Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny britsky film o tom, ale slecna/pani zacina v skleniku pestovat omamne a psychotropne latky, teda konkretne marihuanu. A dufa, ze Buh/Allah/Jehova sa zmiluje a da jej dobru urodu /aby to mohla predat a aby mala na rok z coho platit fucktury, to je jasne/. Teda fascinujuce, aj tematika, aj film a aj samotna Brenda Blethyn, ktora bola proste skvela. Taketo filmy potesia dusu nejedneho obstarozneho mentalneho invalida - ako som ja : 69 % ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další ukázka typického černého anglického humoru. Vdova, kterou zanechal manžel po své smrti s hromadou dluhů, se rozhodne vyřešit svou finanční situaci svérázným způsobem. Pěstěním konopí. A jelikož je botaničkou celý život, její produkt je prvotřídním zbožím. Jednoduchý příběh a sympatičtí herci. Není víc, co bych dodal. Zkrátka skvělá komedie, která rozhodně pobaví mnohé. 80% ()

Reklama

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsme na to koukali jako na film o hulení k hulení.Viděno po více než 15ti letech, přidávám čtvrtou hvězdu.Není to teenage komedie s blbýma kecama o kozách a burgerech, nýbrž velmi příjemná záležitost s kopou vtipných ale né přehnaných momentů ,s inteligentním humorem, pěkným soundtrackem a především Brendou Blethyn! ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je o čerstvo ovdovenej žene (Brenda Blethyn), ktorá nečakane zdedila dlh po svojom zosnulom manželovi. Tak, že musí rýchlo zohnať veľa peňazí, aby sa dostala z problémov. Nakoniec spolu so svojím záhradníkom (Craig Ferguson) vymyslia plán, ako ju zbaviť dlhov a to premeniť jej skleník na výrobu marihuany. Tento film na prvý pohľad vyzerá dosť vážne, ale je to skôr odľahčená komédia. Je to boj ženy proti morálke a jej situácie. Herecký výkon Brendy Blethynovej je skvelý. Zobrazuje postavu tak, že nám na nej veľmi záleží. Diváci sa s jej nešťastnou situáciou ľahko spoja. Scenéria nasnímaná na pobrežných brehoch je úchvatná. Dedina, v ktorej sa príbeh odohráva, pôsobí pokojným a tradičným dojmom, vďaka čomu je príbeh o blízkej komunite presvedčivej. 7/10 ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Než Grace odjela do Londýna, tak bych býval film ohodnotil plným počtem. Bohužel "netradiční" rozuzlení stáhlo film k lepšímu průměru. ___ Brenda Blenthyn byla excelentní, z Craiga Fergusona vyzařovala (/vyzařuje - jeho show) taková pohoda a optimismus ...a vůbec celé město (všechny postavy) bylo až idylicky nad věcí, na což se dobře dívalo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama