Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (451)

COF_666 

všechny recenze uživatele

Chudák komiks - tohle si určitě nezasloužil. Neříkám že je to špatný ale nemá to ten náboj a vtip jako komiksová předloha. Ten film měl u mě štěstí ze dvou důvodů. Jednak jsou skvěle vybraní herci (do role Obelixe si už nedovedu představit nikoho jiného než Depardiuea) a za druhé miluju Asterixe jako komiks. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem pořád dokola koukal jak na animovanýho Asterixe a Obelixe, tak na tento skvělý film. Výborné vtipy, zajímavé boje, vtipné trikové záběry a neodmyslitelné dialogy daly vzniknout kultu, který se mi líbí doteď a nevadí mi se na to kouknout kdykoli to jde v tv. Gérard Depardieu je super Obelix a Clavier zase nejlepší Asterix ze všech (a že jich bylo)...90% ()

Reklama

danco123 

všechny recenze uživatele

Táto jednotka ma zaujala hlavne svojím dejom, humor bol už slabšou stránkou tohto filmu. Ako som už spomínal pri dvojke, tá obsahovala viac vtipnejších scén, ale na dej bola slabšia. Tu je to opačne. Dej je dobrý a humor absolútne žiadny. Myslím že tvorcovia filmu mali nechať Asterixa a Obelixa radšej v tej animovanej forme. ()

sud 

všechny recenze uživatele

I když jsem k tomu zpočátku přistupoval s nedůvěrou, docela se mi to líbilo. Claude Zidi už má sicé svá nejlepší tvůrčí léta za sebou (no, ještě jsem neviděl "Superprohnilí"), ale i tak si dokáže udržet nějakou tu dobrou úroveň. Christian Clavier je skvělý a zvláště Gérard Depardieu byl ve svém převleku směšný. Ale celkově se tvůrců moc nepodařilo převést ducha animovaných Asterixů do hraného filmu. Ale i tak si myslím, že se jim tento film docela povedl. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně pohřbené dobré jméno keltské vesnice vzdorující Římanům. Tak nějak si nedovedu představit, jestli to šlo natočit líp, ale v tom případě zbývá otázka, jestli to vůbec bylo potřeba točit? Svérázný styl kreslených Asterixů je pryč a zbyl pouze film, který do historie rozhodně díru neudělá. 60% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • V noci se stávají ze dvojníků bubliny, ale když jde Asterix (Christian Clavier) za druidem (Claude Piéplu) a otevře dveře, lze spatřit modrou oblohu, která připomíná den. (chleba24)
  • Kouzelný nápoj Galů je vždy oranžový. Ale v závěru filmu, kdy je galská vesnice obléhána Římany a nápoj se vylévá z hrnce, má čirou barvu. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama