Reklama

Reklama

Ztracen ve vesmíru

  • USA Love
Trailer

Vizuálně dokonalá podívaná! Jeden z nejvydařenějších sci-fi filmů roku 2011 se zabývá základní lidskou potřebou kontaktu a bezmeznou touhou po přežití. Po ztrátě kontaktu se Zemí uvízne kosmonaut Lee Miller osamocený na mezinárodní vesmírné stanici na oběžné dráze. Systémy podpory života postupně slábnou a Lee musí čím dál tím víc bojovat o svůj zdravý rozum a také o vlastní život. Jeho svět se uzavírá do klaustrofobické osamělé existence, až jednou učiní na palubě zvláštní objev... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

maseer2 

všechny recenze uživatele

no, první hodina je v podstatě rádoby filosofická nuda a následující patnáctiminutové finále nesoucí se ve stylu závěru Vesmírné odysey mě svým významem (stejně jako konec zmíněného Kubrickova díla) naprosto minulo.. z hlediska nějaké "zábavnosti" (o tu zde samozřejmě primárně nejde, proto ty uvozovky) jsou zkrátka i ty 3* moc, ale Love má v sobě prostě a jednoduše cosi magického a to mi zabraňuje poslat tento film nekompromisně do vod podprůměru.. v kontrastu s astronautovými pocity osamění a opuštěnosti tady totiž skvěle vyniká DeLongovo vizionářství spojené s šířením lásky a naděje.. celá to atmosférično je navíc výrazně umocňováno klasickými 'pocit monstróznosti vytvářejícími' zvukovými prvky hudby Angels & Airwaves a jelikož na tuhle hudební skupinu nedám dopustit (moje last.fm), méně než slabší 3* dát prostě nemůžu.. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Artově zaměřené scifi, které si bere to nejlepší z různých snímků (Sunshine, Moon, 2001: A Space Odyssey) a zajímavě to promíchává ve svůj prospěch. Atmosféra filmu člověka udrží ve střehu od prvních minut, ale absence byť jistého náznaku odpovědi mi u tohoto filmu více než kde jinde skutečně vadila (a to jsem většinou za nejisté konce rád). Jinak nemám co říci. Jinak jako solo vystoupení Gunnera Wrighta výtečné a podkreslující hudba uchvacující. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem opět nepochopil... film má v sobě jistě bezpočet skrytých poselství, která se mi ale nepodařilo odhalit a tak mohu hodnotit pouze laický dojem. V určitých chvílích to připomíná Aronofského Fontánu, kterou se snaží dohnat velmi pěknou hudbou a přímo hypnotizujícími záběry. Bohužel tyto dva aspekty nestačí na dobré hodnocení a místy nudné úseky také nedělají dobrý dojem. Všehovšudy čtyři horší hvězdy. P.S.: že by se rodil nový Aronofský? :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kozmonaut vo vesmíre, ktorého prenasledujú vidiny z čas vojny Severu proti Juhu. A šak dobre, a šak čoby nie. Nuž ale, čo ma malo vtiahnuť do deja? Lebo beriem, že toto je skutočne rýdza pocitovka, ako Jakubko z Brna píše, akurát že keď Vás emócia minie, budete mať dojem, že ste vyslovene zabili hodinu a pól svojho života. U mňa na na štvrť ceste a možno aj menej .. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Zkusit si jako debut natočit novou Vesmírnou odyseu? I don't think so, Will... Zcela zásadní sdělení, že k životu potřebujeme lidský kontakt, mě zrovna nevzrušilo a ač za kamerou se Eubank snaží, co to dá (chtěl bych od něj vidět něco s příčetným scénářem), nakonec jsem se ani toho celovečerního klipu k muzice AvA (který by mi ke štěstí bohatě stačil) nedočkal, neboť pánové vždy jen ostýchavě načnou pár tónů a jede se dál. Tak tedy někdy příště a místo úspěšnějšího z epigonů zůstává Moonu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Soundtrack k filmu nahrál sám tvůrce filmu a frontman kapely Angels and airwaves (také i Blink182) Tom DeLonge. (NicholasRush)
  • Původně nesl snímek název I-Empire. (lostsoul81)
  • Název filmu se objeví až během epilogu v závěrečných titulcích. (Milan25)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama