Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Videa (27)

Trailer

Recenze (72)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriálu by se dalo kritizovat věcí od nevidím do nevidím, pro mě se to však stalo guilty pleasure, něco mezi Indianou Jonesem a moderní pohádkou. Některé díly byly vydařenější (4. o Santovi, 8. hororový dům na Slovensku, 10. paralelní vesmíry), některé trochu méně, ale svůj průměr si to udržovalo. Asi jediné, do čeho bych hrábla, je americký patetismus, který zazněl snad v každém díle a kazil zážitek z knihovnických vylomenin. Herecké osazenstvo bylo vybráno více než dobře, konečně jsem vzala na milost Flynna Carsena, který se vyskytne jen ve čtyřech dílech z deseti, takže ostatní 'knihovníci' dostanou poměrně dost prostoru. Co dodat? Těším se na druhou řadu. ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Miluju Flynna a filmy byly super. Ale proč amíci musej ze všeho zas dělat seriály. Kdyby tam aspoň dali lepší obsazení než zas ten svůj výkvět bruslařů inline a holčiček v bikinkách z Kalifornie, který jsou snad v každým záběru amerických filmů. Noahu zklamal jsi mě že jsi se k tomu propůjčil. Jedna hvězda jen z nostalgie za filmy, jinak bys byl v koši. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám nezamlouvají šílenosti, které dokázali sepsat jedině scénáristé na dost velkým tripu, tak se Knihovníkům vyhněte velkým obloukem. Pokud jste fanoušky laciného bratrance z druhého kolene Indiana Jonese jménem Flynn Carsen, tak jste Knihovníky už nejspíš dávno viděli. Pak tu je ještě jedna kategorie potencionálních diváků – jestliže vám vyhovuje seriál typu Warehouse 13, tak v The Librarians můžete najít uspokojivou náhradu. Já ale nespadám ani do jedné kategorie a přinutila jsem se na tuhle šílenost podívat jen proto, že tam hraje Chris Kane.... když ale člověk přetrpí tak dva tři díly, tak si prapodivně uvykne na ten bizarní svět a jestliže vypne mozek na maximum, tak se může i celkem pobavit. A nebo při sledování požijte rekreační drogy, to by taky mohlo fungovat. ()

carly 

všechny recenze uživatele

Ja si to zatiaľ strašne užívam. Úvodný dvojdiel veľmi pekne predstavil hlavné postavy. a napriek tomu, že ich poznáme sotva štyri diely, tak mám už predstavu o tom, kto títo ľudia sú. a herci boli tiež vybraní skvele. je to nenáročná zábava s lacnými efektami, ale ono sa to ani na nič viac nehrá. a hlavne mi príde, že k prerábaniu mytológií pristupujú oveľa serióznejšie ako mnohé iné seriály tohto druhu. tak snáď im to vydrží. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se nelíbily nijak zvlášť ani filmy s Flynnem Carsenem, ale seriál to je jiná liga. Co říct, abych neurazil..to je to, co mě napadá. Scénář je tak hrozný, že to nechápu. Chvílemi je zamotaný tak, že nikdo pořádně nerozumí tomu, co hrdina řekl. Všichni strašně melou a chvílemi přes sebe. Možná je to tak schválně, aby nebylo slyšet, že melou kraviny. To nemluvím o hereckých výkonech. Noah Wyle je herec celkem kvalitní a líbí se mi i John Kim ale Christian Kane a Rebecca Romijn jsou pro mě hereckou záhadou. Buď to byla výjimka a oni mají herecký talent, nebo se minuli povoláním, ale mě se nelíbil ani jeden. Stejně tak se mi nelíbí ani John Larroquette, ale možná to všechno je způsobeno jen prostě špatným seriálem. Samotné epizody jsou spíše nudné a nezáživné a pro mě bylo obrovským utrpením ho dosledovat do konce. Ale měl jsem k tomu dva důvody. Jednak jsem ho sledovat již začal, tak mě zajímal konec a jednak nemůžu hodnotit něco co jsem neviděl. Podle mě jsou některé epizody až stupidní, ale to je jen můj názor. Celkem mě překvapila epizoda ze Slovenska, ale to jen tak na okraj. Takže díky, ale už nikdy více. ()

Galerie (1 430)

Zajímavosti (19)

  • V Knihovně v místnosti se stroji času si můžeme všimnout lodě Tardis z Doctor Who (od r. 2005) a vozu Delorean ze série Návrat do budoucnosti. Tato scéna je v 10. epizodě 2. série s názvem "A závěrečná opona". 
    (Pod)
  • Epizoda je inspirována skutečnou rodinou Krvavých Bendersových (Bloody Benders). Tato rodina opravdu mezi lety 1871 a 1872 vraždila a také bezestopy zmizela. (Karlosik_4)
  • Duch si zpívá píseň „Chodím po Broadwayi“ od Maxim Turbulenc. V originále se píseň jmenuje „She'll Be Coming 'Round the Mountain“ a poprvé se objevila 1927 v Americkém zpěvníku od Carla Sandburga. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama