Reklama

Reklama

Muž na radnici

(seriál)
Československo, 1976, 11 h 30 min (Minutáž: 54–72 min)

Scénář:

Jaroslav Dietl

Hrají:

Zdeněk Buchvaldek, Jan Hartl, Jiřina Bohdalová, Milena Steinmasslová, Martin Růžek, Míla Myslíková, Josef Bláha, Jaroslav Moučka, Jiří Štěpnička (více)
(další profese)

Epizody(11)

František Bavor je aktivním poslancem a funkcionářem Městského národního výboru ve Starém Kunštátu. Je to obětavý člověk, který prožívá s městem jeho radosti i starosti. Jeho rodinu postihne tragédie – při dopravní nehodě ztratí manželku a matku svých dětí. Tím víc se pak věnuje své práci. Má v plánu zmodernizovat a přestavět město. V jednotlivých příbězích sledujeme i jeho soukromý život, problémy se synem Přemyslem a dcerou Bohunkou. Poznáváme i práci členů občanských výborů, poslanců a funkcionářů národních výborů, kteří se starají o rozvoj města. (TV JOJ)

(více)

Recenze (138)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Je mi jasny, ze je to do dost velky miry takova "pohadka"...ale kouka se mi na to pekne. Me proste neurazi to, ze je to natoceny v sedmdesatejch, ani to, ze je to o praci...postavy tam jednaji a mluvi tak, ze jim rozumim. To o soucasne tvorbe rict nemuzu. Potesila krasna Eva Jakoubkova, ktera prinesla do serialu puvab a eleganci (skoda ji...), nebo treba Vera Bublikova, jako ideal sekretarky... :-) No a samozrejme Milena, devce z jine planety... P.S.: Ale serial Zena za pultem je stejne lepsi. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Dietl by se měl nechat léčit. Některé incestní záběry Buchvaldek - Steinmasslová a jejich obligátní líbání na pusu...prostě divný!:-) Propaganda a glorifikace režimu a jejich představitelů je zde samozřejmě masivní...ale mě to baví sledovat. Jedna hvězda za postavu cholerického, ale věrného náměstka Hlavici a pak samozřejmě za mého oblíbence Moučku, který se s tou šedivou, funkcionářskou kšticí snad narodil! ()

Reklama

jasse 

všechny recenze uživatele

Z celé té série patří  zřejmě tenhle seriál k těm horším, filmařsky nic moc, ideologicky poplatný, ale opět s plejádou výborných českých herců, v čele s charismatickým Zdeňkem Buchvaldkem. Výjimečná Liškova hudba, ta flétna je nádherná... Zaujalo mě velmi, co pronesl na jedné schůzi k občanům architekt Mikuláš: Ve dvacátém století, a zvláště v této společnosti,  stavíme domy a byty, kam do každé místnosti musí svítit slunce, kde musí být koupelna s teplou vodou a který je vytápěn bezprašným způsobem.  Takový byt obývám, stěhovala jsem se do něj rovnou ze svatební hostiny. Stál mě tenkrát 30 tisíc, dnes stojí takový byt 3 miliony. Jo, to byla tehdy ale hnusná doba, kdy člověka nutili násilím přestěhovat se ze 200 let staré barabizny do nového bytu, nebo kdy člověk bez koruny v kapse dokázal za pomoci státu postavit rodinný dům. O tom se nám dneska může akorát tak zdát. A je dobré si to tímhle seriálem připomenout. - Nádherný komentář: anderson. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších scénářů od Dietla. K tomu výběr asexuálního Buchvaldka do hlavní role byl naprostý omyl. Sokolovský si sice namastil kapsu, ale s výběrem postav si asi hlavu moc nelámal. Ono kdo by se taky do týhle čokotiny hrnul. Ani nevím proč dávám dvě **? Asi z úcty k Dietlovi. ()

Stejšn odpad!

všechny recenze uživatele

Bolševická katastrofa. Drzost, s jakou se komáři odvážili podat svůj zrůdný plán likvidace historických částí měst je do nebe volající. Když vidím, jak v seriálu choděj lidi za starostou a prosej ho, jestli by mohl zbourat jejich rodinné domy a přestěhovat je do paneláků - no doprdele, to je na dělo! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (34)

  • Bavor (Zdeněk Buchvaldek) bydlí na adrese Pivovarská 11, Beroun. Kateřina (Eva Jakoubková) bydlí na adrese Příčná 1, Beroun. Bohunka (Milena Steinmasslová) chodí randit do lokality Na Černém vršku v Berouně a později do stejné lokality jezdí s kočárkem. Vít (Jiří Štěpnička) má svou dílnu na adrese Pivovarská 220. Továrna se točila na adrese náměstí Míru 191, Králův Dvůr. (sator)
  • Vůz, který vlastní Vít Marek (Jiří Štěpnička), je Tatra 57A roadster vyráběný v letech 1931–1948. Celkem vzniklo téměř 27 000 vozů všech verzí. Maximální rychlost 80–90 km/h. (sator)
  • Za Bavorem (Zdeněk Buchvaldek) do bytu chodí návštěvy a zvoní u bytu, ale on bydlí v domě, kde je venku na dveřích místo kliky koule a zvonky žádné. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Jaroslav Moučka

Zemřel herec Jaroslav Moučka

27.12.2009

Krátce po úmrtí herečky Mileny Dvorské, odešel do pomyslného hereckého nebe také její kolega Jaroslav Moučka. Došlo k tomu v sobotu 26. prosince. Dnes to oznámilo Vinohradské divadlo, jehož členem… (více)

Reklama

Reklama