Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer 1
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele applause k tomuto seriálu (16)

Murder House (2011) (S01) 

Na tuhle sérii, jsem se podívala až teď. Chtěla jsem se dívat, když to běželo v televizi, ale nějak jsem to prošvihla. Začala jsem se dívat až na Hotel. Nevím, co jsem čekala, ale již po shlédnutí 1. dílu mi spadla čelist, protože s Hotelem se to nedá vůbec srovnávat. Už první díly mi přišly strašně zajímavé a poutavé a jen jsem hltala další a další, abych věděla, jak to celé dopadne. Potom mě to chvíli nebavilo, ale po mírném zakolísání to bylo opět napjatější. Myslím si, že to má všechno. Hororové i romantické prvky, že jsem si dokonce i pobrečela, což bych vůbec nečekala. Musím říct, že jsem si oblíbila Evana Peterse, ale kdo ne :D Tato série je mojí nejoblíbenější, proto dávám plné hodnocení ♥. ()

Asylum (2012) (S02) 

Ze začátku jsem si myslela, že se mi tato série nebude líbit tolik jako první, a že ji více než 4 hvězdičky nedám, což byla také dlouhou dobu pravda, ale v polovině se to zlomilo. Už od začátku to bylo zajímavé, ale v tu chvíli mi to přišlo tak poutavé, že jsem musela sledovat další díly dál a dál a napětí se jen zvyšovalo. Postupem času, jsem si říkala, jak je to všechno propracované, jak kdyby to bylo skutečné. Byly tu i dojemné chvilky a postavy jsem si začínala zamilovávat. Musím říct, že takový konec jsem opravdu nečekala, možná dřív bych si myslela, že to takhle dopadne, ale ne teď. Tohle všechno změnilo moje původní tvrzení a dávám zasloužených 5 hvězdiček, ale 1. série, se mi stejně líbila víc. ()

Coven (2013) (S03) 

Těšila jsem se a jsem mírně zklamané. Ne, že by se mi tohle zpracování čarodějnické tématiky nelíbilo, to ne, mám ji ráda, ale něco tomu chybělo, nebylo to prostě to pravý ořechový. Místy mi to přišlo trochu bezduchý až nucený. Vůbec se nedivím, že má tahle série na rozdíl od ostatních poměrně nízké hodnocení, protože nesplňuje kvality předchozích dílů. Za mě 3*. ()

Freak Show (2014) (S04) 

Popravdě, na tuhle sérii, jsem neměla vůbec chuť se dívat, protože jsem se bála, že mě nebude bavit, ale opak byl pravdou. Divila jsem se, ale tahle série se mi líbila, přišla mi zajímavá, dokonce mi přirostla i trochu k srdci. Musím zkritizovat poslední 3 díly, které aspoň podle mě byly nic moc. Freak Show řadím v celé sérii American Horror Story hned na 2. místo a dávám 5*. ()

Hotel (2015) (S05) 

Hotel byla vůbec první série AHS, na kterou jsem se začala dívat hlavně kvůli Lady Gaga. Po tom co jsem shlédla ostatní série, tak chápu rozčílení fanoušků, kvůli obsazení Lady Gaga do Hotelu místo Jessicy. Hrála to fakt dobře, ale Jessica Lange a AHS prostě patří k sobě.Musím říct, že nevím, co jsem čekala, ale první díl mě naprosto šokoval, což myslím, že byl účel, a byla jsem zvědavá co bude v dalších dílech. Samotnému AHS musím nechat zpomalené retrospektivní vyprávění postaví, které vysvětluje jejich podstatu z minulosti až do současnosti. To se mi moc líbí. Ale je tady na můj vkus až moc dějových linek, což působí chaoticky, a kdybych měla na konci každého dílu shrnout, o čem byl, tak bych to ani pořádně nevěděla. Někdy naopak je tu jedna dějová linka moc dlouho, což mi přijde nudné a moc zpomaluje děj. Samotnou poutavost příběhu zvyšuje to, že skončí v nejlepším a my pak musíme týden čekat abychom věděli, co bude dál... ()

Kapitola druhá (2016) (S06E02) 

Hodnotím až po zhlédnutí této série, protože po 1. jsem si ještě neudělala názor. Dost mi to připomínalo Paranormal Activity a Záhadu Blair Witch. Ale po zhlédnutí této série musím říct, že to na mě udělalo kouzlo i ve dne a kterýkoliv horor se s tím nedá srovnávat. Už chápu tajnůstkářství ohledně této série. Museli jsme si sice počkat, ale nakonec to stojí za to! Je to napínavé, tajemné, atmosféra, by se dala krájet a hudba to pěkně podtrhává. Musím pochválit i herecké výkony herců bez nichž by to nebylo ono. Akorát nechápu, že u těch rozhovorů je mluví pokaždé někdo jiný (dvojník), ale asi to má nějaký význam. Také musím pochválit skvělou srozumitelnost. Dívala jsem se na tento díl ještě bez titulek a ani jsem je nepotřebovala a všechno jsem stihla pochytit. Jestli se to bude takhle vyvíjet i nadále, tak nemám důvod své hodnocení snižovat. ()

Kapitola pátá (2016) (S06E05) 

Po předchozím díle, který mě relativně zklamal jsem se bála, co bude následovat dál. Ale tento díl mě opět mile překvapil a konečně se tu objevil i Evan Peters, kterému nová role náramně seděla. Jsem ráda, že to bude pokračovat dál, protože to na konci tohoto dílu vypadalo, že ne. Nechám se překvapit, co přijde příště. ()

Kapitola šestá (2016) (S06E06) 

Mazec, tohle jsem fakt nečekala, ale co jsem viděla, jak jsou všichni zmatení a nechápou to, tak jsem se zorientovala celkem rychle. Byla to relativně čára přes rozpočet, ale líbilo se mi to. :) Akorát mě naštval konec, ale "R is for Rory" bylo dobré, najednou to do sebe začalo všechno zapadat. Nemůžu se dočkat, co bude příští týden, je to vážně napínavé. Ale naštvali mě s tím Evanem, protože si moc nezahrál, ale nechme se překvapit, třeba ho uvidíme i v dalších dílech. :) ()

Kapitola osmá (2016) (S06E08) 

Nejhorší díl z celé série, co k tomu napsat... ()

Kapitola devátá (2016) (S06E09) 

Lepší než předchozí díl a to dost, ale myslím si, že už horší to být nemohlo. Nejvíc mě naštval konec, ale nebudu to tady prozrazovat. Na poslední díl se ani moc netěším, ale podívám se, protože jsem samozřejmě zvědavá. Do 6. dílu a to včetně, bych si i myslela, že to bude nejlepší série vůbec. Ale pak se to pěkně po*****, přitom to mělo tak hezky našlápnuto... Starej dobrej Murder House. ♥ ()

Cult (2017) (S07) 

Po nejslabší sérii, Roanoke, přichází opět série, která připomíná to pravé American horror story. Překvapilo mě téma, které zde není na škodu, i když se osobně o politiku nezajímám. Je tu jistá paralela na Donalda Trumpa a Hillary Clinton v postavách Kaie a Ally. Celé je to válka mezi muži a ženami, která se táhne od počátku historie, i když není vidět, je to hlavně boj o moc a nadřazenost jednomu pohlaví vůči druhému. Už začátek mě zaujal a čekala jsem, jak se bude seriál dál vyvíjet. Musím říct, že to bylo nepředvídatelné a kolikrát mě zvraty děje překvapily. Někdy jsem si sice říkala, co to má být, jestli už to není opravdu moc. Ale tvůrci se tady snažili vystihnout postavu Kaie jakožto nejvíce bláznivého a radikálního vůdce, který je pro své zájmy schopný čehokoliv. Což herec, Evan Peter, ztvárnil perfektně. Sarah Paulson zahrála skvěle Ally. Která tu naopak byla vylíčena jako úplný protiklad. Jako bezbranná holka, stíhaná svými paranoiemi, které Kai ještě posiloval. Nakonec z toho vyvázla, jako silná žena, schopná vést, ale lze mít moc i bez kultu? ()

Den voleb (2017) (S07E01) 

Nevím, co jsem čekala, teasery vypadaly dobře, úvodní znělka psycho, jak má být. Téma super. Když zvolily Trumpa, tak jsem si říkala, že by to mohlo být další téma AHS a heleme se. Jak se to prolíná s těmi klauny, tak by to mohlo být zajímavé. Je jich tam možná, ale trochu moc. Sarah hraje zase hysterku a Evan nějakého miglého psychouše. Jsem zvědavá, jak se to celé vyvine dál. Zvlášt postava Kaie a ti klauni. Zatím za mě průměr. ()

Neboj se tmy (2017) (S07E02) 

Co víc než nuda? Po tomhle dílu mě tato série přestala bavit dokonce víc než Roanoke. Přitom po prvním dílu měla slušně našlápnuto. Zvažuji zhlédnutí třetího dílu a ten rozhodne. ()

Sousedi za všechny peníze (2017) (S07E03) 

Vypadá to, že tady ten díl vrací novou sérii zase zpátky a já se budu dívat dál. Zajímavé... ()

Síla ženského hněvu (2017) (S07E07) 

Velké překvapení. Napřed jsem na to čumela, co to jako má být, ale zatím nejlepší série. Ano Leny Dunham byla komická, to je pravda, proto jsem se tak bavila. Nejlepší byl samozřejmě Evan. Překvapila mě jeho role Andyho Warhola. A ten konec..wtf?! Jsem zvědavá, co bude dál. Už aby byl příští týden. ()

Apocalypse (2018) (S08) 

Tahle série mě překvapila. Líbilo se mi, jak byla zpracována retrospektivně, že konec byl na začátku a následující děj vysvětlil vše, jak bylo. Konec dává otevřená dvířka další sérii. Líbil se mi návrat ke Covenu, tématu třetí série. A hlavně propojení s příběhem "Murder house" bylo geniální. Fanoušci AHS se konečně dozvěděli, jak to bylo s Tateem a Violet. Je to moje druhá oblíbená série. Doporučuji a těším se na další. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama