Reklama

Reklama

Tři zločinci z planety Krypton (Terence Stamp, Sarah Douglas a Jack O'Halloran), nevědomky propuštěni z vězení Phantom Zone, plánují zotročit Zemi, právě když se Superman (Christopher Reeve) rozhodne ukázat Lois Laneové (Margot Kidder) svou romantičtější stránku. Gene Hackman (jako Lex Luthor) se také vrací z prvního filmu a se špičkovým vedlejším obsazením, vtipnou režií Richarda Lestera a vizuálem, který ohromí a potěší, Superman II vám zachrání den, kdykoli se na něj podíváte! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pevně stáhni půlky v tom svém travesti kostýmku generále Zode, protože:„There is one man on this planet, who will never kneel before you!“ Christopher Reeve znovu ve slušivém přiléhavém oblečku - tentokrát proti trojce desperátů z planety Krypton, kteří zjevem nápadně připomínají jednu nejmenovanou německou nihilistickou kapelu.. Jednoznačně slabší než první díl, ať už vinou méně nápaditého scénáře či ztrátou glancu Lexe Luthora. Když už nic, tak se člověk alespoň dozví, jak se v žurnalistice tvoří novinové titulky (Paris destroyed / saved). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Se změnou režiséra přišla podle očekávání také změna kvality. Bohužel k horšímu. Druhý Superman se bere až příliš vážně a zcela mu chybí nádech komična, zastoupený v jedničce nezapomenutelným padouchem Luxem Lethorem v podání Genea Hackmana. Ten tentokrát dostal pouze „brandovský“ štěk. A ostatní herci jakoby ztratili pevnou půdu pod nohama – působí nejistě, rozpačitě a nepřesvědčivě. Největším zádrhelem tohoto filmu však je stupidní scénář (koho by kdy napadlo, že se na něm podílel Mario "Kmotr" Puzo). Jeho míra – u komiksových adaptací nezbytné – naivity dosahuje obludných rozměrů, přičemž jednotlivé scénky na témata typu: Superman ztratí své schopnosti a zákonitě musí hned dostat na budku, jsou dokonalým příkladem scénáristovy bezradnosti a zároveň zoufalé neoriginality celého příběhu. Hořkosladce dojemné jsou dvě patriotické scény: americký prezident sděluje svému lidu, že předal vládu nad celým (!!) světem jakémusi pošukovi z kosmu; Superman letí s americkou vlajkou v ruce vstříc zítřkům bez kryptonitu. 60% Zajímavé komentáře: JohnnyD, Indy ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tady už na rozdíl od jedničky i ta prvoplánovitá zábava lehce pokulhává, nicméně stále jde o solidní nadprůměr v kategorii popkornových snímků. Jako filmový hrdina mi Superman přijde možná až příliš klišovitě zařazený do kategorie "správňák", ovšem svou úroveň má a nečiší z něj takový ten ryze americký patos, jako z některých jiných klaďasů filmového plátna. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rozhovor s vodíkovou pumou nazvaný „Proč mám tik,“ bych si strašně rád přečetl. Na rozdíl od předcházejícího Supermana má tahle dvojka všechno, co od podobných filmů očekávám. Neústupnou hrdinskost, triky, charismatické a zajímavé záporáky (Sarah Douglas jako Ursa je zřejmě ta nejvíce sexy záporačka, co jsem asi viděl), humor, jednoduchý přesto přímý a akční příběh. Margot Kidder je úchvatná. A Superman letící s americkou vlajkou, to je kurva tak dojemné, až k poblití. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Plešatej Lex Luthor! Je sice lepší, než v prvnim díle, ale stejně pořád takovej jako že mi vubec nepřijde jako zlej chlápek. Zato ta trojka těch ostatních je děsivá, až se mi prdel klepe - bohužel to myslim jenom ironicky. Jsou totiž hrozní svým vzhledem a chováním, než tím, co dělaj. Třeba ten němej, to byla čirá a nekonečná hrůza, chchch. Prostě záporáci, kteří byli spíš vtipní. A teď do toho samej výbuch a házení velkejma věcma, product placement pro Coca-Colu a Marlboro, uplně zbytečné a nelogické Supermanovo odsupermanění a pak zas přisupersranění, Loisino odhalení Supermana a pak odebrání myšlenek, let s americkou vlajkou na konci atd. No nevim, asi mi to zavání už docela odpadem, i když Christopher Reeve nebyl vubec špatnej... a bohužel přibližně vim, co mě ještě čeká ve trojce a čtyřce... ()

Galerie (155)

Zajímavosti (28)

  • Původní režisér Richard Donner natočil pro tento díl scénu, kdy Superman mluví se svým otcem. Představitel Jor-Ela Marlon Brando si ale soudní cestou vymohl procenta ze zisků prvního filmu, a proto producenti nechali jeho scény z pokračování vystřihnout. Superman tak místo toho promlouvá se svou matkou. Díky soudnímu řízení ale Brando získal i podíl z druhého filmu, přestože se v něm nakonec vůbec neobjevil. Právě inkriminované scény s Brandem jsou k vidění v Donnerově režisérském sestřihu, který vyšel v roce 2006 a byly použity i v Singerově snímku Superman se vrací. (novoten)
  • Skladateľ John Williams sa mal vrátiť na post skladateľa aj pre pokračovanie. Režisér Richard Lester a producent Ilya Salkind ho pozvali na premietanie hrubého zostrihu. Keď Salkind na moment opustil projekčnú miestnosť, Lester a Williams sa pohádali o hudobnom výraze vo filme. Keď sa po nejakom čase Salkind vrátil, tak Williams viditeľne rozrušený bol na odchode, ukázal prstom na Lestera a povedal: „Tohto muža by som nemohol vystáť.“ Na Williamsove miesto nastúpil Ken Thorne, ktorý zložil len minimum novej hudby a len zaranžoval Williamsovu hudbu z prvého dielu. (Tvrdolín Veliký)
  • Natáčelo se od srpna 1979 do března 1980 v Anglii, Francii, Norsku, Kanadě a na Svaté Lucii. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Reklama

Reklama