Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval, ale nakonec volím nížší hodnocení.. Důvodů je několik. Určitě pozvolný a nesvižný úvod. Prvních třicet minut mě za tónů klasické hudby příliš nechytlo, režisér dlouho představuje situace, postavy (kterých je požehnaně) apod. Zamotané je to v těchhle pasážích hodně, děj je utahaný a NIJAKÝ, ale musím uznat, že to tvůrci zvládli i svižně rozmotat. Zkušený Hallström, který udělal ralativně velký žánrový skok, tak natočil oddychovou zábavu, která neurazí, a kterou po úvodní rozvleklosti oživí příjezd dvou bizarních postav - "sádlový" obchodník a vrchní inkvizitor. Nastává tak nejvíce podařená část filmu (i přes velmi předvídatelný scénář), ale na mém hodnocení se podepsal i závěr, kde je všeho už trochu moc. A především pak láska mezi dvěma hlavními aktéry působí hodně nevěrohodně. Být o pár záměn a převleků méně, volím jinak. Herecky film ale potěší nejvíce. Pro Heathe Ledgera byl rok 2005 více než příjemný. Ostatní postavy odvádějí to, co je třeba a rozhodně to není k zahození. Jedničku s hvězdičkou ale zasluhují i vznosná výprava, kostýmy a kamera. A místy příjemný humor!! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pribeh o tom, ze aj Casanova sa nakoniec zamiloval je skvelym mixom romantiky, komedie a obcas aj akcie odohravajuci sa v nadhernom prostredi Benátok. V prvej polovici sa zoznamime s postavami a v tej druhej sa naplno rozbehne komedia plna zamien identit. Hlavny hrdina v Ledgerovom podani je sympaticky rostak, jeho vyvolena Sienna Miller je sebavedoma feministka, ktora mu da poriadne zabrat a okrem nich tu je mnoho komickych postaviciek, ktorym kraluje vyzraty obchodnik so sadlom Oliver Platt. Jeho sceny su nezabudnutelne. Nonstop ma bavio aj to neustale sa navazanie do cirkvi na čele s demonickym ale neschopnym inkvizitorom Jeremy Ironsom. A celu tu rozvernu atmosferu dokonale podkresluje Desplatov uchvatny soundtrack. K uplnej dokonalosti tomu chyba este trochu väcsia porcia vtipov alebo akcie, ktore by zaplnili obcasne hluche miesta, ale aj tak je vysledok nadpriemerny film, ktory stoji za pozretie. 7/10. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako kostýmní romantická komedie, ale tvůrci zřetelně sázejí hlavně na část komediální. Ta je bláznivá až fraškovitá a všechna ta rádoby romantika vedle ní vypadá nezajímavě. Heath Ledger je v pohodě, ale film zachraňují Oliver Platt a Jeremy Irons, kteří se ovšem objeví až těsně před jeho polovinou. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger je jako Casanova neodolatelný svůdník a role mu perfektně sedne. I ostatním hercům se daří upoutat na sebe pozornost (Sienna Miller nebo Oliver Platt). Bohužel to je asi tak největší klad téhle trochu naivní taškařice. Zkušený Lasse Hallstrom nenamíchal tak kvalitní koktejl, který bych si chtěl objednat pokaždé, když jdu do svého oblíbeného baru. Příště sáhnu po něčem ostřejším. Příběh Casanovy jsem si představoval, že bude vystavěn jinak, ale Casanova je tu líčen jako milý muž, který je přátelský ke svému okolí, ačkoliv ve skutečnosti tomu tak nebylo. Průměr, který životní osudy Casanovy dost zkresluje. Čekal bych rozhodně víc. 50% ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Hravá komedie o svůdníkovi, po kterém touží celá ženská část Benátek až na jednu dívku. A do koho si myslíte, že se Casanova zamiluje?... Ano, správně :D do neoblomné, svéhlavé a sebevědomé dívky Francescy... Potom už stačí jen sledovat jeho snažení o získání jejího srdce, při kterém vás Heath Ledger na tolik vtrhne do spanilé jízdy Benátek, že na konci nebudete chtít vystoupit.... Zkrátka odlehčená romantická komedie si u mě vysloužila 4* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Tvůrci vybírali původně z adeptů ve věku 30-50 let. Chtěli, aby představitel hlavní role působil dojmem, že má již něco za sebou a miloval spoustu žen. Přesto, když Heath vešel do místnosti, věděli, že je ten pravý. (hippyman)
  • Skutečný Giacomo Casanova prožil posledních 13 let života na českém zámku Duchcov, kde pracoval jako knihovník, a kde taky sepsal své slavné paměti. V Duchcově roku 1798 zemřel. Jeho hrob se nedochoval. (claudel)

Reklama

Reklama