Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

wictoria 

všechny recenze uživatele

příjde mi to lepší než druhá řada, ale určitě odvar oproti první. a ve výčtu chybějících osobností bych já osobně ke Štrosmajerovi rozhodně připojila Fastovou (Medřickou) i když možná Cibulková (ta se mi tam fakt líbí) jí má trochu připomínat... rozhodně nechápu změnu mladého Blažeje, kdy ve 2. řadě byl klaďas jak vyšitý a teď z něj dělají nesympaťáka, zatímco jeho matka (Maciuchová) se zničehonic nejvíc přátelí s ex-manželem, kterého ve druhé řadě nechtěla znát a "ujímá" se jeho syna, kvůli kterému (a Ině) jí původně opustil... nechápu ani tu zápletku se saniťákem (F.Blažek) a jsem zvědavá, jestli ten jeho odchod k sestrám má nějaký význam nebo to bylo jen naťuknutí aktuálního problému s napadáním záchranářů v reálu... sestava sester na ortopedii se mění podle řad - jasně, sestry přecházejí na lepší, ale že by ŹÁDNÁ nevydržela delší dobu na svém místě a nezůstala tam z některé z předchozích řad? :-O Do nové sestavy přibrali i Libušku Šafránkovou, která prý původně měla hrát Alžbětu Čeňkovou... musí se ale tak nápadně "náhodně" potkávat se starým Blažejem? To už je každému jasné, že se nejspíš dají dohromady... Ovšem nejvíc mě (stejně jako jednoho z předchozích přispěvovatelů) vytáčí zabití hodná dcera Töpfera a Hrzánové. Bohužel, takových ženských, které své dítě vychovávají jako malého génia a vidí ho přes růžové brýle je opravdu dost... ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

S touto nemocnicí jsem byl navýsost seznámen a hodnotím velice kladně. Film mi přišel promyšlený, vygradovaný a nabízel pocity, které ostatní ne. Viděl jsem spoustu filmů. Líbilo se mi snažení o převzetí nemocnice, neboť jsem ekonom. Rozdíly mezi čechy a čechy, kteří bydlí v Německu naprosto ilusturují skutečnou relitu. Když řeknete Němci, že jste aus Tschechien, tak není kde taková země je, nebo přitaká, že jste z Čečenska. A tohle je podle mě tragický nedostatek německých škol. Stará nemocnice byla opravdu v televizi téměř vždy ake já si nepamatuji jediný díl. ()

Reklama

Elisebah 

všechny recenze uživatele

Tak tato série se mi zdá o mnoho lepší nežli ta předchozí. Tady vlastně z původních postav zbyl pouze Blažej, Králová, která hned ze začátku mizí a Čeňková. Objeví se sice i Rezek, ale jinak se odvíjí osudy nových postav a dá se říci, že je to povedené pokračování seriálu jako takového s odstupem let. Viktorovi Polesnému se podařilo natočit mnohem lepší pokračování než předtím Bočanovi. všechny čest. Bála jsem se co to buda za paskvil, ale vzhledem k tomu, že je zde spousta - vlastně téměř všechny - nových postav je to pěkné. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

[obsahuje spoilery] Původní Nemocnici s Kopeckým a spol. jsem moc nesledoval, i když to nešlo ani nevidět, protože kdykoliv jsem zapnul TV, tak to zrovna dávali. Další Nemocnice po dvaceti letech s panem Dvořákem a paní Janžurovou se mi velmi líbila. No abych se přiznal. Na vysílání této Nemocnice jsem se ani moc nětěšil a dokonce i premiéra v TV na ČT1 mi unikla. Jen díky CSFD a kladným komentářům, ve kterých se píše, že je to mnohem lepší než předchozí série po dvaceti letech, jsem se rozhodl, že téhle sérii dám šanci, a tak po dvou dnech, díky internetu, mám první díl stažen v PC. Jsem zklamán. Mám z toho velmi rozporuplné pocity, i když hodnocení po jednom díle je trochu klamavé. Např. „zpěvák“ Korn, který zde hraje německy mluvícího občana mě moc nepřesvědčil. A to ještě chudákovi uřízli nohu! Za jediný klad považuji nasazení Krajča, který mě nedávno mile překvapil v seriálu Hraběnky. Jeho setkání s Abrhámem bylo docela i vtipné. Krajčova motorka je zaparkovaná u auta Abrháma, tak natěsno, že Abrhám nemůže vyjet. Přichází Krajčo a Abrhám mu říká: „To je vaše? Krajčo: No. Děje se něco? Abrhám: Já nemůžu odjet. Krajčo: No tak sorry, se zas tolik nestalo, ne? Abrhám: Pražský číslo, to jsem nezavádějte, pražský móresy. Krajčo na to: Klídek strejdo, nebo vás chytne žlučník.“ Nevím proč se rozhodli autoři nechat hned v prvním díle umřít pana Sovu. Podle mě to měli udělat asi v polovině seriálu. Tento seriál zatím hodnotím pouze dvěmi hvězdičkami. Možná, i když tomu moc nevěřím, za pár dílů jednu přihodím. Ale co musím uznat, že Nemocnice i tato nová, je 100krát lepší než Ordinace v růžovce. ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Další znásilnění a zohyzdění původního povedeného seriálu, které opravdu nebylo nutné. Tak nepravděpodobně poskládané zápletky, nesmyslé reakce a vztahové propletence. Proč mají tvůrci filmu odborné lékařské poradce? Ne, takhle to opravdu v žádné nemocnici chodit nemůže a nechodí – vztahy lékař-sestra, setra-sestra, lékař-lékař, personál-pacienti atd. apod. Totální absurdita. Kde nechal pan Abrhám charisma? K tomu ještě špatně mluví se špatně udělanou zubní protézou. Ztráta času. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Na place potkali otec se synem - Viktor a Martin Preissovi. (karda1)
  • Postava Josefa Somra se zde jmenuje Pekař, přitom v první sérii byl Brunclík. Ptá se na něj docent (Jiří Adamíra) sekretářky, když přijede jako kontrola z ministerstva. (Mirindela)
  • Hrají zde otec se synem, Ladislav Frej st. a Ladislav Frej ml. Jde zároveň o jejich první společný filmový projekt. (M.B)

Reklama

Reklama