Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (162)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Nova začíná kopat do České televize. První zvuky jsou sice žalostnější, ale rozhodně nejvíce konkurenceschopné v historii. A je to správné na jednu stranu. Všichni chtějí více dobrého obsahu. Roubal balancuje někdy mezi trapností a koukatelným materiálem. Slovák se prostě hodí víc do přehypovaných projektů, ne úplně zde, kde má jít o vážnosti. Žádná sláva, ale na Novu hodně dobrý. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hledáním pravdy se zabývá policie. Posouzením, jestli je to pravda, soud. Tobě je pravda na hovno." Já chci být advokát. Já chci být advokát. Tohle je reklama na advokátský řemeslo. Kdo by prostě nechtěl hájit pořádnýho zmetka, kterej ho pak za odměnu možná ani nepředhodí prasatům. Já vím, že to není nic novýho, ale stejně mi z naší justice bylo zase jednou lehce nevolno. Policie nenápadně překračovala hranu zákona, obhájce falšoval důkazy a soudce se moudře rozhodl podle toho, jestli se mu víc líbilo na pařbě u státního zástupce nebo advokáta. Až tak nezávislá naše justice je a tak je to správné, tak to má být. Ale zpět k Roubalovi. Ten mě bavil, protože si tuhle hru užíval a nezabýval se nesmyslem zvaným spravedlnost. Ta je totiž slepá a tady byla i trochu hluchá. ()

Reklama

Tunri 

všechny recenze uživatele

Takový potenciál, který má Roubalův příběh. A takhle slabě to využít. V tomto případě jde o velmi umělecké ztvárnění reálného dění. Teda až na to, že příběh je o mladé studující zrzce, která má v devadesátých letech svůj byt a záznamník a je závislá na diazepamu a hrdá. Cvičí jógu, chodí ve spodním prádle, dělá si kafe, přemýšlí, chodí sem tam a jedná na vlastní pěst. Studuje práva a při své úplně první příležitosti posere všechno, co se zrovna naučila. Má komplikovaný vztah s otcem, který se stihne i vyřešit. Její táta si dá pomerančový džus, protože to je relevantní k případu a je to perfektní rozuzlení všeho. Přednes má stejně strojený, jako jakákoli jiná herečka. Díky naslouchátku má šestý smysl (?!?!!!!!) který jistě při vyšetřování a soudu reálně velmi pomohl. Téhle části je věnovaný velký prostor. Pak tam je vztah mezi studentkou a studentem. Také mají auta a celkově si žijou dobře. Pak tam je detektiv, jeho parťák a státní zástupkyně a všichni už od první minuty snímku vypadají, že přesně vědí, co dělají. Tajní policisté s fotkou v ruce zblízka zírají na nebezpečného podezřelého, kterého mají zadržet. Pak se za ním všichni dlouze otáčejí a čumí mu do xichtu, jestli je to jako opravdu on. Pokud by to tak doopravdy fungovalo, tak nechytí ani mouchu. Rekvizity jsou dobové jen částečně. Celé je to afektované a zároveň prostříhané cool hipsterskými scénami a hudbou. Asi deseti vteřinová znělka se opakuje ve smyčce po celé tři díly. Fakt gratuluju, pevně doufám, že se tohoto tématu chopí i někdo jiný a neudělá z toho napůl imaginární jednohubku, zcela zaměnitelnou s jakoukoli nízkorozpočtovou a rádoby hustou detektivkou. To rádobyhusťáctví českého drama, které zní jak dabing z amerických devadesátkových akčňáků mě začíná pěkně srát. Jako z dramatického kroužku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice slušně natočená minisérie od režisérky Metanolu. Rekonstrukce procesu s jedním z nejznámějších vrahů české historie, která není klasickou detektivkou ani přiblížením Roubalovi postavy, jelikož právě on je až překvapivě upozaděn. Jako dobře natočená minisérie s dobovou atmosférou to funguje, jako rekonstrukce závažných historických událostí už o něco méně. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostanete do ruky námět s nejproslulejším tuzemským sériovým vrahem, jehož případ navíc provázela řádná divočina a nespoutaný devadesátky - a pak natočíte rutinní kancelářskou vyšetřovačku s hrubě předvídatelnou moralistickou linkou mladý koncipientky. Řemeslně super a kouká se na to dobře, ale to je v tomhle případě fakt hodně málo. 5/10, třetí hvězdu nestihlo sežrat prase. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Scény ze soudní síně neodpovídají zvyklostem českých soudů. Pokud se kdokoliv obrací na soud, musí při tom stát. Stejně tak se u soudu v ČR nemohou účastníci překřikovat „námitkami“ – pokud chtějí hovořit, musí jim soud udělit slovo. (awful)
  • Ivan Roubal zemřel 29. června 2015 ve věznici Karviná. (ArthasKarfa)
  • Filmová lokace na začátku epizody – erotické natáčení – se nachází v bytě na Jižním městě v Praze. Z okna v pozadí je vidět hotel Kupa v pražských Hájích. (formelin)

Reklama

Reklama