Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Mythago 

všechny recenze uživatele

Normálně se začínám těšit na důchod - pěstování, hulení, prodávání, hulení, pěstování, hulení prodávání, hulení, hulení, hulení, hulení, hulení, smrt, tma, reinkarnace, růst, důchod, pěstování, hulení, prodávání, hulení, pěstování, hulení prodávání, hulení, hulení, hulení, hulení, hulení, smrt a pořád dokola a dokola a dokola. Ještě se naučit voodoo a budu spokojenej. Jak se říká - make love, not war. ()

darm 

všechny recenze uživatele

Mě se ten film opravdu moc a moc líbí. Brenda Bethlyn v roli Grace, která má po smrti svého manžela finační problémy, se je rozhodne řešit s pomocí Craiga Fergusona v roli Matthewa, jejího zahradníka, který si pěstuje marihuanu, ale zrovna příliš se mu to nedaří :) Tak si Grace vezme rostlinky do svého skleníku a můžeme začít... Oba hlavní hrdinové překypují sympatiemi a po celou dobu filmu jsem se skvěle bavil. Sledovat Grace při svém prvním jointu, nebo stařenky, které si udělají čaj z marihuany a sledovat pak jejich následky jako prodávající v obchodě, nebo reakci na to, když policista uvidí váš skleník plný marihuany - Ano, je to zábavné :) Takhle napsaný to možná nevypadá vtipně, ale při sledování fimu jsem se u toho fakt skvěle bavil, snad jen přibližně okolo prostředka filmu, jsem byl mírně na pochybách o tom, jestli je to opravdu tak dobré, ale další minuty filmy mě z mého mylného pochybení vyvedly :) Mooooc pěkné čtyři hvězdičky, spíš 4,5*. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Žádná velká sláva Bílá vdova nebyla, minimálně na poměry britský komediální produkce byla dost slabá. Britskej humor byl podávanej jenom v malejch dávkách, stejně jako vtipný scény. Možná to bylo tim, že se místama snažila být až moc inteligentní zábavou, což prostě v případě "huličský komedie" nemůže dost dobře vyjít. Pochválit lze jen pár scén (závěrečnej taneček) a slušný herce, tři slabší hvězdy. ()

Milano182 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělej film, kterej jsem viděl už jako malej (utkvěly mi v paměti dvě babičky, který si udělaly čaj z konopí) a nedávno jsem si na něj vzpomněl a pustil jsem si jej.. Nejlepší byl v celým filmu Bill Bailey, ten je prostě bezkonkurenční, vždycky, když si ho představím jako Mannyho, hned se musím smát. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, u které jsem se báječně bavila a to je z mé neoblíbené Anglie, takže to je co říci. Greys, dáma ve středním věku, v ohromné vile se skleníkem, náhle ovdoví a nejen že zjistí,že manžel měl v Londýně přítelkyni, ale ještě stihnul špatně investovat a tak zlikvidovat veškerý majetek, že jí hrozí exekuce na dům.A to jsou šoky,které se mohou přihodit kterékoli ženě a tak shodou náhod se domluví se svým zahradníkem, kterému špatně roste pár sadiček marihuany,že je u ní vypěstuje ve skleníku....a posléze,po úspěchu,tuto myšlenku rozvedou dále, až k možnosti zachránit výnosem z pěstování celý dům. Film je zaplněn skvělými postavami, zahradník, co čeká rodinu a ještě o tom neví, lékař, který se jointu nebrání,farář, skvělé starší dámy, drogoví dealeři, policisti....milé, vtipné,čtyři hvězdy absolutně zasloužené ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama