Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sice jsem si představoval strávenou neděli trochu jinak, než sledováním Troškových pohádek, ale tak co už se dá dělat. Bylo potřeba si nějak vyžehlit prochlastanou sobotní noc a tak ještě lehce „pod vlivem“ jsem tuhle nadílku přežil ve zdraví. Jak ovšem vidím, tak nejsem sám, komu se Z pekla štěstí moc nelíbilo. Najde se tu sice několik pěkných/humorných scén, ovšem ta dlouhá stopáž byla zbytečně přemrštěná, stejně jako tvůrčí snaha pojmout to poněkud „akčněji“. Šimůnek, Kuklová i Vaculík ještě předvedli slušný výkon, ovšem zbytek nic moc. Hlavně Laurinová mi lezla na nervy a to jí mám jako herečku rád. Dvojku už bych ale dneska nezvládl! ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhorších českých pohádek jaká kdy byla natočena.. Příšerně zdlouhavé, nudné a postrádá to takové to pohádkové kouzlo.. A to už nemluvím o příšerných hereckých výkonech, které jsou podle mne největší slabinou celého Troškova "výtvoru". Obsadit do filmu předního českého zpěváka možná zajistí dostatečnou reklamu, ale jak jsme se mohli přesvědčit, výsledek obvykle není dobrý.. ()

Reklama

lucascus 

všechny recenze uživatele

Tak na tom jsem v dětství docela ujížděl, dokonce až tak, že se nám postupem času opotřebovala videokazeta, na které jsme měli film nahraný. Dnes se samozřejmě dívám na pohádku s odstupem, ale pořád se jedná o jednu z těch lepších porevolučních. S pohádkami před revolucí se to samozřejmě srovnávat nedá. ()

FeriusParfax odpad!

všechny recenze uživatele

Tak se dám do toho a okomentuji si všechny pohádky, co jsem viděla, ať mám databázi kompletní. A začnu hezky od odpádku. Protože tahle pohádka si to zaslouží. Jediná sympatická postava byl Vaculík. Jinak je to uječená, hloupá Troškovina, která nikdy nebavila mě a celou moji rodinu. Miroslav Šimůnek je dle mého vytříbeného oka hodně nehezký chlap, a tak mému pocitu z pohádky vůbec nepřidal. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Herci se mohou snažit, jak chtějí, ale když je hloupý scénář nutí, aby se chovali jako hlupáci, nepomůže žádná snaha. A někteří ani žádný prostor ke snaze nemají, například chudák Michaela Kuklová, jejíž role musí znít: nějak tam pobíhej z místa na místo, nešikovně se pleť a pořád hystericky vřískej „Honzo!“ Již po chvilce je to velice otravné a únavné. Po velice krátké chvilce. Někomu ovšem ani nic předepisovat nemuseli, což bude nejspíš případ Daniela Hůlky, protože jeho herecký potenciál = 0. No a když výše uvedené zkombinujeme... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (38)

  • Pohádka Z pekla štěstí byla třetím nejnavštěvovanějším filmem roku 1999 a téhož roku se stala videokazeta s touto pohádkou vůbec nejprodávanějším titulem, i když oficiálně vyšla až 1.října. (Stocki)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama