Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Musela to být hodně hluboká a hodně smradlavá stoka, že se jim podařilo vylovit takový odpad současné tv tvorby: korn, krajčo, vondráčková - hovnama je to teda nabitý. O lucii konášové šla jeden čas fáma že je talentovaná scénáristka, no, byla to rozhodně fáma. Sory, já prostě nemám ani sílu psát jména těch nul s velkejma písmenama. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Po "druhé" sérii Nemocnice přišla třetí - Nové osudy. Musím říct, že jsem velice příjemně překvapený. Tohle měla být totiž Nemocnice po 20ti letech - tenhle seriál staví na původní sérii, rozvíjí ji, nebojí se jí. Je tu humor, nové postavy jsou zajímavé a jejich problémy uvěřitelné. Stará garnitura je excelentní - doktorka Čeňková/Balcerová zase půvabná a schopná, Blažej/Abrhám autoritativní a nosný... líbí se mi, že dostaly prostor i postavy, které by málem upadly v zapomění (výborná Maciuchová, Topfer s Hrzánovou konečně mají co hrát a dá se jim věřit, Preiss atd atd...). Musím scénáristku pochválit - dobrá práce vrátit legendě něco z jejího lesku. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Poučena neúspěšnou a zhůvěřilou Zikmundovou misí pokusila se Lucie Konášová jít alespoň trochu v Dietlových stopách a dodat seriálu trochu důvěryhodnosti a důvěryhodnějších postav. Snaží se sice hezky, ale prostě na to nemá. Stále to sice připomíná víc Ordinaci v růžovce, ale těch připitomělých zvratů a řešení politicky a společensky aktuálních témat, na něž běžní obyvatelé pečou zvysoka, je naštěstí zde utlumeno. I zde se sice některé postavy chovají pitomě, ale už to není ona do očí bijící a prvoplánová pitomost scenáristické zvůle, jako tomu bylo u projektu Zikmunda a Bočana. ()

Elisebah 

všechny recenze uživatele

Tak tato série se mi zdá o mnoho lepší nežli ta předchozí. Tady vlastně z původních postav zbyl pouze Blažej, Králová, která hned ze začátku mizí a Čeňková. Objeví se sice i Rezek, ale jinak se odvíjí osudy nových postav a dá se říci, že je to povedené pokračování seriálu jako takového s odstupem let. Viktorovi Polesnému se podařilo natočit mnohem lepší pokračování než předtím Bočanovi. všechny čest. Bála jsem se co to buda za paskvil, ale vzhledem k tomu, že je zde spousta - vlastně téměř všechny - nových postav je to pěkné. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Marně hledám, co bych v seriálu vyzdvihl. Od nevýrazně napsaných postav se nedá čekat výrazné herecké ztvárnění. Scénář je dost naivně koncipován a situace zachycuje jako děravé síto, kterým tentokrát propadá úplně vše. Nelze příběh zahltit množstvím postav a u každé rozvinout nějaký mini příběh. Tohle by si mohl dovolit jen vynikající scenárista, ale tady se scenáristka zmohla jen na to, že do popředí chce stavět mladé herce, kteří však odvádějí jen ochotnické výkony. Tady zase selhává režisér, který s herci neumí pracovat a nevyvážený scénář neumí eliminovat do stravitelnější podoby. Výsledkem je dějové prázdno, kolem kterého krouží hejno herců, kteří pronášejí dramatické repliky, které budí smích. Slaboučké. Nesnese to ani to nejmenší srovnání s řemeslně zručně natočenou, napsanou a zahranou "Nemocnicí" od pánů Dietla a Dudka. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Až v této třetí řadě dostala Blažejová (Hana Maciuchová) křestní jméno. (M.B)
  • S rozpočtem 95 miliónů korun se jedná o nejdražší seriál České televize, který do té doby produkovala. (Agatha)
  • Zuzana Vejvodová, Zuzana Bydžovská, Josef Abrhám a Hartmut Krug se spolu na natačecím place setkali již o rok dříve při filmování seriálu Hraběnky (2007). (karda1)

Reklama

Reklama