Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Zajímavosti (99)

  • V roce 2021 nabízel kalifornský aukční dům Julien's Auctions ikonické předměty z filmu Rocky III. Slavné boxerské rukavice značky Tuf-Wear, které používal Rocky (Sylvester Stallone) při zápasech, se vydražily za 32 498 amerických dolarů. Rockyho vysoké bílé boty značky Nike byly nakonec prodány za 44 448 amerických dolarů a pár žlutých bot značky Nike za 63 498 amerických dolarů. Nejvýše se však vyšplhala cena za pár hedvábných boxerských trenýrek s motivem americké vlajky, které má Rocky při slavném zápasu s Clubberem Langem (Mr. T), po němž znovu získává titul mistra světa v těžké váze. Jejich cena se vyšplhala na 203 198 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • Socha Rockyho (Sylvester Stallone), která byla umístěna nad schody Filadelfského muzea umění, skutečně na tomto místě stojí. Po dotočení filmu byla přemístěna do arény Wachovia Spectrum, ale v roce 2006 byla vrácena zpět nad schodiště muzea umění. (Matej.Mirejo)
  • Film je věnován trvalé vzpomínce na Jane Oliver, první osobní manažerku Sylvestera Stalloneho (Rocky). Jane Oliver (1929–1975) zemřela ve 46 letech na rakovinu. Stallone se vždy cítil jako dlužník za to, že mu pomohla nastartovat kariéru. (Rominator)
  • Stalloneův (Rocky) mladší bratr Frank Stallone nazpíval písně „Pushin“ a „Take You Back“. Hudbu k písni „Pushin“ složil Bill Conti. Při zpěvu písně „Pushin“ je Frank na malý okamžik vidět na rohu boxerského ringu. (Rominator)
  • Konkurzu na roli Clubbera Langa (Mr. T) se účastnil i profesionální boxer těžké váhy Earnie Shavers, který v 70. letech dvakrát bojoval o titul mistra světa a všeobecně se považuje za rohovníka s nejtvrdší ranou v historii sportu. Během spárování ho Sylvester Stallone (Rocky Balboa) vyzval, aby ho pořádně udeřil. Shavers odmítl, bojoval jen lehkými levými direkty. „No tak, Earnie, předveď se,“ nenechal se odbýt Stallone. Shavers ho tedy udeřil na játra. Stallone okamžitě zamával rukou, že je konec tréninku. Asistenti mu pak pomohli na toaletu. „Málem mě to zabilo. Šel jsem okamžitě na záchod, kde jsem zvracel,“ vzpomínal Stallone. Shaversovi později přišel dopis, že ho pro roli nemohou použít. (casyy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. května 1982 ve Filadelfii. (Varan)
  • Natáčelo se od května do srpna 1981 v Kalifornii, New Yorku, Pensylvánii a Nevadě. (Varan)
  • Na konci filmu, kdy dojde mezi Rockym (Sylvester Stallone) a Apollem (Carl Weathers) k zápasu a dají si první ránu, se snímek zastaví a promění se v obraz, který namaloval americký malíř Leroy Neiman. (marty Mc Fly)
  • V průběhu natáčení Sylvester Stallone (Rocky) vážil 74 kilogramů při 3,2% tělesného tuku. Svůj energetický příjem se snažil omezovat na 900 kalorií denně, což téměř vedlo k bulimii. (Jizni Tlapa)
  • O roli Clubbera Langa (Mr. T) se ucházelo 1 200 lidí. (HellFire)
  • Místo písně „Eye of the Tiger“ od Survivor chtěl Sylvester Stallone (Rocky) původně použít píseň „Another One Bites the Dust“ od Queen. (HellFire)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama