Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nějak pořád nechápu, co se na tomhle filmu skoro všem nelíbí. Já jsem se poprvé válela smíchy a u scény, kdy jde Van Helsing (alias Mel Brooks) s Jonathanem "dozabít" Lucy mám záchvaty (smíchu) pokaždé, když to vidím. Podle mě je tohle krásná parodie na Draculu od Coppoly, s Lugosim i spoustu jiných verzí a bavila jsem se při sledování opravdu docela dobře. A navíc Leslie Nielsen s rumunským přízvukem a v obří bílé paruce je prostě úžasný. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší parodie, jakou jsem viděl. Málem mě to odrovnalo, brutální vtipy, úžasnej Nielsen a další herci taky dobrý, hlavně Brooks a jeho Van Helsing. Všem těm, kteří tu naříkají, že se ani jednou nezasmáli bych doporučil podívat se nejdřív na původního Drákulu z roku 1931 s Belou Lugosim a potom si pustit tenhle film v originále, protože Nielsen paroduje Lugosiho naprosto nepřekonatlně a jeho zvláštní způsob řeči napodobuje téměř dokonale. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Filmu by slušel podtitul: Vše, co jste (ne)chtěli vědět o Drákulovi aneb Co nám Bram Stoker pro jistotu zamlčel! Kdyby tak byli distributoři s překlady originálních názvu do národního jazyka stejně kreativní jako já, to by byl teprve na zemi ráj, co si budeme povídat! Ale nevzdychejme, přátelé, škodí to zdraví, upněme radši své zraky k této, ne-li třeskutě vtipně, kdy za celých cca devadesát minut nestačíte povolit úsměv od ucha k uchu, tak alespoň občasně nutící se za břicho popadnouti parodii. Nebuďme netýkavky, nerozebíraje ďábelského Nielsena podávajícího standardně vtahující dojem, vždyť jen MacNicolův Renfield je tak rozkošný patolízal! A krysa!! A patolízal!!! A Mel Brooks se vážně umí obsadit, Van Helsinga by neztvárnil lépe ni samotný Van Helsing. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Zaráží mě nízké hodnocení a negativní komentáře. Ano, Mel Brooks má osobité pojetí svých filmů a humoru, ale nevěřím, že se někdo nesmál, když zabíjeli kolíkem spící upírku do srdce, případně při úvodní pitvě. To mi neříkejte. Já osobně mám tuhle parodii rád a nevidím v ní takové zlo jako ostatní. 80% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nech už hrá kdekoľvek, nech hrá kohokoľvek, Leslie Nielsen je jednoducho Leslie Nielsen. Lacné vtípky váľajú celý film na hranicu stupidity, ale komu to prekáža? Vám snáď áno? Mne nie! Nečakajte prvotriednu, britskú komédiu. Nečakajte skrátka nič. A ak sa nebudete zamýšlať nad každým, sebamenším nedostatkom, ručím vám za kvalitnú zábavu. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)
  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)
  • Ve scéně, kdy Van Helsing otevřel žaluzie, vnikne do budovy světlo. V dalším záběru je žaluzie zavřená, avšak světlo se nezměnilo. (Čiban)

Reklama

Reklama