Reklama

Reklama

2001: Vesmírná odysea

  • Velká Británie 2001: A Space Odyssey (více)
Trailer 1

Filosofická filmová opera. Evoluce a smysl existence lidstva v několika epochách, během kterých je člověk konfrontován se zlověstným a mlčícím symbolem mimozemského života. Science-fiction film, po kterém už filmové sci-fi nikdy nebylo jako dříve, a souběžně napsaný stejnojmenný science-fiction román, po němž se sci-fi literatura navždycky změnila. Jeden z největších mýtů filmové historie a společné mistrovské dílo dvou osobností svých oborů – režiséra Stanleyho Kubricka a spisovatele Arthura C. Clarka. Neopakovatelná cesta za hranice lidské zkušenosti, za hranice prostoru a času... (AČFK)

(více)

Diskuze

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

konvicce

nejenže sám neovládáš psaný projev, ty ho ani nedovedeš pochopit... ne já tobě. ty sis ten titul přisoudil sám. to jsem napsal. jakkoliv je pofidérní soudit z pouhého psaného projevu, jak to tady teď předvádím, náctiletého analfabeta bych si s géniem spletl sotva. někdo by si mohl ale snadno splést génia sám se sebou, viď, zvlášť pokud už dříve projevil tendence k bludům. víš, vážně by sis prokázal ohromnou laskavost, kdybys opustil "diskuzi". sice mě opravdu dojímá, že ti stojím za to cílit tvé infantilní útoky nejen na mé názory, ale už i na mou osobu, a vážím si toho, že sis dokonce dal tu práci dohledávat mé hodnocení, ale vůbec si neuvědomuješ, jak sám sobě tou přezíravostí a arogancí škodíš. mně tím neublížíš. já jsem na střety s důležitými blbci svým způsobem zvyklý, jak vidno, ale ty si tím zužuješ obzory. přitom třeba i jen s malou trochou pokory, ať už vůči filmům, nebo vůči opačným názorům, bys třeba přestal působit tím dojmem lehké retardace, který, přiznávám, může být jen iluzorní. ale na ruku na srdce, jak by ta arogance mohla být jen věc klamného dojmu, když tak patologickou frustraci vyvolala konfrontace názorů na pouhý jeden film?

na příspěvěk reagoval konvicce, konvicce, konvicce

Uživatel konvicce smazal svůj příspěvek.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

konvicce

ta logika je přesně opačná. nikoliv "nelíbilo se" → "nepochopil jsi", ale "nepochopil jsi" → "nelíbilo se". ale o co je má logika horší, než tvé "já jsem nepochopil" → "nelze pochopit"? tvůj postoj nelze chápat jinak, než že se stavíš do role největšího génia na celém světě. a se vší úctou, největší génius na celém světě by se verbálně neprojevoval jako vulgární nedouk. odtud nízké mínění, které tu o tobě ostatní mají. a s každým dalším příspěvkem si jen víc a víc škodíš. i to ber jako dobrou radu.

Uživatel konvicce smazal svůj příspěvek.

Uživatel konvicce smazal svůj příspěvek.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

stuntmanMIKE

ja som pri pozerani filmu objavil take zakodovane odkazy a skryte inotaje, o ktorych nema tusenia nielen Kubrick, ale ani samotni herci napriklad ....

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

konvicce

vám? tak to mi prosím ocituj, kde já píšu o nadřazenosti vkusu.

 

a bez ohledu na dětinské "argumenty" o tom, kdo si začal první, jako nejaktivnější troll ses nakonec velmi úspěšně prosadil ty. chápu, že je to svým způsobem volání o pomoc a já se ti dobrou radou pomoci pokusil. víc nezmohu, promiň. nic ti nevnucuji, klidně si seď u diskuze třeba celé roky a nadávej každému, komu se na rozdíl od tebe podařilo ten film pochopit, ale nijak si tím neulevíš. toho už sis za ty týdny svého zdejšího exhibování musel sám povšimnout.

na příspěvěk reagoval konvicce, konvicce

Uživatel konvicce smazal svůj příspěvek.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

konvicce

nemusím být psycholog, aby mi bylo jasné, že je to komplex méněcennosti, co tě pudí k agresivním útokům vůči každému, kdo při sledování filmu projevil více duchapřítomnosti než ty. a ty právě musíš v zájmu svého psychického zdraví pochopit, že podobnou pózou to nijak nevyřešíš. jak vidíš, o tvé nadřazenosti se ti tu nikoho přesvědčit nepodařilo, což zjevně souvisí s tvým poněkud "humpoláckým" psdaným projevem, a jsem si jist, že to uspokojivě nefunguje ani jako sebeklam, jinak by tě logicky dávno přešla potřeba ten svůj názor neustále vnucovat každému na potkání. pokud to není příliš vážné, vyřešíš si to sám. pokud je to vážnější, vyhledej opravdového psychoanalytika. tyhle komplexy mohou být jen začátek vážnější duševní poruchy. například paranoidní poruchy nebo dokoce schizofrenie.

na příspěvěk reagoval konvicce

Uživatel konvicce smazal svůj příspěvek.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

konvicce

ovšemže není. připustit, že je, musel bys přehodnotit iluze o svém superiorním intelektu, které nepřekvapivě zpochybnilo zhlédnutí jediného filmu, jenže to by ego prostě neuneslo. ale to prostě nevyřešíš tady na diskuzi. od toho existují poradny a odborná pomoc. není se za co stydět. pocity méněcennosti zažívá v útlém věku každý druhý.

na příspěvěk reagoval konvicce

Uživatel konvicce smazal svůj příspěvek.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Madsbender

hlubší interpretace není v dimenzích komentáře vůbec myslitelná, alespoň ne u tohoto filmu, ale skládá-li se ten můj podle tvého soudu z impresí, pak je pravděpodobně ještě horší, než jsem se prve domníval. o to spíše ho nikomu nedoporučuji.

na příspěvěk reagoval konvicce

Uživatel Folwar. smazal svůj příspěvek.

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Eodeon

Tým lepšie, pretože sa až na úvodnú sekvenciu skôr zdržiava hlbšej interpretácie, ale sústredene opisuje nadšenú impresiu a okoreňuje ju faktami. Apropo nie je mienkotvorný a možno ho tunajší diskutéri zvládnu preletieť očami :-)

na příspěvěk reagoval Eodeon, Martin741

Uživatel konvicce smazal svůj příspěvek.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Madsbender

to není dobrý nápad. napsal jsem to akorát před deseti lety jako naprostý filmový analfabet a podle toho to nejspíš také vypadá. nemám odvahu si to přečíst sám :)

na příspěvěk reagoval Madsbender

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Michalek

ale hledáním nějakého "manuálu k pochopení" se přeci o všechno, co je na tom filmu působivé, ochudíš. je v pořádku, žes ten film plně nepochopil, nebo možná ani zdaleka. za několik let, po více zkušenostech s kinematografií, na tom třeba budeš jinak a i film budeš vidět jinak, až si ho po letech pustíš znovu. podstatné je, aby sis to uměl vzít sám, namísto abys to měl naservírované pod nos.

stuntmanMIKE

stuntmanMIKE (hodnocení, recenze)

Michalek

nemam ta rad, ale mas pravdu... ono problem je ten, ze si normalny. Tunajsi odborni kritici a sebaproklamovani recenzisti tomu nemozu vycitat to, ze sa nudili tri hodiny a ze to nepochopili ... ved ako by aj mohli ? Ved to natocil Kubrick... takze radsej sa budu tvarit, ze to chapu a budu hladat podobenstva a kadejake nezmysli len, aby oni boli ti co to chapu a my ostatni nie... Je to presne to iste ako ked prides do galerie na vystavu obrazov, ktore stohja uplne ale uplne za hovno... lepsi je aj jelen na pastvine... ale oni sa tam budu pozerat hodiny a nadchynat a tvarit sa ze tomu rozumeju... A ze keby som natocil 5 minutovu sracku o tme a svetle v pozadi duse, a povedal, ze to natocil Kubrick alebo Lars Von Nuda, tak tu palia plne pocty a predbiehaju sa v tom, kto nasiel vacsi kus nestraveneho zvysku v hovne, ktore prave zhliadli...

na příspěvěk reagoval Martin741

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Michalek

Michalek (hodnocení, recenze)

Eodeon

Když už jsem v diskuzi, tak mi popiš tu geniálnost. Já tam nic geniálního, co přetrvá po generace, nevidím. Jen pár věcí, které jsou každému tak nějak jasné, takové ty věci, které byly geniální možná v '68. Já opravdu nevím, co na tom je. Vypadalo to pěkně to natahování a tyhle chujovinky, ale čeho je moc, toho je příliš. Zkus mi popsat, co bylo geniální pro tebe. Ať vím, jestli na to jdu špatně. :)

na příspěvěk reagoval Madsbender, Eodeon

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

konvicce

Ano, z této diskuze je nadmíru patrné, kdo je tady nechápavý primitiv ";-D", je tvůj život opravdu tak nudný, že si musíš zakládat nové účty k tomu, abys tady zasrával diskuze? Alespoň bys nemusel mít psaný projev na úrovni žáka pomocné školy, pak by to možná za něco stálo.

na příspěvěk reagoval konvicce

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

konvicce

rád bych alespoň jednou v životě potkal idiota, který se za svou nedovtipnost bude stydět, namísto aby se jí pyšnil. to by pak ale zase nebyl úplný idiot, viď.

Související novinky

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

Zemřel mistr speciálních efektů Douglas Trumbull

08.02.2022

Ve věku 79 let opustil filmový svět mistr speciálních efektů, vynálezce, filmový režisér a producent Douglas Trumbull. Informaci médiím předala jeho dcera Amy. Uznávaný hollywoodský tvůrce, který má… (více)

Festival METRONOME -  Iggy Pop, filmová hudba

Festival METRONOME - Iggy Pop, filmová hudba

27.05.2016

Nový dvoudenní hudební open-air festival METRONOME představí v areálu holešovického Výstaviště během posledního červnového víkendu 25. a 26. června více než 30 zahraničních i tuzemských hudebních… (více)

Reklama

Reklama