Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (440)

Matty 

všechny recenze uživatele

Novým Bondovým nepřítelem v globálně provázaném světě jsou masmédia. Kvůli nim dokonce poprvé ve své kariéře akceptuje osobu opačného pohlaví coby rovnocennou spoluhráčku (i když - je to stále Bond, kdo řídí). Inspirace hongkongskými akcemi se bohužel neprojevuje tolik, jak by si Michelle Yeoh zasloužila a během závěru jsem jenom nezaujatě vzpomínal, kolik předchozích filmů série končilo podobně (obrovský přepravní prostředek, voda, exploze), přesto jde o zábavu vyšší třídy pro diváky a úspěšné vypořádání se s moderními technologiemi a ženami pro Bonda. 75% Zajímavé komentáře: Marigold, Gemini, choze, ScarPoul, PALINO, mortak ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Poté, co Zlatým okem chytil Bond druhý dech, ho zase rychle začíná ztrácet. Zítřek nikdy neumírá není apriori špatná bondovka, jen je to prostě jen další vyrobený sériový kus. Ve spoustě případech již jen vykrádá starší bondovky, nepřináší vůbec nic nového. Je to prostě bondovka, ale ničím extra zajímavá. Potěšující je akorát angažmá Michelle Yeoh, která to alespoň nějak zachraňuje a dělá tuto bondovku něčím zajímavou. NA její rychlé nohy se jen tak nezapomíná a navíc, docela to tady Brosnanovi nandává. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ženy se v podstatě okamžitě začínají svlékat, pánové nervózně polknou, James Bond přichází. A třetí světová válka je na spadnutí. Šílený mediální magnát totiž vyrobil mezinárodní konflikt, holt objektivně informovat je nuda: lepší je události sám vytvářet. Nejvýbušnější mezinárodní incident je díky jeho choutkám na světě. Bond musí opustit teplou postel sličné profesorky dánštiny, dá se dohromady s čínskou agentkou a znovu rozseká pár padouchů. Máme tu dálkově ovládanou limuzínu, efektní únik ze střechy mrakodrapu i úprk na motorce saigonskou ulicí. Brosnanův neodolatelný úsměv a šarm funguje spolehlivě, řemeslně je to velmi slušné a Roger Spottiswoode nějak zásadní chyby na režisérské židli nespáchal. Takže dobré. Ale ty poctivé tři hvězdy tomuhle dobrodružství sluší přeci jen víc. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#18 - Brosnan sa vytrvalo snaží o to, aby jeho Bond obstál vo všetkých aspektoch, až je to do očí bijúce. Miluje, riskuje, zachraňuje svet a popri tom všetkom nemá problém odskočiť si na pohárik alebo do postele s mladou Nemkou. Pomerne príjemne plynúca bondovka, ktorá dodržiava zásady tradičnej bondovskej zápletky. Po kadejakých záporákoch od výmyslu sveta, cez atómové hrozby až po chemické, ži prírodné katastrofy, prichádza nová hrozba - zneužitie moci multimédií. Tej sa tvorcovia chopili celkom slušne a Jonathan Pryce ako multimediálny magnát s psychopatickými sklonmi sa svojej úlohy zhostil na výbornú. Scenár ale nepôsobí až tak konzistentne, dialógy miestami škrípu a záverom som sa dokonca trošku nudil, pretože záchrana sveta v poslednej sekunde je tak trošku vykalkulovaná a podradná. A konieckoncov škoda aj vlastizrady v symbole britských značiek vozidiel, ktoré bondovky reprezentovali po desaťročia. 75%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zabiják Timothy Dalton musel na základě neúspěchu svých bondovek, díky Vám odejít z role agenta 007, aby mohlo vzniknout tohle ?? Tak jako fakt díky, jste zlatíčka. Co hodnit na tomhle pel-mel? Teri Hatcher se mě líbila spíše u tyče ve filmu Tango a Cash . To šikmoočko ani nepočítám jako Bondgirl, je tam v rámci emancipace,aby nakopala chlapům prdele, není nad to aby se i feministky vzrušili , že? Velkolepost děje byl tak velkolepá až ji malinký človíček jako já nepobral. Ta tam bylo jiskření mezi 007 a ženami jako bylo ve Zlatém oku, ještě že tam byli dost dobré akce-- ta motorce byla luxusní. Hlavní padouch /mediální magnát/ --trošku žabař po tom co zde provedl Vladimír Železný z arbitráží, za vydatná pomoci pana Štěpánka z TV rady pro vysílání za asistence ODS a ČSSD a jejich "férové" opoziční smlouvy Tohle měl být ten správný námět na Bonda, ale to je něco tak neskutečného i pro Bonda . Tenhle bondí zítřek já klidně pohřbil. Ten Železného zase zaplatil ze svých daní. Na mediální magnáty platí fakt jedině Bond... James BOND. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (60)

  • Producenti letmo zvažovali možnost vytvořit filmovou sérii, založenou na postavě Lin (Michelle Yeoh). (becki_tu)
  • James Bond (Pierce Brosnan) má novú zbraň Walther P99, ktorá nahradila tradičný Walther PPK. (ash99)
  • Cameo bondovského producenta Michaela G. Wilsona - Tom Wallace, viceprezident Carverovej (Jonathan Pryce) spoločnosti na videokonferencii. Práve jeho Carver poverí, aby vydieral prezidenta Spojených štátov pomocou videokazety, na ktorej je zachytený s istou roztlieskávačkou. (ash99)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama