Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (653)

sud 

všechny recenze uživatele

Naši hrdinové se dostávají na divoký Západ a dobrodružství vrcholí. Je až s podivem, že ani ve třetím díle tvůrcům nedošly nápady a invence. Michael J.Fox s Christopherem Lloydem jsou opět neodolatelní, tentokrát k nim přibyla navíc i Mary Steenburgenová. Velmi mě potěšily různé odkazy na legendární westerny a neuvěřitelně napínavá scéna na vlaku. Na závěr jsem měl sice příjemný pocit, že všechno dobře dopadlo, ovšem na druhou stranu mi bylo líto, že je konec. Říká se ale, že v nejlepším se má přestat a Robert Zemeckis se svojí partou to dodrželi. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Trojka sa sice presunula na divoky Zapad, ale opät z toho vzisla skvela zabava. To by nebol Christopher Lloyd, aby ma nepobavil na jeho sialenych predstavach o cestovani casom. Vzdy sa nasmejem pri scene na zaciatku, ked sa Marty po prvykrat dostane na Divoky zapad niekde medzi svojich pribuznych, ked mu niekto z jeho rodiny povie, aby si siel lahnut do chlieva medzi prasce, ze im je tam tiez dobre. Proste do tretice vsetko dobre. _______ Michael J. Fox - (Marty McFly / Seamus McFly) +++ Christopher Lloyd - (Dr. Emmett Brown) +++ Thomas F. Wilson - (Bufford `Mad Dog` Tannen / Biff Tannen) +++ Lea Thompson - (Maggie McFly / Lorraine McFly) +++ Elisabeth Shue - (Jennifer Parker) +++ Mary Steenburgen - (Clara Clayton) +++ Jeffrey Weissman - (George McFly) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Bob Gale +++ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Na závěr trilogie, se s našimi hrdiny Martym a doktorem Brownem, podíváme na Divoký západ roku 1885. Marty si říká Clint Eastwood a v několika scénách ho výborně paroduje (hlavně v závěru je scéna jako vystřižená z Pro hrst dolarů, ale výborná je i narážka na De Nirova Taxikáře), doktor Brown je potrhlý stejně, jako ve dvou předchozích dílech a navíc se zamiluje. Oba se musí vrátit do budoucnosti, protože pokud zůstanou, doktor má být zastřelen jedním banditou. Nápadité zakončení jedné z nejlepších trilogií, které jsem měl tu čest vidět - plné skvělých triků a příjemného humoru. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Záverečná časť neplánovanej trilógie režiséra Roberta Zemeckisa - "Back To The Future", sa odohráva prevažne v roku 1885 na Divokom Západe. Doktor Emmett Brown sa rozhodol, že sa tam usadí ako kováč. Túto idilickú predstavu mu skomplikuje konflikt s obávaným banditom Bufordom "Mad Dog" Tannenom. Našťastie ho prichádza varovať a zachrániť jeho priateľ Marty McFly. Je to dôstojné zakončenie tej najlepšej filmovej story o cestovaní v čase. **** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Historie se opakuje a s ním i přítomnost, budoucnost a tím pádem i Návrat do budoucnosti. Stejné šablony, stejné barvičky a jen trochu jiný obrázek, který ovšem alespoň vypadá příjemně familiárně. Prostě tahle série je trochu jako seriál, kde u každého dílu předem víte, co máte čekat a přesně podle očekávání se také vždy výborně bavíte. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Divoký západ, velmi dobrý nápad, než proti přeplácané budoucnosti ( dvojce ) o dost lepší změna. Je zde docela nedostatků co se týká triků, akcí. Ale to se dá určitě odpustit, především na dobu natáčení. ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Třetí díl se mi líbil mnohem více než druhý, ke konci jsem samým vzrušením ani nedýchal. Takhle má vypadat nadupaná akce. Vždycky si Martyho rád pustím znova, zatím jen na TV, ale plánuji pořízení speciální DVD edice. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Westernová Trojka představuje více než důstojnou rozlučku. Točila se společně s dvojkou a Zemeckis musel přebíhat mezi natáčeními. Na filmu jsem nepostřehl, že by si vybral nějakou slabší chvilku. Trojka na cestování časem je opět podobně skromná jako Jednička. McFly si na divokém západě nemůže zvolit lepší jméno než Clint Eastwood. Zápletka se tentokráte více zaměřuje na Doktora, který se zamiluje a nebýt nebezpečí, které mu hrozí, klidně by zůstal v minulosti navěky. Během jednoho týdne jsem sérii sjel a musím konstatovat, že společně s Indiana Jonesem, jde o nejlepší dobrodružnou trilogii a doufám že se v budoucnu najde někdo schopný kdo se pokusí tuto značku zase oživit. Tyto hrátky s časem dokáží rozehrát skvělou zábavu. 90% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Absolutní ztřeštěnost, hyperaktivita, tuny nápadů kašlajících na otázky logiky, geniálně pošukoidní Christopher Lloyd, věčně vyjevený Michael J. Fox a především nekonečná zábava. Potřetí. A přestože zběsilost už po předchozích dílech nepřekvapí, atraktivně ztvárněný Divoký západ vše spolehlivě zachraňuje. V posledních vteřinách už byli tvůrci absolutně nepříčetní - poskytli tak divákům milé a nejlepší možné rozloučení s jednou slavnou trilogií. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale každé další pokračování je slabší a slabší - a neplatí to jen u tohoto filmu( I tak to ale bylo celkem napínavý. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Po nekompromisně našlápnuté dvojce, přichází podstatně slabší trojka. Tím, že se film odehrává celý jen na divokém západě mu ubírá tempo a šmrnc celé série. Také téměř chybí nápady, které by se daly vytěžit z cestování časem, jimiž byly oba předešlé díly nadupané, a to dělá z tohoto snímku tuctovou komedii. Navíc oproti dvojce, která byla díky své velkoleposti bez hranic, působí trojka téměř křupansky. Myslím, že se měli scénáristi více snažit. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

O přesunu děje do 19. století jsem si myslel, že to bude krok vedle, ale nakonec se ukázalo, že jsem se mýlil. Výborné zakončení trilogie, možná nejvtipnější, ale zase ne tak propracovaný děj. 85% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná, že se mi Návrat do budoucnosti III líbil více než druhý díl. Prostředí starého západu patřičně okořenilo Zemeckisův počin a vneslo do celé trilogie jiný, docela svěží vítr. Za klad lze považovat také romantickou linii mezi doktorem a učitelkou. Obecně můžeme s potěšením říct, že všechny tři díly jsou kvalitativně velice vyrovnané, což se ne každému tvůrci podaří. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je samozřejmě nejslabší, ale stále si zachovává vysokou laťku, kterou nám nastavily předchozí dva díly. Jen to westernovské prostředí už není tak zajímavé a hlavně litající lokomotiva na konci je už opravdu dost přes čáru. :D ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Zasazení podstatné části děje na Divoký západ byl skvělý tah. Trilogii to přineslo nové impulsy a spád. Marty a Doc už po dvou předešlých částech v podstatě patří mezi rodinné známé a pobýt s nimi další dvě hodiny je... čirá filmová radost. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nestáva sa mi často, aby som hodnotil filmovú trilógiu od začiatku až do konca plným počtom. Ale u Návratom do budúcnosti to jednoducho nejde inak. Od prvého až po tretí diel sú to všetko prvotriedne filmy. Najlepšie vo svojom žánri. Marty a Emmet nemajú chybu a predvádzajú v celej trilógií skvelé výkony. Neviem, či je pre mňa tretí diel najlepší. Aj keď je to už divoký západ, Robert Zemeckis to spracoval tak bravúrne, že ma to nemohlo inak ako nadchnúť. Chýbali mi však skvelé 50te roky. Tie sú v predchádzajúcich dieloch nezabudnuteľné. Hlavne v prvom to spoznávanie budúcnosti. Opäť teda za 5*. ()

Reklama

Reklama