Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

hemul 

všechny recenze uživatele

Ze Agatha Christie nedostala Nobelovu cenu za literaturu, aj ked ju kralovski akademici vsetci do jedneho urcite citaju, nesvedci o tom, ze jej knihy su brak, ale skor o pokrytectve spomenutych akademikov. Ze film Rozbite zrkadlo nedostal Oskara, aj ked si na nom filmovi akademici urcite zgustli, nesvedci o tom, ze ten film je brak, ale skor o pokrytectve spomenutych akademikov. Preto neprikladam ziadnu vahu ich rozhodnutiam, ani tym zo Stockholmu, ani z NYC. Tento film ma vsetko, co mam na filme rad, a co mam rad na knihach Agathy Christie, nic navyse, nic menej. Pozrel som si ho s vyslovenou rozkosou. Bravura! ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Herci se podobají podezřelým. Jak ukazuje úvodní film ve filmu, podezřelí skrývají pravdu a hrají si na nevinné, přičemž jeden z nich je vrah. Herci neustále hrají jiné postavy, takže i u nich je stejně težké dostat se k pravdě. Scénaristé si uvědomili, že každý, kdo přečetl několik románů Agathy Christie, odhadne vraha hned na začátku, a tak se rozhodli využít natáčení filmu a soupeření hvězd k opepření detektivní zápletky. Taylor i Novak si své role užívají, je tu mnoho skvělých hlášek, a právě to, nikoliv Agatha Christie, dělá z filmu solidní zážitek. A překvapilo mě, jaký je Edward Fox, ehm, prcek. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to nejlepší zpracování příběhu se slečnou Marplovou (taky jich nebylo tolik jako s Herculem). Marplovou ale Christieová nepsala jako křehkou stařenku, spíše rozvíjela postavu sestry dr. Sheparda z Vraždy Rogera Ayckroyda. Čili starší venkovská babka všetečka, která se nestydí poslouchat za zavřenými dveřmi. A to se Lansburyové povedlo. Škoda, že nevzniklo víc dílů jako v případě Ustinovova Poirota, ale v případě románů z anglického venkova se těžko hledá zápletka pro mezinárodní hvězdné obsazení. Jinak zkuste zkouknout kopii s barandovským předrevolučním dabingem. Podobný případ jak u Smrti na Nilu: novácký dabing není špatný, ale tenhle si víc užijete už kvůli dabingovým esům. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rozbité zrcadlo osloví diváka hlavně díky plejádě hereckých hvězd, jež dávají filmové adaptaci románu od "královny zločinu" zcela nový rozměr. Angela Lansbury zde jistě chytala inspiraci, jak být nadmíru všetečnou amatérskou vyšetřovatelkou, jež později "psala vraždy". Dívá-li se divák pozorně, nemá problém odhalit identitu pachatele, byť samotný motiv byl (alespoň pro mě) celkem šokující. Překvapilo mě - a to milým způsobem - že scénář obsahoval množství sarkastických replik, které by člověk u podobného filmu moc neočekával. Jediné, co mě při sledování rušilo, byl na můj vkus nevhodně zvolený hudební doprovod. P.S. "Lolo, drahoušku, je jen jedna maličkost, která mi na tobě vadí. - Jaká?! - Tvůj ksicht!" ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Říkám si: ranná osmdesátá léta, Liz Taylor, Gregory Peck, to bude nějaká senilní plochá americká hra z divadelních prken. Ani nevím, proč jsem se na to začal dívat, ale vydržel jsem až do konce. Výborně napsané dialogy a špičkování mezi dvěma herečkami, které se nemohou vystát, bylo zábavné. Budu muset častěji odhazovat předsudky. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama