Reklama

Reklama

Zloba: Královna všeho zlého

  • USA Maleficent: Mistress of Evil (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Přešlo pět let. Královna černé magie Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Jejich vzájemný vztah, který se zrodil ze zrady a pomsty, rozkvetl a zkošatěl. Nicméně nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, a mnozí doufají ve spojenectví mezi znesvářenými světy. Avšak nečekaný zvrat událostí a setkání s novými mocnými spojenci dostane Růženku a Zlobu na opačné strany Velké války, která podrobí jejich rodinná pouta náročné zkoušce. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 4

Recenze (302)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Princezna Aurora se chce vdávat a Zloba s tím má trochu problém. Takový, který vede až k válce mezi lidmi a kouzelnými bytostmi! Pokračování temné fantasy je stejně nevýrazné jako první díl. Trikově velkolepá podívaná má okoukaný a až příliš jednoduchý příběh, na kterém zarazí nečekané upozadění Angeliny Jolie. Jako nenáročná rodinná fantasy to sice obstojí, ale cokoliv navíc byste ve druhé Zlobě hledali marně. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Celkem líbivá pohádka připomínající vizuální stránkou Avatar. Využití animace a dostupné počítačové techniky ke zpracování do moderního kabátu bylo fajn. Herecká stránka byla slabší. Kromě Angeliny Jolie a Michelle Pfeiffer, žádný jiný herecký výkon mou pozornost nezaujal. Princ s princeznou nevýrazným výkonům vévodili. Vím, že jsou to v pohádkách nevděčné role, co se fyzických předpokladů i hereckých výkonů týče, ale v tomto případě to byla střela vedle. Taky tam nebylo příliš co hrát. Příběh byl velmi jednoduchý a konec předvidatelný. Zato vizuální stránka byla výborná, přímo pohádková a všechny nedokonalosti překryla a upozadila. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Zloba nebyla nijak výjimečným filmem z disneyovské stáje, přesto ale docela pobavila originálním zpracováním známého příběhu o Růžence. Bohužel pokračování jede v zajetých kolejích, kdy vše musí být větší a na příběh se nehraje a vznikl jeden z nejhorších filmů, který se pyšní nálepkou Disney. Film i přes vysoký rozpočet vypadá lacině, vyjma Angeliny Jolie jsou všechny postavy trapné a otravné a po stránce scénáře se jedná o vyložený průser, kde spousta věcí vyloženě nedává smysl a postavy se chovají tak, jak jim zrovna scénář přikazuje. Své diváky si film určitě najde ale po právem se na něj velice brzy zapomene. Film je nejenom zbytečný, ale hlavně velmi špatný. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mohl bych obšlehnout můj vlastní komentář k jedničce. Pro děti místy docela drsné a pochmurné, pro dospělé místy dost přeslazené, Aurora/Růženka vypadá stále stejně mongoloidně, ale na druhou stranu vizuálně je film moc pěkný, atd atd. Měl jsem tedy sice připravenou čtvrtou hvězdu za superpadoušskou Pfeifferku a za létající rohatce, ale závěrečný růžovoučký überhappyend mě totálně znechutil. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Pokračování, o které se nikdo neprosil a ani nebylo proč a z čeho ho natočit, ale předchozí film vydělal velké peníze, a tak zkrátka vzniknout muselo. Příběh je jedna velká generická šablona, působící jako z prstu vycucaná kombinace nastavované kaše a produktu vytvořeného generátorem náhodných zápletek. Jednoduchost, obyčejnost a předvídatelnost děje se film snaží zakrýt digitálními triky, výpravou a barvitou vizuální stránkou - i v tomto ohledu však pouze naplňuje obvyklý líbivý standard, aniž by se pokusil o cokoli originálního či výrazněji nápaditého. Táhnou to profesionálně realizované povrchové aspekty snímku a místy i herci. Všechna ta snaha ale byla vynaložena do ledabylého a nezajímavého počinu, který existuje prakticky jen z povinnosti. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 29. května do 24. srpna 2018 v Anglii (Londýn, Buckinghamshire) a v Illinois (Chicago). (Varan)
  • Premiéra filmu měla původně proběhnout 29. května 2020, ale nakonec byla přesunuta na 18. říjen 2019 kvůli tomu, že studio Disney bylo z práce režiséra Rønninga tak nadšeno, že nechtěli čekat do května 2020. (Varan)

Související novinky

Disney oznámilo své plány

Disney oznámilo své plány

07.05.2019

Studio Disney čerstvě oznámilo své plány na příštích sedm let, a vzhledem k tomu, kolik toho je, pojďme se do toho rovnou pustit. Nejvýznamnější část novinky se pochopitelně týká nových Star Wars. Po… (více)

Reklama

Reklama