Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 2
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 2

Recenze (619)

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Odmítám srovnávání s Twilight ságou - to vykřikují lidé, kteří si buď za a) přečetli o čem VD je, nebo za b) zhlédli jeden či dva díly. S Twilight to nemá absolutně nic společného. VD mají svoje kouzlo, zvláště díky Ianu Somerhalderovi, který si roli záporáka vyloženě užívá, a co si budeme povídat, jde mu to moc dobře. Mohu ještě dodat, že jako seriál VD předčil knihy ve všech ohledech. Upíří deníky jsem četla a oproti seriálu to je opravdu brak. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, hodnotím po třech dílech. Tak za prvé, oceňuji, že obsah jedné knížky je narván do jednoho dílu. Výborně, zbytečně to neprodlužují. Za druhé, máme tu upíry. Zase a zase. Jen čekám, kdy přestane upíří mánie a budeme moci v klidu vyjít do ulic (fandím duchům..). Za třetí, proč je všechno do černa? On je taky někdy den víte?! A když už má ten rádoby fešák Stefan (ach Stefane, ach Eleno!) prsten (od Arabely, chichi) tak slunce svítit může. Nebo bychom to pojali jako u Stmívání, kdy stále pršelo? Jak praktické! Za čtvrté, některé grimasy herců mi začínají lézti krkem. Hlavně mi vadí, jak starostlivě se Elena dívá na svého bratra. Takhle se sourozenci nedívají! A za páté (pokud ještě nevymyslím za šesté) nekazte si život čtením podprůměrnými knížkami upířích deníků! ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé sledoval tenhle užasný příběh tak už od prvního dílu mě to pohltilo s každým dílem nás čekalo spousty zvratu užasné hudby skvělých herců. Nikdy bych nečekal konec takový jaky byl a to jsem hodně krát koumal jak to dopadne ano bral bych tam i jiný konec zestárnutí děti a podobně ale přesto hodně spokojený. Když se ohlídnu zpět mezi všechny herce jediný kdo mi prostě neseděl byl Matt za celých 8 sérii jsem ho prostě neměl rád. Zato jsem si hrozně moc oblíbil krásnou Liv bohužel nás opustila jako hodně skvělých tváři. Ostatní jsem si oblíbil hodně a ano chyběli mi tam časem různé tváře které začali mizet jako Jeremy, Jena , a další. Rozhodně nejlepší je ze všech Demon. Sledovat jak každou sérii si myslíte že původní jsou nejhorší a ono přichází ještě větší překážky a temno bylo dokonalé. Rozhodně bude patřit mezi 1 místo v TOP. Celková spojitost všech dílu všech životu, užasná podívaná nikdy neomrzí. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Milý deníčku, potkala jsem nádherného kluka - je mladý, úžasný, galantní a je to mimozemšťan - teda vlastně upír. Snaží se být správným středoškolákem a zároveň zachraňuje svět před nadpřirozenými potvorami a svým démonickým bratrem s přilehavým jménem Damon, s bad-ass image a hříšnými myšlenkami. Zdá se mi, jako bych už tahle schémata někde viděla... Možná to bude Roswell? Nebo snad Supernatural? Buffy? Opravdu se snažím, aby mi na mysl nepřišel Edward, ale i sami upíři z tohoto příběhu se proti těm z vesmíru Meyerové vymezují. Mají recht, ještě by je někdo mohl považovat za vzdychající patetické emo-boye. Zvlášť, když si píšou deníček. Po čtyřech epizodách průměr s nadprůměrným vizuálem. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Zpočátku, když jsem četla o čem to má být, jsem nad tím ohrnovala nos. Zdálo se mi to trapné a že toto téma je už vyčerpané, že mi to jednoduše nemá, co nabídnout. Ale stačily mi 2 díly a změnila jsem názor. Nic nového mi to sice nepřináší, jen mě to okrádá o čas, ale líbí se mi ta naivita. Je to víc dětské než True Blood, které mě trochu zkazilo. Když ve Vampire Diaries chtěli udělat (předpokládám) erotickou scénu, tak jsem si myslela, že je to vtip:D v tomto směru se to True Blood nevyrovná. Ale mám prázdniny, i když jsem na výšce, tak jsem asi stále ještě puberťák, když se mi to líbí. A co na mám říct na to, že je v mé top 10? Miluji milostné trojúhelníky, možná jsou otřepané a naivní, ale já si nemůžu pomoct :). Jen mi neskutečně vadí ta klišé. Nechápu, proč se krásná Nina Dobrev musí každé ráno probudit nalíčená, hm?? Nebo proč se vždycky musí rozhodnout pro toho nudnýho Stefana??Vrrrr! ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Na začátku seriálu je kamarádka Eleny Gilbert (Nina Dobrev) Caroline Forbes (Candice Accola) typickou blonďatou třídní kráskou a tmavovlasá Elena s ní věčně soupeří. V knižní předloze je to naopak. Blonďatou královnou je Elena a Caroline je méně atraktivní, nicméně chytřejší soupeřkou. (Margay)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama