Reklama

Reklama

Chuckyho sémě

  • USA Seed of Chucky (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nejoblíbenější zabijácká panenka se vrací - Chuckyho odkaz pokračuje v novém členu rodiny! Chucky a jeho vraždící družka Tiffany jsou přivedeni zpět do života svým osiřelým potomkem Glenem. Chycky a jeho nevěsta smetou Tinseltown vichřicí a rozpoutávají nové násilnické akce vražedného řádění! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

Allien.9 odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů, jaké jsem kdy měla tu možnost vidět. Je až neuvěřitelné jakým stylem se dá zničit solidní béčko z 80. let... Jak mohlo někoho vůbec napadnout udělat ze samotářského Chuckyeho "starostlivého" otce, který se hádá se svou snobskou ženuškou o to, zda je jejich syn chlapec či dívka? Za tenhle film (a nepředstavitelně trapný dabing Bohdana Tůmy) bych stavěla ke zdi bez mrknutí oka. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Oproti genialne vtipne ctyrce je Chuckyho seme precijen krok zpet. Nektere forky jsou opravdu povedene (jasne vevodi Chucky masturbujici nad Fangorii a citace Shiningu), ale bohuzel je tu i hodne tech trapnych. Navic Mancini nedokaze udrzet tempo, ktere dodal ctyrce Ronny Yu a toci vpodstate pouze sled scenek, ktere spolu prilis nesouvisi. Scenar je i na horrorovou komedii o vrazdicich panenkach hodne spatny a Jennifer Tilly je opravdu hnusna. Rozhodne me to zklamalo, ale zas nijak silene jsem se nenudil. Bezny prumer. ()

Reklama

dennykr 

všechny recenze uživatele

Tenkrát v (rumunském) Hollywoodu! Všude jsem četl, že je to pitomé guilty pleasure, ale po shlédnutí bych Sémě hodil do stejné metahororové kategorie, v níž jsou druzí Gremlins, Leslie Vernon nebo Tragedy Girls. Možná je ještě o něco komplexnější, protože tu dochází ke střetávání tolika transtextuálních rovin, že mi z toho šla hlava kolem. Seed je totiž nekompromisně brakový konglomerát odkazů. Chytrých, blbých, dobrých i špatných, ale především zábavných. // Úplně dole jsou referenční citace a parafráze hollywoodských filmů jako Rebel bez příčiny nebo Čínská čtvrť či chytře obsazený John Waters, na něhož se campově pomrkává. Do těchto nádherně bizarních momentů patří i vražda Britney Spears v rumunských lokacích, které zde suplují Hollywood. // Zajímavější to začne být na úrovni scén! Ta úplně první je nejprve (velmi dobrou!) variací Carpenterova Halloweenu, aby postupně přešla k Hitchcockovu Psychu. Na samotném konci přijde třeba Osvícení, ale převrací se i příběh Svatého Josefa a Panny Marie – kdo by nechtěl vidět biblický vztah v podání Jennifer Tilly a Redmana z Wu-Tang Clanu? –, aby se z toho stala přiznaná variace na snímek Glen or Glenda Eda Wooda. A to rozhodně není všechno, protože závěr adaptuje třeba tropy filmů o bojových uměních. // Na nejvyšší úrovni se variuje tradiční struktura Dětské hry. Nevinný chlapec – dříve lidský Andy, nyní loutka Glenn – je konfrontován s maniakální vraždící panenkou. Jenže zatímco Andy vždy kopal za dobro, Glenn pomalu přijímá identitu záporáka. // Kromě velice organického propojení všemožných citací a parafrází si Seed of Chucky docela chytře hraje s křehkostí hvězdných obrazů a dost otevřeně se vysmívá jejich konstruování či udržování. Vlastně nejprve vypráví mýtický příběh o cestě do Hollywoodu a realizování svého "údělu", ve druhém plánu pak rodinné melodrama o komplikované pozici potomka v pevném partnerském svazku. Dokonce poměrně neexploatačně pracuje s genderqueer motivy. To vše s velkým množstvím vnitřností a rozverného sekání hlav. S Chuckyho Kultem nejlepší díl série. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mládě Chuckyho a Tiffany už dorostlo do dostatečných let, aby se společně s rodičema věnovalo rodinné živnosti. Ale zrovna Tiffany se chce chovat jako zodpovědná matka a tím pádem přichází rodinná i profesní krize. A protože jde o Chuckyho famílii, bude vše dosti morbidní. Podle mě se to dá směle přirovnat k předchozímu dílu a Mancini začíná tam, kde Yu v předchozím díle skončil. Vtipu to nijak neubralo a navíc je tady kouzelná role Jennifer Tilly, která si tady střihla samu sebe. Komediální a hororová pohoda. 60% ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Docela dlouho mi trvalo, než jsem se k nejnovějšímu pokračování této roztomilé série dostal, ale čekání stálo za to. Od tohoto dílu snad už žádný znalec Chuckyho nemohl očekávat horror a ten se taky nekoná. Ale co už, zábava je to skvělá, hlášky lítají vzduchem, končetiny taky, krev stříká a děti si mají aspoň s čím hrát. A to je nejdůležitější. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (17)

  • Novinář, který špehuje Chuckyho, není nikdo jiný než John Waters. (-Bomba-)
  • Scénář byl původně nabídnut studiu Universal v roce 1998, ale to jej zamítlo. Až studio Focus Features (odnož studia Universal) dalo v roce 2003 filmu zelenou. (Chatterer)

Reklama

Reklama