Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 2

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (994)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vlastne docela o nicem. Prvni pulku filmu se nic moc nedeje, pak si daj vsichni s Predatorem pres drzku a je konec. Proste film o jednom lovu. Kdyz neni na scene Predator, tak je to nuda, ale zase souboje jsou docela pekny, napadity i krvavy. K tomu fajn priroda a sympaticka Midthunder. Na jedno skouknuti nicmene v pohode. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přímočarý čirý komorní dobový survival "z bláta do louže a zase do bláta", který by obstál i sám o sobě. A tuplem pak když je funkčně, a nikoli pouze pro pozlátko, zasazen do predátořího universa. Není to bez mnohých "ale" (atmosféra měla být hutnější, sneslo by to ještě větší opření se o praktické triky místo digitálu, místy to působí jak adaptace restartovaného Tomb Raidera a angličtina se nemusela tak nadužívat), ale kdo by to řešil, když zrovna drží Lař... Ehm, Naře palce co to jde. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Predátor je zpátky, bejby! Nechat emzáckého frajera bojovat s lidmi, kteří jsou od mala vychováni k lovu, byla zcela geniální myšlenka a naštěstí to nestojí a nepadá pouze na ní. Úžasně se tu pracuje se samotným živočišným ekosystémem, tématy predátorů a lovné kořisti, zatímco příběh až nečekaně emotivně předkládá postavy a jejich motivy - přičemž jsem s šokem zjistil, že se mi snad poprvé v celé franšíze stalo, že mi na ústředních hrdinech skutečně záleželo. Pomalejší první polovina bravurně využívá "exotického" prostředí, postupně budující atmosféry a napětí, zatímco druhá až agresivním způsobem zvýší tempo a skočí do holého boje o přežití, několika šťavnatých sekvencí a především prezentuje úhlavního borce v plné parádě. Nepamatuji si, kdy naposled byl Predátor takovým kráječem. A řádně brutálním. Jsem prostě nadšen. A nový film žeru. Jo a Dakota Beavers se musí prosadit! Jeho scéna 1v1 je top tier! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Naru je odhodlaná bojovníčka z kmeňa Komančov, ktorá chce svojmu kmeňu dokázať, že sa schopnosťami dokáže vyrovnať mužským lovcom. Uprostred jednej výpravy narazí na predátora, ktorý nepochádza z tejto zeme. Napriek nedostatočnému arzenálu sa tomuto netvorovi neváha postaviť a urobiť čokolvek, aby ochránila svojich blízkych. - Dan Trachtenberg nesklamal a vytvoril ďalšiu pecku. Pevne dúfam, že bude divákmi pozitívne prijatá, pretože nedať toto do kín je hriech, ale je velmi lahké odhadnúť, prečo to do kín nešlo. Hororový žáner tu síce nehraje prím, ale aj tak ma to velmi bavilo. Casting hlavnej postavy sa vydaril na jednotku a konečne vznikol v rámci žánru ženský charakter, ktorý je uveritelne napísaný a pripomína staré dobré časy, kedy silné ženy boli základom hororu. V rámci reálií je film taktiež ohurujúci, pričom ma fascinovalo aj to, že sa tu objavuje aj pôvodný jazyk Komančov, ktorým už hovorí len pár dôchodcov v Oklahome. Milovníkov akcie film poteší tiež, pretože už len sledovanie súbojov medzi osobami vyzbrojenými lukmi a šípmi a predátorom, ktorý používa tie najvyspelejšie technológie, je prinajmenšom zaujímavý. Digitálne efekty sú tiež na top úrovni, takže celkovo mi to vychádza na velmi silné štyri hviezdičky a v podstate jediné, čo mi tu chýbalo, boli praktické gore efekty. Inak ale jeden z najzábavnejších filmov, ktoré som za posledných pár rokov videl. Dan Trachtenberg sa stáva zárukou kvality a dúfam, že na jeho ďalší počin nebude treba čakať niekolko rokov. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Predátor zasazen do doby, kdy jeho protivníci nemohli brousit tužky, protože ještě nebyla založena CIA. Plusy jsou přímočarost a síla stát samostatně bez ohledů na pravidla McTiernanova 35 let starého vesmíru (dokonce jsem nepostřehl jediný Silvestriho tón). Na druhé straně si to moc neumí pohrát s atmosférou neznámého nebezpečí, nepotěší okatě digitální fauna a chybí důraz na detaily, které by obstaraly patinu místa a času ala Revenant (od jazyku po pěstěné nehty). Způsob, jakým pra pra pra babička stopaře Billyho udělala z dredatého lovce naivního hlupáka, pak raději ponechám bez komentáře. Apropo, při tom současném heroine kurzu, kdy se dostane i na utlačované antagonisty? Co takhle predátoří samice, která se vítězně utká v Ardenách 1944 s rasistickou jednotkou SS a šovinistickým komandem amerických mariňáků? P.S.: Když si počkáte na konec animací při závěrečných titulcích, uvidíte náznak, jak se dárek pro Dannyho Glovera dostal do rukou jeho obdarovatele. Snad se chovali slušněji než bílí kolonizátoři.. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Režisér Dan Trachtenberg si nebyl vědom toho, že existuje predátoří komiks vydaný v roce 1996 s názvem „Predator: 1718“, který se také odehrává v 18. století a ve kterém Predátor bojuje s pirátem Raphaelem Adolinim, který Predátorovi před svou smrtí věnuje svou pistoli. Nyní tedy existují dvě příběhové linky, jak a kde Predátor zbraň získal. Trachtenberg celou situaci po natočení filmu vysvětluje tím, že studio nemělo stanovené žádné příběhové mantinely, které bylo potřeba dodržet a on sám na tuto duplicitu přišel až při práci na samotném filmu. (Muffino)
  • Ke konci filmu hlavní hrdina Naru (Amber Midthunder) přivolá Predátora pomocí zmrzačeného muže využitého jako návnada. Poté, co Naru nastraží past, stojí ve tmě a zapíská, což je čin, který je v mnoha indiánských kulturách tabu. Pískání v noci prý přivolává zlé duchy, což odráží, jak Naru záměrně přivolává zlo na zraněnou návnadu. (mikki089)
  • Film je prošpikován odkazy na předchozí první 2 filmy (Predátor – 1987, Predátor 2 – 1990). Je zde např. viditelná souvislost s bahnem pokrytým na těle u kořenů stromu, sbírání trofejí lebky predátorem, využití predátoří lékarničky nebo použití dřevěných bodáků jako pasti. (Charpy)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama