Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 5

Recenze (302)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dějově taková pohádková klasika, ale má to sympatické charaktery, pěkný barevný vizuál, poletující motýlky a dokonce i bitvu, kde nechybí rudá plynová komora nebo zelený oheň ze Hry o trůny. Prostě takový fantasy mišmaš, kterej, ačkoli nepřináší nic nového a nesmí se nad ním moc přemýšlet, kupodivu i docela funguje. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Rohatá a kozatá Angelina Jolie opět boduje u pánskými genitáliemi vybaveného publika. Nebývá tak úplně obvyklé, aby se notoricky známá pohádková postava Šípková Růženka, která je navíc v našich končinách řazena k pohádkové klasice, dočkala dvojího filmového příspěvku, co na sebe přímo navazuje. V podstatě se tenhle double vydává cestou podobně orientovaného snímku Sněhurka a lovec, který bohatě využíval fantasy aspektů. Stejně se děje i v tomto pokračování, které se nese ve znamení barvité fantasy podívané, co má za úkol vrátit Angelinu mezi herecké hvězdy. V ději jsme se posunuli o pět let kupředu, chystá se svatba Růženky s princem Filipem, ovšem Filipova zákeřná matka v klimakteriu žárlí na Růženčin pravidelný menstruační cyklus a chce veselku stůj vagino stůj překazit, což se jí i podaří. Jenže je tu ještě hodná kmotřička Zloba, která nedopustí, aby se její oblíbenkyni dělo nějaké příkoří, navíc si s úklady strojící královnou při neformálním pozvání na hrad nepadla do oka. A ke všemu zjistí, že není jediná svého druhu. A to už se začne schylovat k válečnému konfliktu, který eskaloval mezi lidmi a kouzelnými stvůrami ze dvou znepřátelených království, Blat a Ulsteadu, co spolu úzce sousedí. Pokračování hýří velmi štědrým rozpočtem, jeho navýšení je oproti jedničce více než znatelné. Takže je k dispozici opravdu bohatý digitální nášup triků, na diváka se valí neutuchající vizuální orgie a technická kvalita je oslnivá. Ovšem scenáristický tým, který se od minule vyztužil o další dvě jména, nebyl v oslnivé formě, tudíž se režisér Joachim Rønning jal zachránit mnohé, co psaná forma zvládnout nedokázala. Naštěstí je Rønning oproti svému předchůdci Robertu Strombergovi mnohem zdatnější a nepříliš exkluzivní scénář obrušuje v jeho stupidním bujení. Na pomoc mu přispěchal i herecký tým, jehož hlavní kvality tkví v jeho ženském triu - Angelina Jolie, Elle Fanning a Michelle Pfeiffer. I přesto, že je poslední jmenovaná pořádně stará rašple, tak nadešla doba, aby se přehrála do zahořklých zlých babizen, kterým dělá potěšení, když můžou konkurenci šlapat po klitorisu. Pánské osazenstvo je zredukováno na nezajímavou partu, kterou ze scenáristické nenápaditosti nevytáhli ani "okřídlení" Ed Skrein s Chiwetelem Ejioforem, a o strašném králi a ještě strašnějším princi Filipovi se ani nemá smysl rozepisovat. Přál bych stále charismatické Angelině, aby příště měla šťastnější ruku při výběru scénáristů, kdy jednu chvíli se dokonce nechali citelně ispirovat Pánem prstenů, a dohlédla přísněji i na dramaturgii. Ve výsledku se jedná o její důstojný comeback, který má své nevkusné prvky stran příběhové stránky, ovšem režisér tomu dal solidní fazonu, takže rozhodně je, na co se dívat. 7/10 ()

Reklama

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Pokračování, o které se nikdo neprosil a ani nebylo proč a z čeho ho natočit, ale předchozí film vydělal velké peníze, a tak zkrátka vzniknout muselo. Příběh je jedna velká generická šablona, působící jako z prstu vycucaná kombinace nastavované kaše a produktu vytvořeného generátorem náhodných zápletek. Jednoduchost, obyčejnost a předvídatelnost děje se film snaží zakrýt digitálními triky, výpravou a barvitou vizuální stránkou - i v tomto ohledu však pouze naplňuje obvyklý líbivý standard, aniž by se pokusil o cokoli originálního či výrazněji nápaditého. Táhnou to profesionálně realizované povrchové aspekty snímku a místy i herci. Všechna ta snaha ale byla vynaložena do ledabylého a nezajímavého počinu, který existuje prakticky jen z povinnosti. ()

Necron 

všechny recenze uživatele

dlouho jsem to odkladal.. predchozi film me nebavil, ale tohle se fakt neda. naznak temnoty je fajn, ale schizofrenni provedeni v disney family stylu, plnym klise a spatneho cgi, to hrozne degraduje. film trpi hlavne kvuli scenari a potrebe "zavdecit se cele rodine", nevi na jake publikum chce cilit. neda se to vydrzet ani po lahvi vina. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

První Maleficent se mi líbila hlavně kvůli temné snaze nabourat běžná pohádková klišé a ukázat svět známé pohádky z trochu jiného pohledu. Pokračování ale (z nějakého mně neznámého důvodu) úplně obrací a my najednou sledujeme přehlídku těch největších novodobých pohádkových klišé, umocněnou nepříliš vnímavým střihačem, kde na sebe scény mnohdy logicky nenavazujou a počet obludek/lidí se mění ze scény na scénu dle potřeby. Vrcholem budiž absolutně podivně napsaný postavy, kdy hlavní postava najednou působí spíš jako jakási nesvéprávná loutka (i když Angelinou velmi dobře zahraná) a většina vedlejších postav jen tak bez většího smyslu přicmrndává. Abych ale jen nehanil, tak musím vyzdvihnout vizuální stránku filmu, která je opravdu barvitá, velkolepá a krásně pohádková - jinak řečeno, přesně taková jaká by měla být. Škoda jen, že vše ostatní je o třídu horší, než první díl. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Premiéra filmu měla původně proběhnout 29. května 2020, ale nakonec byla přesunuta na 18. říjen 2019 kvůli tomu, že studio Disney bylo z práce režiséra Rønninga tak nadšeno, že nechtěli čekat do května 2020. (Varan)
  • Než se Zloba (Angelina Jolie) zhmotní na věži, kde ji zasáhla královna (Michelle Pfeiffer) šípem, tak z ní utečou dva vojáci. V dalším záběru ale utíkají z věže zase. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 29. května do 24. srpna 2018 v Anglii (Londýn, Buckinghamshire) a v Illinois (Chicago). (Varan)

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama