Reklama

Reklama

Gauneři

  • USA Reservoir Dogs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. Akci však zmaří policie a lupičům nezbývá než uprchnout a ukrýt se ve starém skladišti. Pan Oranžový je postřelen a pan Bílý se ho pokouší udržet naživu, dokud nedorazí pomoc. Napětí ve skladu však narůstá, protože policie je jim v patách a pan Růžový je přesvědčen, že šlo o past – někdo z nich musí být zrádce. Každý má ovšem vlastní verzi toho, co se stalo. Jak dlouho bude trvat, než vytáhnou pistole a drama se změní v masakr? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 395)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,2miliónaTržby USA $2,832,029Tržby Celosvetovo $14,900,000Tržby za predaj DVD v USA $18,214,162 //počet predaných kusov 1,478,741║ Táto gánsterka Quentina Tarantina nesie jeho svojský režisérsky štýl, ktorý dokázal ešte o niečo lepšie rozvinúť v jeho ospevovanom Pulp Fiction. V tomto prípade to stráca na pôvabe kvôli zbytočne zdĺhavému rýpaniu sa, v tých najmenších možných detailoch aby poskladal dokonalú skladačku jednej nevydarenej lúpeže diamantov. Áno, základný príbeh má svoje plusy o tom niet najmenších pochýb ale tie vedľajšie poviedky kde poukazuje ako, kde, čo, sa zosmolichalo nemá takú šťavu aby to malo výpovednú hodnotu akú by si určite želal. Jednoducho mi to celé príde len ako také jeho oťukávanie. Tak trošku to preháňa s tendenciou nadávok, čo tu je jedna veľká smršť a popri tom dosť uspávajú aj podaktoré nič hovoriace dialógy. A ako je zvykom dosť si tu lubuje v krvi ale to je v norme, aj keď nechutnosti s uchom si mohol odpustiť. /40%/ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Gauneri". Je ich osem. Mafiansky boss Joe Cabot, jeho syn Nice Guy Eddie Cabot plus pán Biely, pán Oranžový, pán Blond, pán Ružový, pán Modrý a pán Hnedý. Plán je jednoduchý, premyslený a dôkladne pripravený. Krádež šperkov. Lenže niečo sa pokazí. Akcia nevíde. Polícia, streľba, chaotický útek, mŕtvi ľudia. Niekto z nich je krysa, zradca, tajný agent. Výborný komorný, konverzačný krimi thriller od progresívneho amerického režiséra Quentina Tarantina. Dokonalá práca. ***** ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Are you gonna bark all day, little doggy, or are you gonna bite?“ Reservoir Dogs jsou děláni srdcem Quinte, to jde poznat. Nemá cenu řešit, jestli jsou lepší Gauneři nebo Pulp Fiction, vždycky to totiž skončí hádkou o to, kdo bude pan Černý. Informace pro kinofily: ten oranžový balónek letící za autem údajně nemá žádný skrytý význam.. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na tento film som si uz dlho robil zalusk, kedze som videl takmer vsetky Tarantinove filmy a prave k tomuto jeho debutu nie a nie sa dostat. Az teraz konecne. A vysledok? Parada! Fanusikovia PULP FICTION (1994) ma asi roztrhaju, ale tento film sa mi pacil este viac, nez kultovy Pulp Fiction. Na zaciatok skvele herecke obsadenie, opät brutalny Michael Madsen, ktoreho som mimochodom spoznal v rodinnom filme ZACHRANTE WILLYHO (1993), preto som si ho ako hereckeho zabijaka nezaskatulkoval. Naopak Tima Rotha som spoznal v role odporneho sadistu v historickej drame ROB ROY (1995), takze pre tento film bol ako stvoreny, aj ked som ocakaval inu rolu. Dialogov bolo mozno trosku viac, ako by som si prial, ale ani to mi nevadilo, pretoze boli skvele. Asi aj Madonne sa to ratalo, ze bola o nej rec hned v uvode filmu a mozno aj preto si s radostou zahrala vo filme CTYRI POKOJE (1995), kde boli styri poviedky a jednu z nich natocil Tarantino. Taktiez je tu spomenuta Fantasticka stvorka ako komiks, ktora ma dnes natocene dve casti. Reservoir Dogs neodporucam tym, ktori maju averziu na krv :-) ... 03.06.2009 ___ Harvey Keitel - (Pán Biely - Larry) +++ Tim Roth - (Pán Oranžový - Freddy) +++ Michael Madsen - (Pán Blond - Vic Vega) +++ Steve Buscemi - (Pán Ružový) +++ Quentin Tarantino - (Pán Hnedý) +++ Edward Bunker - (Pán Modrý) +++ Chris Penn - (Eddie Cabot) +++ Lawrence Tienrey - (Joe Cabot - šéf) +++ Produkcia: Harvey Keitel +++ Výber hudby: Nancy Lynn Hurlbut, Kathy Nelson, Karyn Rachtman +++ ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Geniální film, který má u mě obrovské ambice překonat legendární Pulp Fiction, které jsem doposud považoval za Tarantinovo mistrovské dílo. Nebudu ovšem vynášet rozsudek hned po prvním shlédnutí, když Historky z Podsvětí dostaly mnohem více prostoru v mém přehrávači. Levný film, který zaujme povedeným scénářem, peprné dialogy k filmu pasují a herci je vynáší s doprovodem nezapomenutelných grimas. Takovou sympatickou zlodějskou sebranku nemáte možnost potkat ve filmu každý den. Pan Růžový to stejně vychytal ;-) 10/10* ()

Galerie (119)

Zajímavosti (147)

  • Stejně jako ve všech dalších filmech Quentina Tarantina je na konci prvních titulků uvedeno "Written and Directed by Quentin Tarantino". (Jurkodak1)
  • Řezání ucha žiletkou je zjevným odkazem na film The Life and Death of Colonel Blimp (1943) od Michaela Powella a Emerica Pressburgera. Jako důkaz může sloužit "ušní scéna", zachycená způsobem odstupující kamery. Tento postup byl zvolen kvůli obtížním s udržením make-up odříznutého ucha v uvěřitelné rovině, na což se přišlo až během natáčení. Tarantino však tvrdil, že tento film před natočením Gaunerů nikdy neviděl. (Eldrick)
  • Film byl natočen za pouhých 35 dní. Natáčelo se od 29. července do 31. srpna 1991 v Kalifornii (USA). (TommyLeeJape)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

12.05.2005

Už pred niekoľkými rokmi zrežíroval Quentin Tarantino jednu epizódu kultového seriálu Pohotovosť (pod názvom "Materstvo"), v ktorej odkázal na svoj réžijný debut Gauneri, keď do nemocnice priviezli… (více)

Reklama

Reklama