Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ellen Ripleyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu „oživí“... Na zdravotnické výzkumné lodi Auriga z těla obnovené Ripleyové vyoperuje dr. Gediman malého vetřelce. Ripleyová je evidována pod číslem 8, které má vytetované na paži, a je spoutaná. Dr. Gediman je pokusem nadšený, ale generála Pereze zajímá, jak je možné, že má Ripleyová i paměť. Doktoři jí pokládají za úspěch genetického křížení, generál ji však chce nechat zlikvidovat, protože než kdysi zemřela, pokoušela se vyhladit vetřelce, a on má obavy, že se k tomu vrátí. V lodi je totiž také vetřelec-královna, o kterou se generál s doktory stará a která má brzy začít snášet vejce.... Dr. Gediman vysvětlí Ripleyové, že jí klonovali ze vzorků jejího těla, které našli. Ona mu řekne, že královna brzy porodí a on i s ostatními zemře. Druhý lékař jí ale vysvětluje, že si dokázali vetřelce podrobit a mohou je využívat. Přilétá obchodní loď Betty s kapitánem Elgynem a s potravou pro královniny potomky – zmrazenými lidskými těly. S Elgynem přiletěla i Call, která večer pronikne do střežené oblasti a chce Ripleyovou zabít. Přitom dojde k bitce se stráží a ve stejném okamžiku se vetřelcům podaří ze střežené laboratoře uniknout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (973)

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Pomerne okatá snaha za každú snahu nájsť spojivo medzi tretím a štvrtým dielom nebolo to, čo ma naštvalo najviac - na môj vkus tam votrelcov ukazovali až príliš často, čo trochu podkopalo atmosféru (tie scény pod vodou fakt príliš nemusím), no čo je horšie, postavy sa mi zdali až príliš 'placaté' - nie síce tak, ako v Aliens vs. Predator, no na druhej strane k prepracovanosti mariňákov z dvojky majú ešte ďaleko. A bolo by to možno aj za dve *, nebyť zvlášť nechutného konca, ktorý sa mi, čuduj sa svete, z celého filmu páčil najviac - bolo to také nechutné, až to bolo krásne. A toho mutanta mi bolo normálne ľúto... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

lékařské výzkumné plavidlo auriga, armáda spojených systémů. 42 vojáků, 7 badatelů. právě dosáhli svého a z ripleyové ,,vyndali" JEHO. a zatím co ona je považována za ,,vedlejší masný produkt", blíží se náklad, který má pomoci udržet na světě tento jedinečný druh. jak získali ripleyovou? proč žije dál? jak se na ni geneticky podepsal ,,on"? dá se ochočit? ona má jasno. ,,všichni zemřete!" spousta vtipných ,,černých" dialogů, o které se stará S.Weawer, jenž (konečně) může zůstat nad věcí. dále se mi moc líbil R.Perlman. také vetřelec může ukázat víc ze své inteligence. skvělá vodní scéna, dobrá hudba, hodně prostoru pro W.Ryder. myslím, že tento film je nejvíc sci-fi z celé série. a jen tak mimochodem, jak by jste se zachovali vy ke svému dítěti? ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslim, ze trojkou sa to malo ukoncit, ale ak by som tuto cast oddelil a vobec neporovnaval s predchadzajucimi Votrelcami, tak by som musel byt milo prekvapeny. Akcia, vizualne efekty alebo nahanacky s votrelcami ma bavili a preto davam 4 hviezdicky aj po niekolkonasobnej reprize. Sigourney Weaver je jednoducho zase super. _______ Sigourney Weaver - (Ellen Ripleyová) +++ Winona Ryder - (Annalee Call) +++ Ron Perlman - (Johner) +++ Michael Wincott - (Frank Elgyn) +++ Dan Hedaya - (Generál Martin Perez) +++ Brad Dourif - (Dr. Jonathan Gediman) +++ Produkcia: Walter Hill, Sigourney Weaver +++ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

V tomto dalším pokračování kultovního Vetřelce, mě pokaždé potěší především výborná Sigourney Weaver, pohledná Winona Ryder či hláškující Ron Perlman. Ze série se však bohužel vytratila tíživá atmosféra, kterou se pyšnily první tři díly, což považuji za největší mínus. Naopak stvůra, jenž se objeví v závěru, mi (narozdíl od některých uživatelů) rozhodně k smíchu nepřijde. Komu ano, měl by asi vyhledat odbornou pomoc. Je to kvalitní film, který je díky další změně na pozici režiséra, pojatý opět trochu odlišně. P.S. V rozšířené DVD verzi je unikátní závěrečná scéna s pohledem na zničenou Paříž a zbořenou Eiffelovu věž, která film povyšuje o třídu výš a dodává mu mrazivý motiv. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Komentar k Special Edition. Nechapu, jak tenhle film moh natocit reziser Amelie, ale nedopadlo to vubec spatne. Rozhodne je vysledek daleko lepsi nez treti dil. Sice se tenhle film od vsech ostatnich trosku lisi, ale aspon tu je zajimavej a nepredvidatelnej dej. Sigourney je tady uz docela dost stara, ale jelikoz ji dali novy schopnosti, tak to umi jeste slusne rozjet. Triky jsou v pohode, sice ne perfektni, ale lepsi nez to, co predved Fincher. Jediny, co mi tu vadi, je zaverecnej lidskej vetrelec, ty zabery na jeho tupej oblicej byli fakt strasny. Herci jsou hodne dobry, samozrejme tu kraluje Sigourney, ale treba takova Winona Ryder a Ron Perlman taky stoji za pozornost. A pak tu je perfektni Dominique Pinon v roli mrzaka. Jeunet dal do filmu spoustu rezijnich vychytavek a spoustu skvelejch napadu a doplnil to trochou humoru a ac by se film dal povazovat za nastavovanou kasi, bylo mi to fuk a dobre jsem se bavil. Navic navazal asi nejlip jak mohl na treti dil. Ale prvni dva dily jsou o tridu lepsi, takze jen 4*. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (44)

  • Na motivy filmu vznikl román, který se ovšem od snímku značně liší. Rozdíly (část 2.):
    - Když Wren a vojáci chytí Call, opouštějící buňku Ripley 8, elektricky ji omráčí. Ve filmu ji pouze zatknou.
    - Muž, který je zabit mrazivými tryskami v xenomorfově cele, je dr. Brian Clauss, jeden z vědců Wrenova týmu. Než vstoupí do cely, objeví několik vojáků ležících v bezvědomí na podlaze v oblasti cel. Očividně byli omráčeni a paralyzováni xenomorfy stejným způsobem, jako Gorman a Burke v předchozí knize.
    - V knize nemá Auriga žádné záchranné čluny. Ve filmu se nejméně jeden únikový modul bezpečně dostane z lodi, společně s několika vojáky a dr. Williamsonem.
    - Zatímco ve filmu Johner téměř není překvapen vlnou xenomorfů, v románu je ze tvorů vyděšený a často se neovladatelně třese strachy.
    - Je vysvětleno, že klonovaní xenomorfové jsou schopni se množit a růst rychleji, než běžní xenomorfové - v důsledku neúmyslného genetického křížení, ke kterému došlo během jejich tvorby.
    - Když se přeživší zeptají, kolik jich zbývá, Wren řekne, že jeho tým původně choval dvacet xenomorfů, zatímco ve filmu navrhuje, že jich zbývá jen dvanáct (což je něco, co nemohl s jistotou vědět).
    - Než přeživší zjistí, že Purvis nezemřel, zjistí, že jedna z laboratoří byla přeměněna na malý úl, v němž jsou kokonovaná těla několika vědců. Ve filmu najdou pouze těla civilistů, které přivezli na palubu.
    - V královské komnatě je také několik xenomorfů Dronů, kteří plavou ve velké kaluži lidské krve a vnitřních orgánů, ve kterých je zavěšena královna.
    - Román zmiňuje Amandu Ripley-McClaren a odhaluje, že byla dopravena domů za přítomnosti manžela Ripleyové.
    - Je vysvětleno, že královna nechce rodit živě vetřelce, ale je to čistá mutace procesu klonování.
    - Když během procesu královna řve, Ripley 8 křičí s ní a sdílí její bolest prostřednictvím psychického spojení.
    - Je vysvětleno, že kříženec je pouze kojenec a zdvojnásobí nebo dokonce ztrojnásobí svou velikost za pouhý den. Je to mnohem obratnější stvoření, schopné stoupat po zdech jako jiní xenomorfové. Také má ocas.
    - Namísto prostého uražení části hlavy kříženec královnu hlavy zcela zbaví. Pak ji roztrhne a částečně sní její tělo. (Jan.Kanak)
  • Scéna, ve které Ripleyová hodí za hlavu míč a trefí se do basketbalového koše, nebyla triková. Sigourney Weaver se skutečně trefila. Ron Perlman (Johner) z toho byl tak překvapený, že vypadl z role a střih musel přijít dříve, než bylo plánováno. (Dadel)
  • První z vetřelčích filmů, který se netočil v Anglii. Jeden z důvodů byl, že se Sigourney Weaver (Ellen Ripley) nechtělo cestovat. (cariada)

Reklama

Reklama