Reklama

Reklama

Hranice nemožného

(seriál)
Ukázka z filmu 12
Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller / Horor
USA, (2008–2013), 74 h 31 min (Minutáž: 43–81 min)

Hrají:

Anna Torv, Joshua Jackson, Lance Reddick, Blair Brown, Jasika Nicole, John Noble, Kirk Acevedo, Seth Gabel, Michael Cerveris, Mark Valley, Leonard Nimoy (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Příběh se točí kolem tří nepravděpodobných spojenců – půvabné a odhodlané agentky FBI, geniálního, ale duševně chorého vědce a jeho jízlivého syna s poněkud bouřlivou minulostí – kteří vyšetřují sérii bizarních úmrtí a katastrof, známých jako "Vzorec". (Warner Bros. CZ)

Videa (64)

Ukázka z filmu 12

Recenze (557)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Srovnávat Fringe s Akty X není tak docela fér. Daleko víc má totiž společného s mysteriózními seriály poslední doby Lost a FlashForward. Fringe má ale na rozdíl od svých bratranců jasnější vizi a po první sérii se nezdá, že bychom se dočkali pouhého kupení otázek bez odpovědí a téměř každý případ posouvá příběh někam dál. Ústřední trojka hraje skvěle a postavy nejsou jenom škatulky - Olivie je nejenom oddaná své práci agentky, ale zároveň i rodinný typ, Walter Bishop je vědec-magor, který vždycky pobaví, ale taky kdysi leccos obětoval pro druhou stranu, a jeho syn Peter je dobrá duše, která se lecky pohybuje na hraně zákona. Jediná škoda je, že vědu, která má na všechno odpověď, tenhle seriál často pozve na rande a pak jí nezavolá - podobně jako v Brainiacu. Fringe zkrátka není zázrak spadlý z nebe, ovšem v konkurenci stále si podobnějších sérii á la HBO rozhodně potěší. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Psychokinéze…Umělá inteligence… Nanotechnologie…Kybernetika…Genetika.…. Zvláštní seriál. Na začátku dílu je záhada. A taky křik a hrůza. A pak ,,jen“ tuctová kriminálka na pokračování. Scénáristé se snaží poutavě vyprávět, servírují takovou fůru zajímavostí ze světa sci-fi, moderních technologií a věcí, jež jsou mimo rámec lidského chápání, až zjišťuji, že mě to vlastně nezajímá. Je mi podsouván tajemný VZOREC, občas (jako by mimochodem) se objeví postava. Záhadná. Každý díl kousek. Nebo taky ne. Nedokáže mě to udržet v napětí. Mám podlehnout dojmu, že kdosi experimentuje a celý svět je laboratoř. Spíš mi to připadá, jako bych se stal obětí experimentu já. Možná je problém v tom, že agentka Dunham je ukrutně nezajímavá. Charisma vyzařuje pouze z J.Jacksona. Postava dr. ,,Frankensteina“ Bishopa je zase nejzajímavější. Ale ani on mne nepřesvědčil, abych viděl dva díly za sebou. Spíš se stalo, že se mi zavíraly oči. Až na konci zjišťuji, že to zase tak tuctová krimi není. Kvalita dílů se pomalu zlepšuje, ale žádný bych neohodnotil lépe než ***. ,,JAK DLOUHO JE MRTVÝ?“ ,,PĚT HODIN!“ ,,VYSLECHNĚTE HO!“ A přitom to zní tak zajímavě!… ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Komplet. Veľmi dobré obdobia striedajúce sa s priemernými až veľmi zlými. V tomto smere veľmi nevyvážený seriál. Každopádne naň budem spomínať v dobrom. Nie vďaka poslednej sérii. // Do 2x08: nice. Po parádnom finále a pomalejšom rozjazde 2. série sme na akurátnom tempe, ktoré ma baví. Zvyšujem hodnotenie. // Do 1x10: Na hercov som si zvykla, pribehy byvaju zaujimave, ale pripada mi, ze ktokolvek nam ten pribeh rozprava, nebavi ho to. Chyba mi akesi budovanie atmosfery, napatia (mimo cakania na vysledok nejakeho doktorovho pokusu), obzvlast v poslednej epizode pred pauzou. // Pilot teda neoslovil, privela klise, privela prazdnych pohladov. Sancu ale este dam... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

První třetina první sezóny je průměrná, druhá je nadprůměrná a poslední výborná, ale nakonec se kloním k absolutoriu, protože oceňuji, jak je vše promyšlené, logicky do sebe hladce zapadá, důmyslně se distribuují informace ve vyprávění, stylistická okázalost má své formální opodstatnění a narativní mapa se zahušťuje s každým dalším dílem a vychytrale se propujují různé fikční světy abramsovských počinů (zde především se STAR TREKEM). Srovnání se žánrově spřízněnými AKTY X chápu, ale nelze jednomu snižovat hvězdičky, protože starší dvojice vyšetřující záhadné události a konspirační spiknutí je lepší, protože se pracuje se zcela jiným typem diváctví. Zatímco Mulder se Sculyovou procházeli dvěma typy epizod, kdy jedna byla mytologická a druhá ryze žánrová, nabízející strach z bubáků, dvojka (trojice?) z FRINGE odhaluje záhady za netradičními případy, které jsou dílkem skládačky jedné velké konspirační teorie. Navíc strach nevyvěrá z pověr a strašidelných historek, ale z moderní techniky a zdánlivě bezpečných prostor. 9/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4milióny▐ Fringe: kompletná 1.Sezóna Tržby za predaj DVD v USA $14,666,446 //počet predaných kusov 72,629║ __Fringe: kompletná 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $10,824,063 //počet predaných kusov 280,919 ║ __Určite ma to mysterióznym prevedeným zaujalo, ústredná dvojica fajn, príbehy dobre zamotané, že by náhrada za Akty X?... uvidíme čo to povie ďalej. /80%/ ...a musím povedať že ma to celkom baví, má to nejaké tie nedostatky kvôli jednoduchosti seriálového prevedenia a menšej zručnosti režisérov takýchto 45minútových dielkov ale vďaka slušnému scenáru to ma patričnú mysterióznu pútavosť, ktorá ma berie ()

Galerie (964)

Zajímavosti (64)

  • Keď Walter (John Noble) vstúpi do kancelárie zariadenia v Jacksonville, vidno na stene periodickú tabuľku prvkov so 117 chemickými prvkami. Dej sa však odohráva v roku 1985, kedy bolo objavených iba 109 chemických prvkov. Navyše chemické prvky 104 až 109 majú v tabuľke názvy, ktoré boli medzinárodne schválené až v roku 1997. (koba)
  • Ve scéně, kdy agent Charlie Francis (Kirk Acevedo) přijíždí k opuštěnému autu odchytové služby, má na rukou kožené rukavice. V následující scéně, ve chvíli, kdy vystoupí z auta, však rukavice drží a teprve si je nasazuje. (Komaar)
  • V priebehu prvej série bola natočená aj epizóda Odpoutaný netvor (2010), ktorá však nebola odvysielaná. Bola odvysielaná až v priebehu druhej série, do ktorej však dejovo nezapadá. Na DVD je preto umiestnená ako bonusová epizóda druhej série. (koba)

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (více)

Reklama

Reklama