Reklama

Reklama

Ostrov

  • USA The Island (více)
Trailer 1
USA, 2005, 136 min

VOD (1)

V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jejich lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 313)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Znáš ty situace, kdy opravdu něco hodně chceš... a zavřeš oči a moc si to přeješ? Tak Bůh je ten, co tě ignoruje." Já tedy s uvedeným tvrzením nesouhlasím, protože mě Bůh vždycky splnil všechna má přání, ale připadá mi vtipný, že u někoho to nefunguje. Tím někým je samozřejmě vtipálek McCord, kterej mě hodně bavil při seznamování klonů s pánskými časopisy, sexem a nevhodností svěřování kreditních karet do ženských rukou. Oba klony mě také bavily a jeden z nich se mi dokonce i líbil. Nechci nikoho napínat - byla to Jordan Two-Delta. Kdyby mě panictví zbavila zrovna ona, tak bych si to možná i pamatoval. No nic, mě prostě zápletka Ostrova zaujala, jistý napětí jsem pocítil, zasmál jsem se, zamiloval jsem se, přežil jsem pár výbuchů a dokonce jsem přitom nepoškodil žádnej svůj orgán. Teď si pro něj může budoucí majitel klidně přijít, ale bez boje mu kyčelní kloub, rohovku ani játro nedám. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Kupodivu ( nic jsem nečekal ) jsem se solidně bavil. Od Ostrova nečekejte nic jiného než totální popcorn ( tedy pokud nepovažujete za filozofické dílo Já, Robot od Proyase ). Nemám rád videoklipový střih a i tady místy působí dost zmateně, navíc kamera je až příliš rotřesená a záběry jsou někdy snímané moc zblízka, ale u likvidování aut kolejnicemi i jiných akčních scén jsem se velmi dobře bavil. Stejně tak u příjemného konzumního humoru ( "Co to je?" "Nevím, ale chci to" ). Velké plus je Ewan McGregor, který má co hrát a totální roštěnka Scarlett Johanssonová, u které mi stačí, že prostě je na plátně ( nedávno se zařadila do mých TOP 5 ). Příjemně mě překvapila i hudba ( pro mě neznámého ) Stevea Jablonského. 70 procent. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Steve Jablonsky: 1. The Island Awaits You ,2. Where Do Those Tubes Go ,3. Sector 6 ,4. Starkweather ,5. Agnate Ukuleles ,6. You Have a Special Purpose In Life ,7. Mass Vehicular Carnage ,8. Renovation ,9. I'm Not Ready to Die ,10. This Tongue Thing's Amazing ,11. Mass Winnings ,12. The Craziest Mess I've Ever Seen ,13. Send in the Clones ,14. My Name is Lincoln ,15. Blow - The Prom Kings , ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI VYJÍMEČNÝ, BYL JSI VYBRÁN!"..... /// Úvodní noční můra v super rytmu reklamního videoklipu dává tušit, že M.Bay je ve formě. To, jak velká výhra je odjet na poslední neznečištěný místo na Zemi nám ukáže E.McGregor (za doprovodu hezké S.Johansson), kterej (díky svý ,,vrozený inteligenci") má pocit, že tady něco nehraje... (já bych z toho vynechal filmový provedení). Ukázka technologií budoucnosti je výborná (synaptické vyšetření mozku, porod, hologram kix box), nechybí hlášky (proč zrovna já mám říct dětem, že Santa Claus neexistuje!) a sympaťák S. Buscemi, ale hlavně: film má tempo a ,,zběsilá" hudba sekunduje tempu obrazu. Samozřejmě, můžem si položit otázku, jestli 2 klony můžou utéct speciálnímu komandu a spoustě policajtů, ale tohle mě netrápilo. A nakonec beru i to ponaučení, že nikdy nemám dávat ženský kreditní kartu, a že lidská zvědavost dokáže zničit i sebedokonalejší systém. Čemu z toho nevěříte? ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět, který by si rozhodně zasloužil propracovanější a myšlenkově hlubší scenáristické zpracování. Již po nějaké půl hodině filmu začnou docházet nápady a dříve poutavé prostředí začíná být lehce vyčpělé. Zážitek sice oživí chytlavá, drahá a celkově perfektně zpracovaná akce, jenže k danému filmu se v podstatě vůbec nehodí. Ostrov přichází s hlubokou myšlenkou, ale odchází jen s velmi povrchním zpracováním. Plány protagonistů jsou neskutečně naivní a fakt, že i přes to fungují je do očí b(l)ijící. To je opravdu tak snadné dostat se dovnitř i ven (se zbraní) multimilionového a přísně utajeného zařízení? Tato demence naprosto podkopává jinak velmi příjemný film... 6/10 ()

Galerie (128)

Zajímavosti (38)

  • Dotykový počítač v kancelárii Merricka (Sean Bean) bol navrhnutý špeciálne pre film od poradcu z MIT, ktorý sa usiloval o uveriteľnú víziu futuristickej technológie. (Greenpeacak)
  • Tvorcovia filmu Tajemství farmy Clonus (1979), v ktorom sa taktiež množili klony na zber orgánov, podali žalobu na tvorcu filmu Ostrov za porušenie autorských práv. Nakoniec však dospeli k dohode. (Greenpeacak)
  • Scarlett Johansson (Jordan) trvala na tom, aby v milostné scéně neměla podprsenku, ale režisér Michael Bay na její prosbu odpověděl, že to nepřipadá v úvahu, protože film by měl mít rating PG-13 (mládeži přístupný s varováním, že některý obsah může být nevhodný pro děti pod 13 let). (Leopard105)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Willis a Foxx zahájí palbu...

Willis a Foxx zahájí palbu...

21.03.2010

...na všechno, co jim přijde do cesty během pátrání po ukradeném mikročipu. Zahrají si totiž ústřední duo v adaptaci hitové videohry Kane & Lynch. (Anti)hrdiny „third-person“ střílečky firmy… (více)

Další Bayova apokalypsa?

Další Bayova apokalypsa?

20.03.2007

Žádný strach, král popcornu nehodlá natočit remake Coppolova slavného vietnamského opusu (ačkoli představa je to nadmíru zábavná). Jeden Armageddon mu však zřejmě nestačil a přestože právě dokončuje… (více)

Michael Bay pohořel

Michael Bay pohořel

25.07.2005

Nový mega-projekt režiséra Michaela Baya (Skala, Armageddon) OSTROV sa stal prepadákom ako hrom, keď pri rozpočte 122 miliónov dolárov zarobil v USA za prvý víkend chabých 12 miliónov. V rebríčku… (více)

Reklama

Reklama