Reklama

Reklama

Uctivá poklona, pane Kohn

(seriál)
Československo, (1992–1994), 2 h 28 min (Minutáž: 26–32 min)

Režie:

Jitka Němcová

Předloha:

Karel Poláček (kniha)

Hrají:

Vlastimil Brodský, Miloš Kopecký, Martin Růžek, Gabriela Vránová, Stella Zázvorková, Jiří Strach, Oldřich Vízner, Ondřej Vetchý, Miroslav Donutil (více)
(další profese)

Epizody(5)

Cyklus příběhů, vyprávění, anekdot i písniček ze staré židovské Prahy. Potkává se tu Kohn s Roubíčkem, moudrý rabín s šibalským úsměvem rozhoduje nejrůznější spory, důstojní příslušníci židovské obce směřují nejen do synagogy, ale také do přilehlé hospůdky. V anekdotách je uchována veliká moudrost, a proto se k nim rádi vracíme. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vezmeme-li v úvahu kvalitu židovských anekdot v jejich mluvené nebo psané podobě, můžeme směle říci, že Uctivá Poklona je hodně ambiciózní projekt...naštěstí, jednak díky skvělým hercům, druhak díky výborné všeobecné stylizaci (i co se týče hudby), je vysoko nastavená laťka překonána, k všeobecné radosti:) Naprosto jedinečné... ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Tak tohle to je pro mě 5 hvězdičkové vzhledem k tomu že obdobné kravinky miluju navíc to herecké obsazení . Ty anekdoty a vtípky :) a hlavně ten konec: o) Tak ve Vatikanu byl :) v Moskvě nebyl tak jak je to tedy doopravdy :) upřímě on tam je ale vypadá spíše jako ten váš sluha .o) tady máte šek a pomlčte o tom :o))) více méně se to musí vidět . 100% pro mě bez chybné . ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Fóry mám rád. Patřím k těm šťastlivcům, kteří si je pamatují. V hlavě jich mám vážně kupu a hrozně rád se na nějaké akcičce vždy potkám s někým stejně založeným. Pak dojde na ,,souboj'' to když se snažíme navzájem sobě říci ten nejlepší fór. Zjistíme při tom, že řadu vtipů známe stejných, nebo jen lehce upravených a tak otvíráme všechny ty šuplíčky v hlavě, kde máme ty policajtské, o blondýnách, zvířátkách, Pepíčkovi, Sv. Petrovi a nakonec dojde na nejvyšší ligu na - židovské. Každej kdo má rád fóry ví, že židosvké jsou ty nej. Ale těm už se každý nesměje. Někdy jsou tak chytré, že je třeba se nad nimi důkladně zamyslet. Když před časem přišel režisér Troška s nápadem natočit film plný vtipů (ano znalci už vědí šlo o Kameňák 1), říkal jsem si že by to mohlo fungovat. Dnes nejen znalci, ale i já víme, že to nefungovalo. Tedy on už se natáčí tuším Kameňák 9, ale já jej obloukem obejdu.... A přeci z fórů natočit film, dokonce seroš jde! Uctivá poklona, pane Kohn ! je toho jasným důkazem. Do nedávna jsem o existenci tohoto seriálu neměl tušení. Dnes jsem viděl několik dílů a byl jsem nadšen. Jednoznačně je to dáno velkou moudrostí ve vtipech, ale i nasazenou tehdejší plejádou velmi skvělých herců, kdy i ,,mistr'' Donutil mi při sledování nezpůsoboval bolestové kroucení palců u jnohou... ------ A tenhle znáte? Do masny v Jeruzaleme vejde Arab a cosi rekne. Prodavajici Zid povytahne oboci a pta se: "Salam a co?" --- .-))). * * * * ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Bohužel, i zde se ukázalo, že anekdoty se jako jedny z mála věcí nedají zfilmovat, nehledě na to, že na mém hodnocení se podepisuje fakt, že zatímco v dětství jsem tento druh ústní lidové slovesnosti hltal, tak dnes už jej beru spíše s rezervou. I přes určité nesrovnalosti ale ve srovnání s Kameňákem není tento cyklus tolik urážející a nadprůměrné herecké obsazení v čele s panem Brodským mě přinutilo se nejednou od srdce zasmát. 50% ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Moc fajn záležitost z doby, kdy ještě žilo hodně herců ze "staré gardy" což se zákonitě projevilo na kvalitě seriálu (dnešním rádobyhercům bych nedal roli ani v instruktážních videích). Kavárna Daubner, rybí hlava, krásné nové kolo, zázrak v Lurdech, vepřové hody ve vlaku a do toho všeho vetešnictví na každém kroku, obligátní onikání a mnoho humorných situací...nic jiného než jedna velká nadsázka která vždy potěší. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • V povídce "Vlakem na Vídeň" je chyba, když přijíždí vlak na Wilsonovo nádraží v Praze, jsou v pozadí vidět moderní vlaky. (M.B)
  • Vtipy byly konzultovány s židovskou obcí. (Kaufman)

Reklama

Reklama