Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (857)

verbal 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych to vidět ještě jednou a s erkovou přístupností se vším tím detailním ukousáváním hlav, žvýkáním vojáků a používáním mletých lidí jako náplň do pirohů! Takhle musím jednu ubrat jednak proto, že si zase dvanáctiletí smradi mohli utírat snoply do sedaček v Cinestaru a kdo má potom na tom sedět, druhak za toho nového, nesympatického Patyzóna, kterému jsem ani na chvíli nevěřil, že by někdy mohl sbalit takhle píchatelnou princeznu! Jinak však z toho Brajen vydojil naprosté maximum a ukázal, že se dá natočit dokonale udělaná, přímočará a vcelku drsná fantasy pohádka, u které citlivé bukvice nepomočí růžové kapesníčky s monogramem Džordže Majkla a artoví hnědopichové tu opět roztomile dští síru nad nedostatečnou propracovaností psychologie postav, absenci Schopeenhauerovské nadsázky a naprosté ignoraci existenciálních dilemat, až se z toho za břicho popadám. Nu čož, tak si to přeslabikujeme znovu! Je to pohádka, kokoti, PO-HÁD-KA. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na obrov od Singera som sa tešil a myslel som si, že i všetky postavy budú kvalitne prepracované, tak ako je to u neho zvykom. Singer to nakoniec nedokázal ku spokojnosti všetkých vtesnať do tých 114-tich minút, ale ja osobne som s príbehom, trikmi i obsadením veľmi spokojný. Jedine v postave Jacka by som rád videl niekoho iného, ale až tak moc mi nevadil. Ako rozprávkový film má všetko, čo má mať a ja som sa nenudil ani na chvíľu. Svet obrov a prvá návšteva u nich je plná napätia a ešte viac som sa tešil na moment, keď prídu obri medzi ľudí. Škoda, že nedošlo k scénam, ktoré sú v animovanej úvodnej časti, kde obri žerú ľuďom svine, kone a vypukol chaos. To by boli skvelé scény, no napriek tomu som si film užil. Ak sa na výsledok pozrieme ako na film, tak zopár chýb nájdeme, ale je to ROZPRÁVKA a ako taká u mňa bodovala. Po skvelej temnej rozprávke Snehulienka a lovec je tu ďalšia , ktorá stojí za to. 90%. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Nechápu ten současný trend oživování klasických pohádek do podoby sterilních jásavě barevných digi-fantasy. Paradoxně i přes svou původní originalitu a rozdílnost jsou jedna s druhou těžce zaměnitelné, úplně stejně neurážející, úplně stejně nezajímavé. Singer se tu zlomil do podoby tupého řemeslníka který sice servíruje i nějakou tu velkolepou akci a sem tam i dobrou hlášku McŘehoře, ale stejně tak by to mohl natočit i kdokoli jiný a vůbec nikdo by nepoznal rozdíl. 6/10 ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hoult už definitivně prorazil hollywoodskou bránu a ve svém prvním velkofilmu, kde jen nesekunduje, si vede opravdu dobře, ač charismatu Tonyho Stonema nedosahuje, kór s tím šíleným účesem. Jack the giant slayer má svá hluchá místa, ale přesto si udržuje standard svižné pohádky, což je něco, o čemž si Raimiho Oz může nechat jen zdát. Finále je moc pěkné, přesně jak se na dobrodružné fantasy sluší a patří a sem tam se v něm objeví i nějaká ta scénka využívající 3D: ** které je jinak vcelku nezajímavé a téměř nepostřehnutelné. Takže oproti zmíněnému Ozovi, na němž bylo 3D to jediné, co udrželo u filmu, přesný opak. 70% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem hodně doufal, že mě Singer nějak překvapí. Hledal jsem vyšší hodnotu, snažil jsem se, co to šlo. Ale není tu. Je to jen druhořadé fantasy málo humorné i epické. Ani když vím, že to režíroval Singer, ho tu nejsem schopen najít na žádné úrovni. I ty tři hvězdy jsou v podstatě dobrý skutek. PS: 3D tu má smysl ve dvou - třech záběrech (těch z výšky na dav), jinak máte brýle nasazené jen proto, aby nebyl obraz mírně rozmazaný - s hloubkou to nijak nesouvisí. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Původně měl film přijít do kin už v roce 2012. Nakonec byl premiéra posunuta až na rok 2013. (PauloZ)
  • Na vizuálnych efektoch pracovalo 7 spoločností - Digital Domain, Giant Studios, MPC, Soho VFX, Rodeo FX, The Third Floor a Hatch Productions. (Greenpeacak)
  • Scény, v nichž postavy lezou po stonku, byly filmovány na horolezecké stěně. Protože museli herci filmovat záběry, ve kterých šplhají vzhůru, v plné zbroji, nevyhli se protagonisté tvrdé přípravě. Například Eddie Marsan (Crawe) trénoval přímo šplh, posiloval horní část těla a učil se jízdě na koni. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama