Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

genetique 

všechny recenze uživatele

S podobnou tematikou by bol asi každý film kontroverzný. Ale tu to ostáva len pri tej kontroverznosti. Chýba tomu zložitejší a hlbší príbeh, ktorý by film vytrhol z obyčajného zobrazenia osudov vymletých hláv. Crowe to síce ťahal aj herecky, no pár bitiek, úteky a následný pokus o zdramatizovanie len podtrhujú jednoduchú líniu filmu a nenechajú divákovi ani šancu prehĺbiť sa do problematiky a myšlienkových pochodov tejto partie z okraja spoločnosti. 60%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Plešárdi vs. rákosníci. Na tomto snímku je nejlepší jeho obrovská syrovost. Vůbec na nic si nehraje. Pojednává o obyčejných lidech a jejich ošklivých obyčejných životech. Osobně jsem v podobných podmínkách naštěstí nežil, ale přijde mi to celé jako velice reálná výpověď. Za to má u mě snímek velké plus. Tohle plus je na druhou stranu zmenšeno kvůli takovému jakémusi amatérismu, který se celou stopáž dral na povrch. Troufl bych si snímek označit jako malinko odfláknutý. Russell Crowe mi v té roli také vůbec neseděl. Neustále jsem jej měl nutkání srovnávat s kultovním Nortonem v kultovním Kultu. Směrem k dalším postavám je zbytečné plýtvat slovy. Především ženské zastoupení je tvořeno obrovskýma zrůdičkama. Samotné finále si určitě zasloužilo více mrtvých. Kdoví, jakým způsobem probíhalo natáčení, když polovina osazenstva byli, nebo se postupně stali regulérními feťáky. Takový Pollock si šel hned po skončení natáčení skočit pod kolejáček. Škoda ho, jako jeden z mála zde za něco stál. Určitá moje očekávání snímek splnil, leč nadšením vyloženě nejásám. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kult hákovýho kříže, Svatý boj a Romper Stomper. Tyhle filmy mají jedno společné a to, že jsou šokující, nečekaně úspěšné a oblíbené. Filmy, které zobrazují život v našich ulicích po téměř celém světě a hlavně v Americe, která je podle nich naprosto špinavá. I když existují černoši a asiati, kteří jsou bezproblémový a jsem v jejich společnosti rád. Romper stomper zobrazující život skinheadů, kteří nemají vůbec žádný kousek citu, sem tam někde ten střípek se najde, ale ten se hned rozpustí v kyselině. A to se hlavně týka právě Handa, kterého hraje Russell Crowe. Využívající každou situaci a nezáleží mu vůbec na ostatních, kteří mu umírají. Ale přesto se to snažíc nějakým způsobem řešit. Je zajímavé, že tyto filmy končí pohledem na moře, jako by měli znázorňovat, že moře je hranice mezi "barevnými" kontinenty. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro me obrovskym zklamanim. Tesil jsem se, ze se dozvim neco o australskych skins a jejich zivotu a pohnutkach ale misto toho se mi dostalo par trapnych rvacek s "rakosniky" a nicnerikajicich plku blbecku, kteri se nijak nelisi od normalnich zlodeju a jinak neprizbusobivych spolecenskych vyvrhelu... Vse navic v opravdu hnusnem blede modrem nadechu,, kamera je nezavisle hnusna az na uplne posledni zaber zasahujici do titulku... S Kultem hakoveho krize je opravdu velmi ale velmi opovazlive tento filmecek, na kterem neni zajimavy ani Crowe, srovnavat.. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Před cca 8-10 lety jsem z tohoto snímku byl dlouho vyplesklej. Už jenom úvodní hudba vám nahání hrůzu, pak přijde surové mlácení tří mladých šikmoočků a po 20 minutách dlouhá bitka s bandou Vietnamců. Do té doby jsem prostě nic podobného neviděl - velice věrohodně ukázaný život skinheadů. Russell Crowe zahrál vůdce party tak věrohodně, že z něj šel strach. Dneska jsem už sice z filmu tolik odvařenej nebyl, ale i tak to hodnotím jako kvalitní kruté a drsné drama. 77% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Film byl odmítnut městskou radou v Glasgow. (Lajty)
  • Při rozbíjení skla v obchodním domě se Daniel Pollock (Davey) skutečně pořezal. (Lajty)
  • Daniel Pollock se údajně v průběhu natáčení vážněji sblížil s herečkou Jacqueline McKenzie. (Krissty)

Reklama

Reklama