Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer 2
USA, (2011–2025), 105 h 20 min (Minutáž: 31–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(13) / Epizody(140)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele Heroine k tomuto seriálu (3)

Murder House (2011) (S01) 

První série: Ze začátku nic moc. Trochu bizarní, ale pořád dost otřepané. Po pár epizodách ale na divnosti ještě přidali, a začalo mně to bavit. Často mne sice zamrzelo, když se scénáristé uchýlí k poněkud lacinému stylu "nedorozuměcích" zápletek, kdy je na několik epizod natažený banální problém, způsobený jen žalostnou komunikací mezi postavami. A i když mi Langeová nepřijde nic moc, a její role na mne nepůsobí jako děsivá ženská, ale spíš mi často připadá jediná upřimná... Nakonec se mi to líbilo, a závěr byl vynikající. Druhá série: I když je nálada první série zcela pryč, hustě depresivní atmosféra druhé série je snad ještě lepší. Kombinace brutality, černého humoru, hororových klišé ze všech možných subžánrů, a hlavně silného pocitu beznaděje, to funguje. Navíc až ve druhé sérii se dá ocenit, nakolik jsou herci výborně vybraní, a jak zvládají velmi rozličné role. Ani tady to sice není Langeová, kdo mi přijde mezi herci nejlepší, ale ve druhé sérii se mi i ona zdá lepší. Těším se na třetí! Třetí série: Přiznám se že po druhé sérii je to trochu slabší, ne-li zklamání. Přesto že je tu několik úplně vynikajících momentů, skvělá Katy Bates a ještě lepší Angela Bassett, pár věcí mi tu vadilo. Langeová je čím dál trapnější, vidět Jamie Brewer v minišatech a punčochách je velmi nepříjemné na žaludek, a některé postavy se mi tu zdají zcela zbytečné. Zatímco první série sázela na černý humor, druhá přitvrdila jak žánrově, tak na pocitu izolace a zoufalství, třetí série je hlavně a především nechutná. Jak říkám, zachraňuje to pro mně celá ta Voodoo dějová linka, ale mohlo by to být o MOC lepší. ()

Roanoke (2016) (S06) 

Zatím vážně nejslabší série. A Sarah Paulson jakkoli je dobrá herečka, anglický akcent neumí. ()

1984 (2019) (S09) odpad!

Velký zklamání. Vlastně už jak jsem v úvodních titulkách viděla jména Emma Roberts, Billie Lourd a Leslie Grossmann, bylo jasné že to nebude dobré. Omlouvám se jejím fandům, pokud nějaké má, ale Leslie je pro mě v každé AHS roli nepoužitelně trapná. Každopádně není to strašidelné, a bez Peterse, Paulson, Bates a Bassett to není ani zábavné. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama