Reklama

Reklama

Spider-Man 2

Trailer
USA, 2004, 127 min (Special Edition: 135 min)

Režie:

Sam Raimi

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Scénář:

Alvin Sargent

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Tobey Maguire, Kirsten Dunst, James Franco, Alfred Molina, Rosemary Harris, J.K. Simmons, Donna Murphy, Daniel Gillies, Dylan Baker, Bill Nunn, Willem Dafoe (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Tobey Maguire je tu opět coby Spider-Man, který jako jediný může zachránit New York. Skvělý fyzik, dr. Otto Octavius (Alfred molina), se nešťastnou náhodou promění v zuřivé, osmiramenné monstrum, Doc Ocka. Superinteligentní robot s chapadly na jeho zádech ovládá jeho mysl a nic nemůže zastavit práci na silném elektrickém zdroji. Město volá svého hrdinu na pomoc, ale Spidey nikde není! Být dál Spider-Manem je pro Petera Parkera (Tobey Maguire) téměř nemožné a on se musí rozhodnout, jestli opustí studium a lásku svého života, MJ (Kirsten Dunst). Jenže když Doc Ock unese MJ, aby se dostal ke Spider-Manovi, Peter Parker nemá jinou možnost. Vrací se zpátky do akce plné dobrodružství a vzrušení, jaké ještě sám nezažil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (764)

tron 

všechny recenze uživatele

"Ja teraz na dievčatá nemám veľa času.“ – "Prečo? Si mŕtvy?“ Monštruózny komiksový veľkofilm Sama Raimiho nadchne každého, komu sa páčil priemerný originál a vďakabohu prekvapivo aj tých, ktorým sa nepáčil. Raimi sa konečne poriadne a naplno odväzuje a ponúka strhujúce akčné sekvencie, plné pôvabných nápadov (vrátane odkazov na samého seba - motorová píla). Plus brutálne dobre kombinuje gigantické akčné scény (prelet auta až do reštaurácie alebo obrovské ručičkové hodiny) s komediálnymi/sitkomovými scénkami (Spider-Man vo výťahu, BUTCH CASSIDY A SUNDANCE KID). Je to správne temné, pestrofarebné, odviazané a tentokrát dokonca o čosi lepšie fungujú aj inak dosť trápne patetické dialógové dojemné scény s ryšavou Kirsten Dunstovou a tetou May (používajúcou v obrane pred hovoriacimi chobotnicami výlučne starý dobrý parazol). Lepšie triky, lepšia akcia, lepší zlosyn (Alfred Molina z FRIDY). Lepšie ako originál, lepšie ako „prehnaná“ (v úplne všetkom) trojka. Najlepší je ale stále J.K. Simmons (šerif z TAKMER DOKONALÉHO ZLOČINU) ako šialený šéfredaktor novín Hlasná trúba J.J. Jameson. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/158781/Spider-Man-2-80.html ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

co se týče nadhledu, vtipnosti a sebeparodování, nemá tenhle film konkurenta. A nejlepší na tom, je že scénař je přesto dost chytrý, neupadá do nějakých smyček a násilných překrutů, akce je přesně taková (a možná i lepší), jaká má být, záporák je správně rozpolcený a hlavní hrdina? Ten je ve středu toho všeho, přičemž vybrání Maguireho do role Spideyho bylo to nejlepší co kdo kdy udělal.. Lépe ho zahrát asi nikdo nemohl. Škoda té neustále opakované lince s Mary-Jane, ale to v klidu odpustím, protože tenhle film prostě miluji a po mnoha stránkách je lepší než jednička. Na poli komiksových filmů něco nevídané (X-meni jsou zase dokonalí ve svém poli) a hudba a hlavně základní intro motiv pana Elfmana je super ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Větší, "lidštější", stále o tomtéž a pro mě stále stejně o ničem aneb druhý díl mě zanechal stejně chladným a suchým jako jednička. Čímž neříkám, že bych se nemrknul jak Kirsten Dunst zahraje Wildea nebo že při výstupu Bruce Campbella nekrotím cukající koutky. Říkám jen, že toho, co režisérovi a scénáristům nežeru, je tu víc než toho, co by mělo povznést pavoukovitého zrzkomila někam na úroveň kteréhokoliv z X-Menů nebo Batmana (myšleni netopýří muži v prvním, druhém, pátém a šestém filmu, samozřejmě;)). Naivita ze Spideyho v cárech odpadává a na Raimiho hru prostě nějak ne a ne přistoupit. A že mi to občas nedělá problémy nejen u producenta mnou nadšeně očekávané 30 Dní Dlouhé Noci;) Ale tohle byla fakt ztracená dvouhodinovka, a to ani nemluvím o tom močálu komerčního bahna, kterým se to ještě nastavovalo. Ale v rámci jakési objektivity, abych třeba neprošvihl nějakou úchvatnou scénu, která by mě vzala za srdce, jsem si tím pěkně pochodil od začátku až do konce; a i když Elfmanovo hlavní téma patří ke stálicím mého playlistu, filmu dám 60% a víc prostě ani bohovi. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování prvního Spider-Mana, který nasadil laťku hodně vysoko, ale tento film se s tím dokázal hravě vyrovnat. Opět kvalitní herecké obsazení, působivé triky, padnoucí hudba, svěží děj a mnohem rozvinutější psychologie postav. Spider-Manův soupeř, Dr. Octopus, je neméně důstojný tomu z prvního dílu a divák se u sledování tohoto komiksového snímku prostě musí bavit. Marvelovská lahůdka. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Vindicated - Dashboard Confessional [3:19] ,2. Ordinary - Train [3:33] ,3. Did You - Hoobastank [3:18] ,4. Hold On - Jet [4:03] ,5. Gifts and Curses - Yellowcard [5:07] ,6. Woman - Maroon 5 [5:07] ,7. This Photograph is Proof (I Know You Know) - Taking Back Sunday [4:12] ,8. Give It Up - Midtown [3:42] ,9. Lucky You - Lostprophets [4:25] ,10. Who I Am - Smile Empty Soul [3:14] ,11. The Night the Lights Went Out in NYC - The Ataris [3:35] ,12. We Are - Ana [3:55] ,13. Someone to Die For - Jimmy Gnecco/Brian May [5:07] ,14. Spidey Suite - Danny Elfman [4:00] ,15. Doc Ock Suite - Danny Elfman [3:52], ()

Galerie (171)

Zajímavosti (107)

  • Stan Lee původně hrál muže, který vykřikne: „Hej, Spider-Man ukradl tomu chlápkovi pizzu.“ Kvůli problémům se záběrem ale byla tato scéna přetočena s Donnellem Rawlingsem. Stan Lee se i přesto ve filmu objeví, ve scéně, v níž Spider-Man (Tobey Maguire) a Dr. Octopus (Alfred Molina) spolu bojují na stěně domu. Při souboji ze stěny odpadávaní kusy zdi a Stan Lee na zemi někoho zachrání před zásahem. (Chevees)
  • Když Jonah Jameson (J.K. Simmons) nabízí ošuntělému muži 50 dolarů za nalezený oblek Spider-Mana (Tobey Maguire), tak muž odpoví: „I na eBayi bych za něj dostal víc.“ V roce 2001 byly ukradeny čtyři kostýmy Spider-Mana z natáčení prvního dílu. Po 18 měsících byl nalezen viník a kostýmy byly vráceny. Společnost Columbia Pictures nabízela 25 000 amerických dolarů jako odměnu za jejich nalezení, zatímco jejich odhadovaná hodnota byla 50 000 dolarů za jeden kostým. (HellFire)

Související novinky

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

Alfred Molina by se mohl vrátit jako Dr. Octopus

08.12.2020

Po dřívějších zprávách, že ve třetím samostatném filmu o Spider-Manovi s tváří Toma Hollanda se má objevit herec Jamie Foxx znovu jako Electro, tedy postava, již ztvárnil už v roce 2014 ve snímku… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama