Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Dan Mudford: 1. Figment ,2. Blue Wrath ,3. Mister Mental ,4. Meltdown ,5. Don't Stop Me Now ,6. White Lines (Don't Do It) ,7. Hip Hop Be Bop ( Don't Stop) ,8. Zombie Creeping Fresh ,9. Goblin Zombi/Zombie Nation Kernkraft 400 ,10. Fizzy Legs ,11. Soft ,12. Death Bivouac ,13. Gonk ,14. Envy The Dead ,15. Ghost Town ,16. Blood In Three Flavours ,17. Panic ,18. Everybody's Happy Nowdays ,19. You're My Best Friend ,20. You've Got Red On You: Shaun Of The Suite ,21. Normality ,22. Fun Dead ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Krajně nesympatické obsazení, stupidní děj, nevtipný humor, navíc mám alergii na vše britské... ten film je zcela nesnesitelný a nesledovatelný. Obecně začínám zombie filmy opovrhovat, je jich asi tak miliarda a všechny jsou natočené jak přes kopírák, strašně mi to splývá, je to rozhodně jeden z nejpokleslejších žánrů dneska. ()

Reklama

belldandy 

všechny recenze uživatele

Ale jóóó ... jde o parodii. Množství gegů odkazuje na starší zombie -filmy, zejména na Romerovu trilogii. (Hned název na její druhý dil.) Jako v Noci oživlých mrtvol i zde přichází zkáza z vesmíru. Stejně jako v Úsvitu mrtvých postupně přestávají vysílat televizní stanice. Jako ve Dnu mrtvých přežívají hrdinové díky ochraně vojenské jednotky. -- Spíše než o horovou parodii, ovšem jde čistě o zombijácko-teenegerovskou komedii. Shauna čeká těžký den, na který si předsevzal několik nelehkých úkolů. Seřazeny od nejjednoduších po nejtěžší to jsou: navštívit maminku, získat zpět své děvče a nakonec úspořádat svůj život. Než skončí den Shaun samozřejmě všechny úkoly zvládne, přičemž jen tak navíc se vypořádá s poměrně slušným počtem zombíků. Sečteno a podtrženo: Pokud jde o mne - zábavná komedie, která neurazí ničí vkus. (Tuhle scénu má rád můj muž. Popsal ji na svém blogu a pokud se rozhodujete, zda film vidět, řekne vám, myslím, hodně o celkovém charakteru filmu) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[95%] Tak jsem se postupně vrhl na filmy od Edgara Wrighta! A musím říci, že jsem z tohoto SOUMRAKU MRTVÝCH velmi mile překvapen. Byl jsem po skončení filmu doslova nadšen! Téma se zombíky mám rád. A zde se krásně povedla sladit ta nadlehčenost s výborným Simonem Peggem a dobrými scény se zombíky. Ty jsou sem tam krvavé, dobře natočené, ale ta atmosféra byla asi nejlepší. Tady opravdu není co vytýkat. Možná bych si ještě přál, aby byl film o něco delší, ale to je opravdu asi blbost řešit takové prkotiny. Od začátku mě zaujala postava Pegga. Byl opravdu vtipný, prostě byl svůj. Nepovažoval bych tohle moc za čistou komedii. Prostě bláznivý zombie film s inteligentní porcí nadlehčené stránky; zkrátka film, který si na nic nehraje. Zasmál jsem se dost, ale nebylo to ztřeštěné ani trapné. A ještě ke všemu to bylo zábavný, ani na minutu jsem se nenudil. V závěru už mě v tom klubu sice nic nepřekvapilo, ale hned jsem si říkal, proč sakra nevzniklo pokračování. Ale nevadí …. Scény se zombie byly dobré, tak akorát krvavé. Ostatní postavy mě též bavily. Víc k tomu asi není, co dodávat. Netušil jsem, že filmy s Wrightem začnu hodnotit takto na plno. Spokojenost jak vyšitá! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Soumrak mrtvých ROZHODNĚ není parodie, i když k tomu můžou některé materiály o filmu a název navádět. Svým způsobem jde o plnohodnotný zombie filmeček, okeřeněný situační komedií. Chybí mu více vlastních nápadů, ale na druhou stranu funguje jak jako komedie, tak jako zombiárna, romance a chvilkami dokonce šilhá po těžších žánrech (především určitá Shaunova rozhodnutí jsou až nečekaně tvrdá). Výsledek sice není ani tak ulítlý, jako Choking Hazard, ani tak vyvážený a chutný, jako Úsvit mrtvých, ale pro příznivce žánru je to zajímavý kousek do sbírky, který je zase trošičku jiný... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • V televizi se objeví kapela The Smiths s písní "Panic". (aseedi)
  • V marci 2011 poslucháči rádia BBC Radio 1 a BBC Radio 1Xtra zvolili snímku ako druhý najlepší film všetkých čias. Na prvom mieste skončilo Vykúpenie z väznice Shawshank (1994). (Polcas)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama