Reklama

Reklama

Stav beztíže

(seriál)
  • USA Defying Gravity
USA / Kanada, 2009, 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(13)

Píše se rok 2052. Na konec září je naplánován start vesmírného projektu Antares. Osmičlenná posádka vytrénovaných astronautů bude po šest let navštěvovat sedm planet sluneční soustavy. V týmu měl být i zkušený astronaut Maddux Donner. Kvůli nehodě, která se stala před pěti lety při výpravě na Mars, však nepoletí. Je pouhým náhradníkem. Stejně je na tom i jeho přítel a spolupracovník Ted Shaw. Tenkrát museli pro dobro mise a na rozkaz velitele odstartovat bez dvou kolegů, které nechali na povrchu Marsu zemřít… V baru se odehrává bouřlivá oslava a loučení se Zemí. Velitel projektu – odměřený Mike Goss – dává zrovna interview novinářům. Ti se diví, proč nebyli místo nezkušených nováčků do mise nasazeni Donner a Shaw. Rozhovor se opět vrací k tragédii na Marsu. Donner to psychicky neunese a napadne jednoho z reportérů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Zhruba do poloviny (7. dílu) je téměř vše celkem nezajímavé, hlavně o vztazích mezi všemi postavami atd. Poté se to najednou zlomí a seriál dostává celkem slušné grády, napětí a tu správnou vesmírnou psychologii. Je jen škoda, že už prakticky nevíme co bude dál, když to utli ve 13. epizodě... Na seriál jsou tu i obdivuhodné triky, lokace a kostýmy. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi sedlo. Moc rád bych se na tenhle sci-fi vesmírný seriál rád díval dál a nějak mi unikají místní žvásty o jakémsi Melrose Place. Mysteriozních sci-fi seriálů moc není a je mi dost líto, že to TV utla a více jak první sérii nikdo nikdy neuvidí. Možná neměli autoři promyšlený vliv druhého artefaktu, ale rozhodně jsem těch 13 dílů zkouknul takřka v kuse. No jo, po Life další zabitý seriál, co by měl smysl. Bohužel masy prahnou po ostatních blbinách typu Matky, Teorie atd.... ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Takze po skouknute prvni serii se davam na novy komentar k tomuto serialu. Takze prvni polovina serialu byla opravdu vyborna, bylo to takove jinak pojate sci fi. Ukazovaly se problemy hrdinu skvele vyvazene tajemne momenty a vyborne flashbacky z vycviku a opravdu to do sebe zapadalo tak, aby si to clovek oblibil. Bohuzel jak jsem se obaval tvurci to v rukach neudrzeli a hned jak se odhalila tajemna stranka a pravy cil mise, vse rapidne upada. Zajem uz odeznel a clovek najednou prisel na to, ze ho na tomhle serialu nema co drzet. Proste se to behem 2-3 dilu kompletne rozpadlo pod rukama. Problemy posadky se zacaly najednou taky nejak extremne vrsit (zrejme aby vyrovnaly to prozrazeni mystery stranky) a postavy zacaly byt pro me pomerne nezajimave. Ke konci jsem si dokonce rikal jak je mozne, ze takhle zamindrakovana parta vubec necim jako psychicke testy prosla. Mno nevim skoda zacatek skvely zbytek uz horsi. Snad je i dobre, ze televize neuvazuje o obnoveni. ()

Brady 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální seriál, který má podle mne ambice stát se nejlepším sci-fi seriálem současnosti. Geniální příběh, geniální tajemství, geniální reálnost, geniální charaktery postav, . . . Prostě geniální každým coulem. Strašně mne mrzí nízká hodnocení od ostatních. Opravdu nechápu, jak někdo může dát jednu *, a pak mít jako hlavní argument fakt, že hozené rajče letí a položený míček stojí (viz PDcz). To mne fakt dostalo. Pak jsem se ale podíval na další hodnocení od dotyčného, kde u skvělého seriálu KINGS uvažoval nad odpadem (83% na čsfd) a pochopil jsem, že pro někoho inteligentní seriál = nudný seriál. Je mi líto. :-) Bohužel podobně smýšlí asi většina americké populace a já se jen děsím toho, že tento seriál stihne podobný osud, jako další vesmírný seriál jménem FIREFLY. Pevně doufám, že ne. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Takovou sbírku neurotiků a zamindrákovaných person bylo asi opravdu těžké pro jeden scénář najít. Já vím, že dramatizace seriálu by měla být silná, aby lidi vůbec zajímal, ale ve Stavu beztíže je silně předramatizováno. Jedna byla zneužívaná, druhou opustili rodiče, třetí trpí duchy z války, další duchy z Marsu, další trpí tím, že měla být chlap a tak dále. No parta, kterou byste pro šestiletou misi napříč Sluneční soustavou pohledali. Občas jsem si říkal, že vhodnějšími kandidáty by snad byl i kroužek extrémně cholerických anonymních alkoholiků s tiky. Hlavní linie seriálu a vyprávění formou flashbacků je naprosto v pořádku, ale byl bych raději, kdyby se tvůrce držel tohoto a vyprávěl příběh mise, zatímco se bohužel spíš soustředil na postavy. Také jsem trpěl těmi proslovy na konci každé epizody - jo byly asi pěkné, ale kdyby byl takový i zbytek! Takhle působily jako pěst na oko. Zkrátka Stav beztíže je seriál se zajímavou myšlenkou (i dle doslovu autora, jak měl seriál skončit - viz odkaz v diskusi), ale s tak kostrbatým scénářem, že se nedivím, proč skončil. Zkrátka rámec je nadmíru zajímavý a nový, ale takové kosmonauty byste pro výlet nevybrali, ani kdybyste byli na hlavu padlí, neskousnu. Moc pěkná hudba. 30% = 1+/5 ()

Galerie (166)

Reklama

Reklama