Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byl jsem vyvenčit krysu a asi jsem trošku zabloudil." Bond měl vždycky styl, ale tentokrát se při šarmantním vylézání z potrubí opravdu překonal. Zato Bondgirl Tiffany nepatřila k Jamesovým nejlepším zářezům, ale potěšila mě svou vlasovou proměnlivostí a drzostí u čerpací stanice. Jinak mě samozřejmě zaujal slon hrající automaty, počátky aquazorbingu, ledabylá jízda na výtahu, honička v lunárním modulu či zabijáci Mr. Kidd a Mr. Wint. A taky se mi líbil tanec s Bambi a Thumper, i když já si tedy raději vybírám dámy s poněkud méně přítulnými stehny. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Klesající úroven Bondovek stále pokračuje, ikdyž mě bondovky s Seanem Connerym přijdou nejlepší. Bohužel tento díl je kapku až moc. Je to taková nekonečná hra a jde jen o to kdy se tvůrci rozhodnou, že majstro Blofeld nebude o krok před Bondem.... Tímto dílem se jistě lehce inspirovalo Zlaté oko, které je však mnou považováno za nejlepší bondovku. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Znova úplne iné exteriéry ako naposledy a znova sú originálne vybraté. Ropná plošina, to sme tu ešte nemali. Ani krematórium. Nemali sme tu ani dvoch mešuge, ktorí akoby sa do filmu omylom zamiešali pri točení nemeckého porna. Diamanty sú síce trochu nedotiahnuté, o to viac ma ale ich rozpustilosť bavila. Tvorcovia si robia srandu aj z inteligencie Bond girl, čo sa mohlo ukázať ako fatálne, chlapský mozog ale vždy nájde riešenie, ako napraviť ženské chyby :) Takže zase a znova: je úplne jedno, o čom to je, ako tvorcom, tak divákom. Pri bitke s dvoma artistkami už cítiť, že Conneryho bolo treba nahradiť niekým novým. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Po "dospělejší" podívané Ve službách Jejího Veličenstva, kterou ale většina, zdá se, nepřijímá, tu máme očekávaný návrat k pitomině, což je asi přesně to, co diváci od Bonda chtějí. Úvod mě nicméně bavil, Bondovo hraní si na někoho jiného bylo fajn. Byl jsem taky naivní a myslel jsem si, že tvůrci možná toho Bloefelda skutečně chtěli vyřešit na začátku a jít dál. No bohužel. Místo toho ho hraje třetí obličej ve třetím filmu za sebou a já už to prostě neberu. Jsou tu nicméně některé vynikající scény, kdy je Bond opravdu v úzkých (zejména rakev, ale i potrubí či návštěva u Bloefeldových), tyto scény jsou ale bohužel vyváženy faktem, že jejich rozuzlení či podstata je totální pakárna. Bonda totiž není možné prostě zastřelit, když k tomu máte tisíc příležitostí, musíte vymyslet úplně absurdní způsob, jak se ho zbavit, aby mohl najít nějaký jiný absurdní způsob, jak z té situace uniknout. A těchto scén je tu nějak povážlivě víc, než v předchozích filmech. Případně máte tisíc příležitostí, jak ho zabít, ale vymyslíte, že ho prostě jen zajmete, protože proč ne, to se nikdy nevymstilo. Bloefeld nikdy neváhá, když má obětovat nějakého svého spolupracovníka, přeci by nebyl stejně tak nemilosrdný vůči své hlavní nemesis. Já vím, že to prostě musím brát jako pohádku, ale holt já pohádky moc nemusím. Většina žen, které Bond ve filmu potká, jsou daleko zajímavější než hlavni bond girl. To ovšem platí pouze do návštěvy domu Willarda Whyta. Tam nastane asi do té doby nejhloupější scéna Bonda vůbec a je to taková anticipace toho, kam Bond bude směřovat za vlády Rogera Moora. Oceňuji však nakonec to, že ukončení působení Conneryho zároveň udělalo na nějakou dobu tečku i za neustálým vrácením Blofelda, který je sice většinou fajn, ale už ho bylo dost. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Svižná vegaská bondovka, ale spíše z té spodní části Conneryho portfolia. Diamanty jsou sice opět maximálně neobjevné a scenáristicky recyklující, příběhovou nudu však vynahrazuje pár napínavých sekvencí (honička na poušti a v městě) a také velkolepě zábavné finále na vrtné plošině. Jen už jde trochu vidět, kam pak série s Moorem začne směřovat (viz komediální závěr). ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • V původním návrhu scénáristy film končil velkou honičkou na lodích po nevadském Lake Mead. Natáčení by ale vyšlo příliš draho, proto od toho tvůrci upustili. Další nerealizovanou variantou finále bylo zúčtování s Blofeldem v solném dole. (Colonist)
  • Jen Seanu Connerymu se povedlo po pauze se vrátit k Jamesi Bondovi. Všichni ostatní představitelé se již k roli agenta 007 po pauze nevrátili. (x_silver)
  • Titulní píseň nazpívala Shirley Bassey, která už nazpívala píseň k filmu Goldfinger a později ještě k filmu Moonraker. (Colonist)

Reklama

Reklama