Reklama

Reklama

Tanec s vlky

  • USA Dances with Wolves (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Poručík Dunbar, těžce zraněný v bitvě s konfederační armádou, je dekorován jako hrdina a poslán na vlastní žádost do opuštěné pevnosti na západní hranici. Spřátelí se s osamělým vlkem a pokouší se navázat kontakt s poblíž žijícím kmenem Siouxů. Přízeň obezřetných indiánů si získá informací o blížícím se stádu bizonů. Jazykové problémy mu pomáhá překonat ovdovělá Zaťatá pěst, kterou jako dítě bílých osadníků Indiáni unesli. Dunbar, přejmenovaný Siouxi Tančí s vlky, začne žít v indiánské osadě. Líbí se mu jejich způsob života, v němž nachází smysl další existence. Když se chystá jeho svatba se Zaťatou pěstí, je Dunbar zajat oddílem kavalerie, který s ním zachází jako se zrádcem. Siouxové ho osvobodí a zabijí většinu vojáků, ale Dunbar raději se Zaťatou pěstí kmen opouští, aby nepřivolal pomstu kavaleristů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (866)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Tanec s vlkmi" sa stal najúspešnejším filmom roku 1990. Zhliadlo ho miliony divákov a bol ocenený siedmimi soškami Oscara (Film, réžia, scenár, kamera, strih, hudba, zvuk). Príbeh o porúčikovi Johnovi J. Dunbarovi je podmanivý. Jeho prerod z radového amerického vojáka na rešpektovaného člena indiánskeho kmeňa Komančov je fascinujúci. Podľa literárnej predlohy a scénara spisovateľa Michaela Blakea ho zrežíroval Kevin Costner, ktorý zároveň stvárnil aj hlavnú mužskú úlohu. Doposiaľ je to vrchol jeho filmárskej a hereckej kariery, ktorý sa mu už zrejme nikdy nepodarí prekonať. **** ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Stejná naivita a upřímnost, která v "Postmanovi" dopadla naprosto katastrofálně, tady funguje na 100%. Nevím, jak je to možné, ale prostě funguje. Při nezkušeném Costnerovi ("Když jsem se podíval na výsledek prvních dvou natáčecích dnů, řekl jsem si: To vypadá jako film.") stála asi všechna indiánská kouzla a tenhle film se dokonale povedl snad po všech stránkách. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Skús to ešte raz, to ti už nevyjde.“ – „Bodaj by si mal pravdu.“ Keď sa Kevin Costner (SILVERADO, POLE SNOV), žiarivá to herecká hviezda Hollywoodu, rozhodol sfilmovať román Michaela Blakea, všetci si ťukali do čela a keď do toho ešte zatiahol sám seba nielen ako režiséra, ale aj herca v titulnej úlohe a producenta (so svojou firmou TIG), mali ho za blázna, ktorý neváha časť deja venovať indiánskemu jazyku. Napriek tomu, že jeho trojhodinový western TANEC S VLKMI nemal šancu zaujať... zaujal. Stal sa fantastickým komerčným hitom, žánrovou klasikou, získal sedem Oscarov (film, réžia, scenár, kamera, strih, hudba, zvuk) a na ďalších piatich bol nominovaný (herec v hlavnej a herec v podpornej úlohe, herečka v podpornej úlohe, výprava, kostýmy). Ďalšie Kevinove režisérske pokusy už tak dobre nedopadli (POŠTÁR, KRAJINA STRELCOV) a nevhodným výberom rolí (NA KRÍDLACH VÁŽKY) sa ako herec takmer pochoval. No (inak, veľmi vtipný!) TANEC S VLKMI dodnes dodáva divákovi slobodu a odvahu. Je to veľdielo, ambiciózne, zdravé a epické. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ano i zde byly okamžiky, které nudily, proto tříhodinový film asi nikdy pro mě nebude film, ve kterém by se nenašly scény, bez kterých bych se raději obešel, čímž by byl kratší a pro mě tedy atraktivnějším. :-) Děj je snesitelný, povedený a koukat se na to dalo velice dobře. Býti v topce si zaslouží. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do toho s tím, že to klidně v půlce utnu a zbytek dokoukám přístě, protože dlouhý filmy nejsou zrovna můj šálek čaje, ale... Tanec s vlky nešel vypnout, dokonce jsem si šel pro nabíječku s radostí, což je úplně ojedinělé. Na tom se dá krásně rozeznat, že je to opravdu záživný epos, který i přes smrtící délku má pořád co nabídnout. Costner poprvé za kamerou předvedl mistrovský kus práce, dostal Oscara a tím skončil, protože další filmy jsou opravdu porpastné. Ale i před kamerou předáví výbornou práci a scéna, kdy tančí s vlky bez vlků považuji za vrchol filmu. __ Epické, velkolepé, dobrodružné, lidské, dojemné, citlivé, realistické ()

Galerie (81)

Zajímavosti (70)

  • Herec a režisér Kevin Costner se tímto svým úspěšným režijním počinem postaral v Hollywoodu o velký comeback filmů s westernovou tématikou. Před Tancem s vlky totiž už delší dobu nebyl o westerny zájem a tudíž se skoro ani nenatáčely. To se však změnilo po celosvětovém úspěchu Tance s vlky, kdy začala být po westernech opět velká poptávka. Hollywoodští tvůrci tak začali hledat i nové herecké talenty indiánského původu. (Lynette)
  • Podlaha ve Fort Sedgwick se dala kvůli natáčení o několik stop snížit. (džanik)

Související novinky

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Tak, a je to tady. Remake Vinnetoua!

Tak, a je to tady. Remake Vinnetoua!

13.08.2011

Poté, co se Christophe Gans pustil do nové verze Fantomase, jsme tak nějak tušili, že se na plátna kin vrátí i další evropské klasiky. Německá produkční společnost Constantine Films (od Resident Evil… (více)

Sam Mendes na Divokém západě

Sam Mendes na Divokém západě

10.12.2009

U tohoto tvůrce už nás „nečekané“ žánrové volby nemůžou překvapit. Proč by si nemohl zkusit třeba western? Obzvlášť, když se schyluje k návratu kovbojek na filmová plátna (komiksový Jonah Hex,… (více)

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama