Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

danco123 

všechny recenze uživatele

Táto jednotka ma zaujala hlavne svojím dejom, humor bol už slabšou stránkou tohto filmu. Ako som už spomínal pri dvojke, tá obsahovala viac vtipnejších scén, ale na dej bola slabšia. Tu je to opačne. Dej je dobrý a humor absolútne žiadny. Myslím že tvorcovia filmu mali nechať Asterixa a Obelixa radšej v tej animovanej forme. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

I po dvaceti reprízách se skvěle bavím, toť vše k obhajobě pěti hvězdiček. Dodatek po vidění kreslených filmů: Hraný Asterix si zachovává spíše tu ztřeštěnější stránku humoru, zato jí nasadil pořádný turbo boost a za animáky ani trochu nezaostává. Kostýmy, kulisy a celkové výtvarné ladění je rovněž poplatné animákům a naštěstí se nikdo nepokoušel o realistické ztvárnění nebo o drzé dodržování fyzikálních zákonů, takže Římani stále poletují vzduchem a tělesné schránky jsou nezničitelné. Nižší hodnocení přisuzuji hlavně věku hodnotících, kteří mají animáky zažité z dětství a jsou pro ně svým způsobem nedostižné. Christian Claviert, Gérard Depardieu a Roberto Benigni byli výbornou volbou do titulních rolí. ()

Reklama

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Velmi špatná adaptace skvělého comicsu. Schází vtip i atmosféra papírové předlohy. Velmi špatné herecké výkony a stupidní režie. Nevím jaký byl rozpočet, ale kulisovitost z filmu přímo čiší a možná i díky osvětlení, které je udělané ala argentinské telenovely, se budete za režiséra cítit trapně, že něco takového spatřil světlo světa. Namísto toho bych chtěl vyzdvihnout Misi Kleopatra, která narozdíl od tohoto dokázala alespoň svérázně pojmout asterixovský humor a přidat do něj narážky na mnoho moderních filmů. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem pořád dokola koukal jak na animovanýho Asterixe a Obelixe, tak na tento skvělý film. Výborné vtipy, zajímavé boje, vtipné trikové záběry a neodmyslitelné dialogy daly vzniknout kultu, který se mi líbí doteď a nevadí mi se na to kouknout kdykoli to jde v tv. Gérard Depardieu je super Obelix a Clavier zase nejlepší Asterix ze všech (a že jich bylo)...90% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem byl rovněž velkým fanouškem jak komiksu, tak i kreslené verze. Filmové zpracování se mi však moc nelíbilo. Christian Clavier a Gérard Depardieu sice předvedli celkem slušné herecké výkony, ale zbytek obsazení o ničem. Je sice pravda, že se tu dá narazit na několik hodně vtipných scén (bez kterých by to byla, opravdu jedná velká nuda), ale na víc jak průměrnou záležitost to nevidím. K francouzským komediím se však musí přistupovat s větší tolerancí, protože jejich smysl pro humor je trošku někde jinde. Přežít se to však dá zcela bez újmy na zdraví. 60% ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • V jedné z posledních scén se Obelixové (Gérard Depardieu) s Asterixové (Christian Clavier) rozplývají na bubliny a skoro každý má v rukou roh na pití. V další části, když se rozplynou, jim zmizí také rohy, navíc není slyšet jediný náraz, který by potvrdil, že rohy spadly na zem. (chleba24)
  • Vůbec první převedení dobrodružství Asterixe a Obelixe na filmová plátna s živými herci (Gérard Depardieu a Christian Clavier). Už v roce 1960 chtěl však svou adaptaci natočit Claude Lelouch s neprofesionálními herci, což se mu nakonec nepodařilo. O něco později přišel se stejným nápadem Louis de Funès, který si chtěl dokonce zahrát roli Asterixe, avšak realizace projektu se mu také nepodařila. Navíc údajně chtěl hrát Asterixe bez kníru. (henrycruel)

Reklama

Reklama