Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Waynův svět je bláznivý a rozverný film, kde vedle rockových melodií a "odvázaných koček" najdete i nejodvázanější hostitele - Wayna Campbella a Gartha Algara. A když jim ještě druhořadý pracovník TV nabídne tučnou smlouvu, nemohou ti dva uvěřit svému štěstí. Brzy ale zjistí, že cesta ke slávě je trnitá, plná nebezpečí, svodů a příležitostí k mejdanům. Dokáže Wayne získat city rockové bohyně Cassandry a "utrhne" i Garth dívku svých snů? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (141)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Od "kultovní" komedie jsem teda čekal víc. Jsou tam některý fakt vtipný okamžiky (třeba scéna s Terminátorem) a je z toho cejtit taková ta pohodová atmosféra rannejch devadesátek, ale celkově jsem se moc nezasmál. Zároveň to neni vyloženě nějak trapný nebo úplně nudný, ale nechápu, že zrovna tenhle film získal nějakej kultovní status. Pro mě je to čistej průměr. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tak nějak chápu, jak tohle mohlo dosáhnou určité úrovně kultovnosti. A ve mě se mísí pocity toho, že některé momenty, hlášky, vtípky mě velmi pobavily, a jiné šly naprosto mimo mě. Je to taková... blbina, jejíž kořeny ve skečích jsou silně patrné v celém filmu. Člověk to prostě nemůže brát jako regulérní dějovou komedii, protože pak se mu to prostě nemůže líbit. A já jsem tak nějak na půl, ani kult, ani blbost. Prostě... ujde. ()

Reklama

khue odpad!

všechny recenze uživatele

Omg co to je? Bud mi naprosto unika hlavni pointa filmu a nebo se nekde stala velka chyba. Uz od prvni minuty se mi zda,jako kdyby dva hlavni herci utekli z mentalniho ustavu. A komedie? Nechapu, kdo se tomu muze smat. Ja jsem se za cely film asi 3krat pousmal. Ano....tak strasne se mi to zdalo. SHIT ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Průměrná taškařice. Taková nezáživná blbinka, až to člověka zamrzí. Potenciál by tu byl, komediální talent určitě většina zúčastněných nepostrádala, ale všechny vtípky v lepším případě vyzněly do ztracena, v horším případě vyzněly trapně. Nechápu ten kult, který se kolem Waynova světa vytvořil, na druhou stranu fanoušky si najde skoro všechno. Důkazem budiž celosvětový výdělek přes tři stovky milionů dolarů. Až se mi nechce věřit, co na tom ty lidi přitahovalo a stále přitahuje, ono se vlastně není čemu divit, stačí zabrousit k českým filmům a stejně tak žasnout nad komerčním úspěchem Kameňáků. Abych jen nehanil, pár scének mě opravdu rozesmálo, ať už všechny alternativní konce, tak třeba product placement scéna... Jasný průměr. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,It certainly does suck.“ Waynův svět je sympatický projekt. Wayne a Garth jsou pořádní týpci a vůbec se nestydí. Žánrově je napůl parodie, napůl crazy komedie. O příběh pořádně nejde, nejdůležitější jsou hlášky obou hrdinů. Ty jsou sice řádně ulítlé a občas velmi vtipné, ale celou dobu jsem měl pocit, že bych se mohl bavit víc. Tia Carrere je sice fešná, ale v příběhu je zcela mimo a ani není její postava vtipná, takže by se bez ní film v pohodě obešel. Nemůžu se ubránit srovnání s legendárním Hele vole, kde mám káru. Tam byla ústřední crazy dvojice naprosto výborně využitá, film měl svoje tempo a nadupaný scény. V tom ale Waynův svět těžce pokulhává. Jednotlivé scény jakoby kopírovali nějaký obyčejný romantický film, jen jsou tu a tam peprnější a šílenější. Mrzí mě, že se hoši neodvázali trochu víc, takhle u mě převažují spíše negativa. Úvodní jízda za doprovodu Bohemian rhapsody je však dokonalá. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (16)

  • Chlápek v obchodě s hudebními nástroji, který obsluhuje Wayna je Dana Strum, basista z metalových Slaughter. Důvod proč ho zastaví ve hraní "Stairway to Heaven" je ten, že v 70. letech šlo o nejohranější skladbu zákazníků, kteří si přišli zkusit kytaru. V obchodě je i viditelný nápis "No Stairway to Heaven". (don corleone)
  • Soundtrack byl úspěšný, dostal se až na vrchol americké hitparády. (GreatestFan)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Noc oživlých herců

Noc oživlých herců

03.01.2007

Neberouc do úvahy jeho práce na namluvení Shreka, Mike Myers se z filmového plátna ztratil stejně rychlo, jako se na něj v roce 1992 skrz Waynův svět dostal. Člověk by řekl, že se tak stane další… (více)

Reklama

Reklama