Reklama

Reklama

VOD (1)

Pán a pani Smithovci sú len jednou z mnohých dokonalých dvojíc z vymydleného stredostavovského predmestia... až kým nevyjde najavo, že v skutočnosti sú obidvaja nájomnými zabijakmi, ktorí pracujú pre dve konkurenčné agentúry a ich úlohou nie je nič iné, ako odprevadiť zo sveta jeden druhého. Hlavných úloh sa ujali Brad Pitt a Angelina Jolie pod vedením režiséra Douga Limana (Agent bez minulosti). Obidvaja protagonisti sa na svoje úlohy dôkladne pripravovali na strelnici, pričom Angelina Jolie svojho partnera prekonala. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (930)

JFL 

všechny recenze uživatele

Scénář je značně děravý, špiónský lore lajdácký a první polovina filmu je zbytečně vleklá expozice. Ale naštěstí to zachraňuje rámování sezením u vztahového terapeuta a skvostně kulminující druhá půlka. Ta se zapíše do paměti nejen skvěle rozehranými akčně-vztahovými scénami, ale také konečně onou dynamikou páru a chemií mezi protagonisty, které v první půlce zcela absentují. Ostatně také až v druhé půlce dojde na nějaké akční sekvence, přičemž jejich přednost spočívá v tom, že dokáže kombinovat moneyshoty s rozvíjením vztahu titulního páru. Ale přes to člověk velmi těžce zahání myšlenku, že navzdory zjevné ambici se tohle na "Pravdivé lži" prostě nehrabe. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Když skloubíte "Pravdivé lži" a "Válku Roseových", realizaci svěříte Dougu Limanovi a přesně trefíte "chemii" mezi hlavními představiteli. Tak nějak by se dal charakterizovat tenhle snímek..... Já se příjemně se pobavil a i když to není příběhem tak dobrý jako "Bourne" , tak charisma ústření dvojice všechno dožene. Angelinu moc nemiluju, ale tohle spojení s Bradem Pittem jí moc sekne. Vlastně oběma .... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, že to postihuje nejen začátek, ale i úpadek a druhou šanci jednoho vztahu. Ale přes všechnu snahu je to pod sexy povrchem jakési bezkrevné, nemastné neslané a ve výsledku zdaleka ne tak vtipné a zábavné, jak by mohlo. Tři velké akční scény nakumulované do druhé poloviny jsou ale parádní (mj. pobaví, když Brad okázale kope do Angeliny ležící na zemi) a potěšil zejména závěrečný wooovský přestřelkový tanec. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Dva úhly pohledu mi přijdou roztomilé (tedy trochu roztomilé). Za prvé: Film je podobenství, tedy na základě vnitřní analogické struktury opisuje a hodnotí skutečnost. Za druhé: Nějaký snílek si řekl, že chce Butche Cassidyho a Sundance Kida nechat přežít, a tímto si splnil sen. A dál už si jenom představuji ty paparazzi fotografie skutečných manželů, jak kráčejí nějakou ulicí a vedou kolem sebe hrozen skutečných dětí, a jsem z toho celá naměkko. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Bitt i Jolie jsou fajn, ale film je zoufale nevyrovnaný, scény výborné (večeře po vzájemném odhalení, pohovory u psychiatra, honička v autě, závěrečná akce) střídá spousta vaty, dialogy moc často nejiskří a stopáž 2 hodiny je zkrátka moc. Poslední třetina mě naštěstí probudila z otrávené nálady a film by mě bavil víc, kdyby měl takové tempo celý... ()

Galerie (104)

Zajímavosti (35)

  • Neoficiální informace uvádějí, že byl scénář před jeho finální verzí přepracováván přinejmenším padesátkrát. (imro)
  • Když John (Brad Pitt) a Jane (Angelina Jolie) otevírají dvěře, aby přivítali sousedy, Jane stojí na Johnově pravé straně. V dalším záběru stojí po jeho levé straně. (Miro_CZ)
  • Když se John (Brad Pitt) plíží kanalizačním potrubím, Janin (Angelina Jolie) monitor ukazuje, že je na GPS souřadnicích 47.28N 12.46W, 35 stop pod hladinou moře. Tyto souřadnice leží v Atlantickém Oceánu severně od Španělska a ne v New Yorku. (Miro_CZ)

Související novinky

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

Phoebe Waller-Bridge opouští Mr. & Mrs. Smith

08.09.2021

Herečka a scenáristka Phoebe Waller-Bridge (Potvora) si nakonec v seriálovém remaku akčního thrilleru Mr. & Mrs. Smith o manželském páru špionů nezahraje. Důvodem byly bohužel kreativní neshody… (více)

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

Pan a paní Smithovi mají nové tváře

15.02.2021

Studio Amazon se rozhodlo oživit populární akční komedii Mr. & Mrs. Smith z roku 2005, v níž si tehdy zahráli Angelina Jolie a Brad Pitt. Nově se však příběh zpracuje do seriálu, v němž si hlavní… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama