Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vincent je jeden z posledních lidí, který se narodil z lásky svých rodičů, a tudíž mimo dohled genetických inženýrů. Nedokonalý Vincent je "odsouzen" k práci uklízeče ve velkém centru pro pěstování dokonalých lidí Gattaca, ačkoliv sám tolik touží stát se kosmickým navigátorem. Nakonec volí cestu podvodu. (oficiální text distributora)

Recenze (870)

RobbieM@N 

všechny recenze uživatele

Jak se celou dobu zdá Gattaca sterilní, tak poslední třetina všechno mění a příběh skvěle graduje, pečlivě promyšlený scénář je značně podpořen výbornou režií, která se nesnaží vytvořit "živoucí" a dokonalou verzi budoucího života a předložit ji tak divákovi, aby si i on na chvíli myslel, že je její součástí, ale komorně se soustředí na příběh Vincenta alias Jeromea. Všechno je naprosto intenzivní, bezchybně dávkované napětí i bez jakýchkoli bojových scén mě film celou stopáž naprosto připoutal. Navíc v jakém jiném filmovém páru by to mělo lépe fungovat než v tom "nemanželském" Umy Thurman a Ethana Hawkea. Výrazný film se silnými 4*. ()

Soubi 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších sci-fi, které jsem kdy viděl. A že mám tento žánr rád. Co je na Gattace nejlepší? Příběh jednoho velkého srdce. PS: některé myšlenky by bylo hodno zapsat do knih. A konec? Těžko se ubráníte slzám. JASNÝCH 5* ()

koudi 

všechny recenze uživatele

"Nebyl jsem stvořen do tohoto světa, ale najednou se mi ho nechce opustit. Říká se, že každý atom v našem těle býval součástí hvězdy. Možná, že neodcházím. Možná letím domů." ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

Vizionářská věc,která mne naprosto a ZCELA dostala.. uchvátila. protože se děsím doby, kdy moje děri budou selektovány na vysokou a natož do práce, dle svého genofondu.. ()

Quendi 

všechny recenze uživatele

Celý film za dvě, závěr za čtyři, takže když to zprůměruju...tadá - tři hvězdičky a byla to nuda s nesympatickými herci. ()

unrocker 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, výborné zpracování to je vizitka tohoto snímku. Moc se mi líbila práce kamery a dobrá hudba, ale celkově tomu něco do 5* chybělo. ()

HEED 

všechny recenze uživatele

U mě to musí být samozřejmě za plný počet, protože jsem se na film podíval teprve nedávno (2009). Protože jsem nedávno taky čet že něco podobného se už testuje a nebo se na tom pracuje. Myslím že v dost brzké budoucnosti už tenhle snímek nebude nést žánr sci-fi. ()

dragonian 

všechny recenze uživatele

Uctihodna pozitivna vidina buducnosti, kde pevna a presne cielena vola vyhrava nad genovym inzinierstvom a celkovym komplexom DNA. ()

Toustovač 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý námět, ovšem jeho využití bych si představoval trochu jinak. Příběh vlastně fajn, jenže v podstatě bez napětí - úprk ulicí, nezbedná řasa, horolezba po schodech, testy... scény, které mají být napínavé a s hutnou atmosférou, ale ve výsledku jsou takové jen napůl. Plus celkové poselství filmu mě trochu minulo a nevidím v něm nic objevného (chci prostě víc než "rovné šance, úspěch navzdory zvhrlému systému, lepší než super-brácha atp."). "Pečený" konec mi také docela vadil. Pak se špatně soustředí na výborné herce. ()

Borecz 

všechny recenze uživatele

Netradiční, ale skutečně velmi zdařilé sci-fi, které prezentuje nedalekou budoucnost, jež by jednou doopravdy mohla nastat. Netradiční je v tom smyslu, že se ve filmu téměř nevyskytují enormně vyspělá technika, speciální vizuální efekty ani jakékoli další věci tak běžné v mnoha jiných sci-fi filmech. Tím lépe. Dojem tento snímek zanechal veskrze dobrý a dostává tedy odpovídající hodnocení. 5* ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak mi tento film mohl uniknout. Geniální, geneticky gigantické gargantuálně globální drama. Neskutečně do detailu propracovaný snímek, s jednoduše dokonalou architekturou lehce archaickými rekvizitami jakoby v retro stylu, což dodává filmu nádech Blade Runnera a zároveň vyvolává vzpomínky na Ostrov Michaela Baye. A hudba ............................ ????????? Není co dodat ode mně Oskar za muziku goes to Michael Nyman. Tento film DOPORUČUJI ()

Bendiys 

všechny recenze uživatele

Zajimava myslenka o budoucnosti byla prevedena na platno poutavym a decentne syrovym zpusobem, ktery nabizi lehce stravitelny a pritom kvalitni film... ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Perfektně natočený film (s ohledem na rok vzniku a co se týče vizuálních záležitostí a hereckých projevů), který mě svým zasazením do retra padesátých let nesedl. Taky tím, že pomalé tempo umožňovalo všímat si nesmyslností a nelogičností. Ale žádná škoda, vidím zde, že lidem se to líbilo více... a to je fajn! Svět má být hezký. Lepší. Dokonalejší...?!? ()

Aildrin 

všechny recenze uživatele

Není nutné brát obsah Gattaky jako sci-fi. Gattaca vypráví příběh, který by se mohl odehrát kdykoli a kdekoli na světě. Neznám film který by člověka víc motivoval k boji s nepřízní osudu. .. Jinak se mi líbí ten symbolizmus ve jménech hlavních postav. Vincent Anton Freeman - svobodný člověk. Svobodný člověk, volící si svůj vlastní osud. Jerome Eugene Morrow - Eugen né náhodou jméno podobné směru jménem Eugenika, který se snaží o dosažení dokonalosti člověka z hlediska genetiky a Morrow - zítřek. Člověk zítřka, propůjčující své zítřky právě Vincentovi. Z filozofického pohledu je Gattaca perfektním příkladem vítězstvím síly lidského ducha nad předurčením daným chladnou perfekcionistickou společností, ze které skutečná lidskost už téměř vyprchala. ()

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Sci-fi detektivek není nikdy dost

Sci-fi detektivek není nikdy dost

21.05.2015

Obzvlášť těch ambiciózních, mezi něž se bude chtít zařadit i Genus. Co si pod tímhle slůvkem máte představit? Hodně depresivní příběh z futuristického Londýna, v němž si můžete předem koupit… (více)

Reklama

Reklama