Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejrozporuplnější řada, i když rukopis Lucie Konášové, v době, kdy psala ještě dobré příběhy, je poznat. Začátky technicky katastrofální (Kornova havárie), potom lepší než u Bočana. Scénář na jednu stranu vtipný a hravý s jazykem dialogů ("spokojené státy"), na stranu druhou nelogický (to opravdu postava Fany netušila co je zač její snoubenec?) a plný prapodivných zkratek (cesta z mundůru zdravotního bratra zpět do sanitky je zvláštně krátká, stejně jako sblížení citově poněkud vyprahlého katolíka a sarkastické světoběžnice), ale i přes celkovou zbytečnou tragiku a občas hodně řvavou Soukupovu hudbu je mi to sympatičtější, než Zikmundův kopírák, v němž postavy beztak nemají žádnou kontinuitu. A bohužel se to přenáší i sem. Ale další díly prosím vás netočte. Mějte ROZUM. ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Další znásilnění a zohyzdění původního povedeného seriálu, které opravdu nebylo nutné. Tak nepravděpodobně poskládané zápletky, nesmyslé reakce a vztahové propletence. Proč mají tvůrci filmu odborné lékařské poradce? Ne, takhle to opravdu v žádné nemocnici chodit nemůže a nechodí – vztahy lékař-sestra, setra-sestra, lékař-lékař, personál-pacienti atd. apod. Totální absurdita. Kde nechal pan Abrhám charisma? K tomu ještě špatně mluví se špatně udělanou zubní protézou. Ztráta času. ()

Reklama

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Dietl se obrací v hrobě! Tohle nemá s první sérií vůbec nic společného! KATASTROFA! To není Nemocnice na kraji města, ale Velmi křehké vztahy na Primě. S jedním rozdílem, na ČT 1 je seriál zastoupen důchodci! Prostě divadlo a ke všemu totální nuda! Děkuji totalitnímu komunistickému režimu a komunistům, za skvělé seriály. Komunisté by se měli dostat do vedení ČT1, ČT2, protože , co se dnes točí za sračky, na to se opravdu nedá dívat!!!!Díky bohu za to, že máme televizní archív!!!!! ()

Gedes 

všechny recenze uživatele

Tuto pokračování se mi líbí mnohem víc než to druhý... Na seriál - 3. pokračování má docela dobře rozjetý děj ... zajímavé osudy..nevěra, kariera, osvojení děti, dětský tyran:o), epilepsie, domácí násilí a mnoho dalších záležitostí se v seriálu objevuje - celkově charaktery všech osob mi přijdou dobře vykreslené... škoda, že jen 13 dílů :o) ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

po prvom diele... Zatiaľ nič objavné ,obsah sa schovavá za akčnosť a kulisy. Trapné zapojenie nových hrdinov .Chýba tam myšlienka ,možno sa to zmení časom v pokračovaní . Citeľne tu chýba "pani herečka" Iva Janžurová . po ôsmom diele ... Je to ako na húsenkovej dráhe.Chvíľami sa objaví herectvo / Balzerová,Preiss,Topfer,Halbich.../ a potom to padne hlboko do priepasti / Bartoška,Šafránková,Abrhám .../ Špeciálnou cenou by som ohodnotil , výkon malej Natálky Veselej v úlohe Vendulky Machovcovej. Po záverečnom diele ... Musím uznať ,že so záverečnými dielmi sa kvalita zvyšovala aspoň pre mňa. Bol som zvedavý na posledný diel ,bolo to dôstojné uzavretie série.V dnešnom sérialovej hrôze na československej scéne je tento sérial vysoko nad priemerom. Mám pocit ,že seriál bude pokračovať ďalej ,a priznám sa že to uvítam... ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • S rozpočtem 95 miliónů korun se jedná o nejdražší seriál České televize, který do té doby produkovala. (Agatha)
  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)
  • Během 149 dní natáčení se v seriálu vystřídalo celkem 60 herců a dalších 170 účinkujících ve vedlejších rolích. (Agatha)

Reklama

Reklama