Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná, ale pár podivných nelogičností (hrdina se nikdy sám nedozvěděl, co se stalo s jeho matkou), klišé a až příliš pohádkový konec jí v mých očích poněkud uškodilo. Gone Baby Gone se mi zkrátka líbilo mnohem víc a především to byl film, o němž jsem musel dlouho přemýšlet. Město takový dopad nemá ani zdaleka. Ale Ben Affleck je opravdu dobrý režisér, obzvlášť když dojde na akci odvádí profesionální práci. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Affleck nemá smysl pro pointování. Všechny dílky skládačky tam jsou, některé dost působivé (mimo jiné když policajt odvrátí hlavu od jeptišek), ale v nesprávném pořádku. Když jsou Affleck a Jeremy trestat zlé lidi, je to podle moc brzo. Když si Rebecca prohlíží fotky a agent jí k tomu povídá, tak scéna okamžitě zanikne a jde se dál a vůbec nedojde k tomu fatálnímu uvědomění, respektive k jeh pořádné resonanci. A pak je tu ta druhá věc, že pro hlavní roli bych si představovala buďto herce s expresivním obličejem, a nebo naopak s nulovým výrazem, ale rozhodně ne herce s tváří Bena Afflecka. Nejspíš je schopný režisér, ale jako herec vedle ostatních Herců působí ještě dřevnatěji než když jenom kouká z plakátů a tak. Jediné, co mi na tom přijde neskonale dojemné, jak ho Matt Damon v každém rozhovoru věrně brání. A musím říct, že při telefonátu o tom, že láska je opravdová, mi ta slzička ukápla. A potom jsem se ptala sama sebe, kde vzal na útěku před policií mandarinku a celkově přišlo rozčarování z konce. ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.0/10] | me: Dynamický film, ktorý má čo ponúknuť ako po hereckej tak aj po akčnej stránke. Jeremy Renner je výborný, Ben Affleck ako režisér tiež podal slušný výkon. Je to inteligentná akčná oddychovka, ktorá má správne tempo, takže vôbec nenudí. Tento (dobre natočený) film v sebe kĺbi v správnej miere jednotlivé prvky tak, že celkový dojem (aj keď pri dlhšej stopáži) je veľmi príjemný. "I need your help. I can't tell you what it is, you can never ask me about it later, and we're gonna hurt some people." ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tohle schéma už tady bylo mnohokrát a někdy i lépe (v jednom momentu se na ‚ten‘ kousek i hlavní hrdina kouká v televizi), ale líbí se mi Affleckova sympatická režie, která ty archetypální postavy nehrne dějem nijak překotně, ale bez zbytečných vytáček, věcně a poutavě. Že je to chvílemi až moc sevřené v kleštích okoukaných šablon je na škodu hlavně ve chvílích, kdy zběhlejší divák vytuší následující kroky hrdinů dřív než oni sami. Každopádně, ta určitá staromódnost tomu jen a jen prospívá. Na další Affleckův film se těším nevýslovně. [Vážení distributoři, vzhledem k BR-ripu na netu, české premiéře v nedohlednu a současnému programovému složení našich kin, jedna malá poznámka: ‚Vyserte si oko!‘] ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už je to tak - keď si Ben chce zahrať v dobrom filme, musí si ho napísať aj zrežírovať. Objektívne nemôžem dať vyššie hodnotenie, pretože to proste nie je "oscarový materiál", ale ako ideálny divácky film pre ľudí, čo sa chcú v kine dobre inteligentne pobaviť a tie digitálne obludnosti ich už nebavia, je to vlastne dokonalé a u mňa zápis do tohtoročnej TOP 5. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Jeremy Renner (James Coughlin) sa rozhodol obklopiť skutočnými odsúdenými bankovými lupičmi v meste Charlestown pre svoj výskum a pochytenie správneho prízvuku. (yatan)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama