž byly jejich osudy jen naznačeny a nedotaženy do konce. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Postava Josefa Somra se zde jmenuje Pekař, přitom v první sérii byl Brunclík. Ptá se na něj docent (Jiří Adamíra) sekretářky, když přijede jako kontrola z ministerstva. (Mirindela)
  • Na place potkali otec se synem - Viktor a Martin Preissovi. (karda1)
  • Hrají zde otec se synem, Ladislav Frej st. a Ladislav Frej ml. Jde zároveň o jejich první společný filmový projekt. (M.B)

Reklama

Reklama