Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Britská čierna komédia o milej pani pestujúcej trávu. Z filmu ide na diváka dobrá atmosféra (ako z väčšiny takýchto počinov z ostrovov) a je zaľudnený sympatickými postavami, ktorým budete fandiť aj keď sa venujú takejto ilegálnej činnosti. Bohužiaľ tento feeling nevydrží až do konca v ktorom sa udeje až príliš veľa za vlasy pritiahnutých zvratov, ktoré mi trochu skalili pozitívne dojmy zo zvyšku filmu. 7-10 ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

No, kto nevie čo je to anglická komédia, nech si určite pozrie tento film . Úlohu vdovy a pestovateľky marihuany zahrala skvela Brenda Bleythyn úasne, neviem si inú herečku predstaviť. Film bol plný vtipných obrazov a úžasných dialógov ( "nemáš akcie protfolia ? To je čo ? To ja neviem len sa pýtam či ho nemáš - hihi z rozhovoru medzi Brendou a miestnym farárom keď riešili problém jej dlhov). Ked začala prestavovať skleník na konopnú plantáž už som sa smial jak slniečko na hnoji, a do toho bum skvelý Steve Harley s jeho songom Make me SMile. A vôbec tých skladieb je vo filme viac a boli naozaj skvelé. Trošku som to spomenul aj v mojom denníčku, takže kto je ešte zvedavý nech sa paci na 13. jún. Film ma odo mňa zaslúžene 5 b. ()

Reklama

Elementál 

všechny recenze uživatele

Celkem inteligentní a pravdivý film o pěstování konopí (až na pár typických klišé - babičky zkouřené z marihuanového čaje - přitom THC není ve vodě vůbec rozpustné...). Do cca 3/4 své délky jsou nám servírovány někdy více a někdy méně vtipné scénky s typickým britským suchým humorem. Problém nastává v poslední části, která zcela rezignuje na do té doby relativně realistický scénář a zvrhává se v naprosto neuvěřitelnou (v negativním slova smyslu) podívanou. Celé vypointování už je jen posledním hřebíčkem do rakve. Škoda. Nicméně i přes tenhle nedostatek musím uznat, že na to, že se jednalo o film o trávě, tak zpracování bylo velice vkusné a film mě tu hodinku a půl příjemně pobavil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typická anglická komédia so suchým avšak inteligentným anglickým humorom. Svižné a pozitívne. Na druhú stranu nemôžem si odpustiť jednu faktickú poznámku. Čaj z konopí nemá žiaden účinok, pretože THC je rozpustné v tukoch a nie vo vode (dôvod prečo sa pečú koláčiky), čiže to najlepšie by človek spláchol do záchoda. Scéna s "nahulenými" babkami po čajovej párty bola preto pritiahnutá za vlasy... všetko je však odpustené, bavil som sa veľmi dobre. Čo by človek nespravil pre svoju záchranu, však? Je veľkým šťastím mať okolo seba tak chápavých ľudí a priateľov akých mala hlavná hrdinka. To je na nezaplatenie. 70/100 ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Na příběhu se mi líbila příjemná komunitní pospolitost lidí v městečku, kde se film odehrává, a jejich, Čechovi sympatický sklon, nedodržovat a nebo rovnou porušovat zákony. Vlídná a kurážná Grace se rozhodne řešit dluhy tím, že začne pěstovat marihuanu. Všichni zainteresovaní se těší na sklizeň, až tedy na Matthewovu přítelkyni Nicky, která je těhotná a chtěla by, aby její přítel byl zodpovědnější. Nakonec se to všechno trochu zamotá, když se do příběhu dostanou londýnští dealeři a vymahač dluhů, a mezi nimi i skvělý Bill Bailey, jako dealer - starostlivej taťka, ale všechno nakonec dopadne dobře. A celkové kladné vyznění filmu mi nezkazila ani faktická chyba, a sice že z čaje připraveného z listů marihuany, se nelze zhulit. Ale ty zhulené babky byly tak boží, že jim to odpustím. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama