Reklama

Reklama

Gauneři

  • USA Reservoir Dogs (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mafián Joe najme na vyloupení klenotnictví partu gangsterů, kteří se vzájemně neznají a oslovují se smyšlenými jmény. Akci však zmaří policie a lupičům nezbývá než uprchnout a ukrýt se ve starém skladišti. Pan Oranžový je postřelen a pan Bílý se ho pokouší udržet naživu, dokud nedorazí pomoc. Napětí ve skladu však narůstá, protože policie je jim v patách a pan Růžový je přesvědčen, že šlo o past – někdo z nich musí být zrádce. Každý má ovšem vlastní verzi toho, co se stalo. Jak dlouho bude trvat, než vytáhnou pistole a drama se změní v masakr? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 390)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Aha! Tak už konečně chápu proč je Tarantino tak populární. Zatímco Pulp Fiction ve mně zanechalo maximálně nudu, u jeho Gaunerů jsme se královsky bavil. Vypointované dialogy, skvěle udělaný příběh, kde se o "tom" stále mluví, ale není vidět co se stalo, ale díky kvalitnímu scénáři jsem byl jasně schopen si to představit. Herecký koncert nejlepší kvality, zejména strašně sympatický Buscemi, je právě oním motorem, jenž zde funguje naprosto bezchybně, zatímco v Pulp Fiction se často zasekával. Tohle je TEN Tarantino o kterém jsem slyšel, tohle je ten originální a vizionářský řežisér/herec/scénárista. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Skoro stejně ukecané jako Pulp Fiction, ale naštěstí o dost kratší. Do poloviny jsem si říkal, že ani tímto snímkem si mě Tarantino nezíská. Jenže pak to do sebe začalo zapadat, atmosféra byla hutnější, scény perverznější a já se konečně začal bavit. S odstupem času si však říkám, že tento kousek tady zabírá místo lepším filmům a jen kvůli tomu, že je to první Tarantinův snímek, obě oči nepřimhouřím. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Super drsna rezba a u me oblibenejsi nez zbytecne natahovany Pulp Fiction. Tarantino ukazal, ze je frajer, uz ve svym prvnim filmu a i kdyz je poznat, ze je to precejen hodne levny a v podstate se vetsina scen odehraje v jednom skladisti, tak to vubec nevadi. Je tu totiz naprosto spickova sestava mejch oblibenejch hercu, ktery 90 minut rvou, hadaj se a mluvi neskutecne sproste, sem tam naka perfektni hlaska nebo dokonalej vtipnej dialog a spousta krve, mrtvejch a drsnejch scen a nehappyendovej konec. Proste spickova drsna kriminalka, jaka se jen tak nevidi. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Už tu vidieť Quentinovu genialitu a jeho príbehový minimalizmus, režijný maximalizmus a schopnosť z čohokoľvek urobiť vynikajúci film prostredníctvom perfektného vedenia hercov, geniálnych dialógov (a monológov), správne uletených cool postáv a schopnosti navodiť tú správnu atmosféru. Kill Bill a Pulp Fiction sú ale podľa mňa lepšie. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Rok 2009: Za film bych dala tři, za Tima Rotha a za konec čtvrtou. Tarantino, u kterého jsem si uvědomila, proč nemám ráda Tarantina. A to jsem ho do té doby měla ráda, ha! Zajímalo by mě, jestli, a jestli ano, tak kdy, zase změním názor. Rok 2014: A přitom tohle je film, který považuji za jeho nejkvalitnější, co se týče toho, jak moc dává smysl ten vyprávěcí postup. Plus jednota místa, času, děje, což je vždycky krása nesmírná. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (146)

  • Film je podľa Quentina Tarantina jeho verziou Kubrickovho filmu Zabíjanie (1956). Sám hovorí: „Nešiel som cestou vykradnúť Zabíjanie, ale skôr som myslel na to, ako natočiť tento druh lúpežného filmu z môjho pohľadu." (ambron)
  • I když pan Světlý (Michael Madsen) pravděpodobně zabil více lidí než ostatní postavy, není zachycen při žádné vraždě. (TommyLeeJape)
  • V roce 2006 vyšla na konzoli Playstation 2 stejnojmenná videohra na motivy filmu. Věrně kopíruje děj, objasňuje a doplňuje některé události. (didas)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (více)

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (více)

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

12.05.2005

Už pred niekoľkými rokmi zrežíroval Quentin Tarantino jednu epizódu kultového seriálu Pohotovosť (pod názvom "Materstvo"), v ktorej odkázal na svoj réžijný debut Gauneri, keď do nemocnice priviezli… (více)

Reklama

Reklama