Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 2
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 076)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hrozně utahaný třetí díl, který měl být vrcholem a místo toho se v něm odehrává regulérní Dawsonův svět, akorát s komiksovými figurkami. Akční scény jsou fajn, ale žádná nevezme dech tak, jako ty z předchozího dílu. Zcela jasně nejlepší pasáží je Parkerovo "temné období" - tam mají tvůrci hned několik silných es, nemluvě o opravdu cool hlavním hrdinovi;), zbytek je takový lehký nadprůměr. Mnohem lepší, než třeba nesmyslný Ghost Rider, ale k předchozím dílům se má zhruba stejně jako X-meni 3 k jedničce a dvojce. P.S. Tolik brečících postav jsem v jednom filmu neviděl ani nepamatuju… ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po geniální dvojce se Raimi a) dal k nějaké sektě vyznávající všeobecnou lásku a pochopení, b) na drogy, c) prostě zbláznil. Jak jinak si vysvětlit ty citové hyperboly, ve kterých Peter tancuje na ulici v dokonalém kvádru, či dostává od tetičky ty nejkýčovitější ‚rady do života‘. Všechno je tak nadsazené, že to prostě NEMŮŽE být myšleno vážně a Raimi si jednoduše dělá z diváka víc jak dvě hodiny absolutní prdel. Uznávám, vstřebat se to dá opravdu těžko. Na druhou stranu tak ale opravdový problém vidím v nedotažených postavách, kde zvláště záporákům chybí pořádná motivace (jinak Sandman i Venom parádní) a vlastně chybí absolutně všem. Taktéž škoda některých odfláknutých triků v akčních sekvencích, kde to v kontrastu s dokonalým Sandmanovým zrozením vypadá hodně blbě. V součtu dost nevyrovnaná jízda, která ale ani na vteřinu nenudí, i když jsem se občas přistihnul, že zírám s hubou dokořán a nebylo to jenom na tu nabušenou akci. Teď za čtyři, ať nežeru, s tím, že někdy časem si to musím dát znova, abych si to fakt srovnal. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Celou trilogii jsem zhlédl znovu během jednoho týdne a musím uznat, že třetí díl je bezpochyby nejslabší. Musím vyzdvihnout herecké výkony, které jsou čím dál tím lepší a nejvíce mě překvapil James Franco, který vyzrál a své role se chopil výborně. Nachází se zde mnohem více hluchých míst a většina efektů byla až moc digitální. Celý film je dosti nevyrovnaný a nedrží pohromadě. Snad prvně, kdy se mě po skončení nevařila krev a nebyl jsem naprosto spokojený, tak jen zůstal film se silnými a slabými momenty plný výborných herců a digitálních efektů. Ale stále zůstávám velkým fanouškem Spider-Mana a nemohu se dočkat na další pokračování, mé hodnocení 3,5 hvězdičky… ()

choze 

všechny recenze uživatele

Svůj původní zklamaný komentář (kdy jsem dal 3 hvězdičky) ponechám pro zajímavost níže, ale po dalších zhlédnutích mi trojka nepřijde zdaleka tak špatná. OK, není tak wow jako byla dvojka a akce s metrem zůstává nedorovnána/nepřekonána. Ale hodně se mi líbí, jak je postavená a jak uzavírá trilogii - minule těžce vybojovaná idyla se z různých stran nenápadně kazí a hroutí, Peter se odcizuje s M. J., jeho nejlepší přítel si za ním konečně osobně přichází vyřídit účty za mrtvého otce a sám Peter podléhá touze po pomstě, když se na scéně objevuje skutečný vrah strýčka Bena. Přičemž touhu po pomstě v něm posiluje zákeřný parazit, co se na něj nalepil... Je toho hodně, všechno je to silné a správně osobní a směřuje to k akčnímu finále v obrovské pavučině plné aut vysoko nad městem, která je efektnější, než byla chajda na řece (finále dvojky) a i dramaticky/emocionálně funguje líp. Potemnění Petera směrem k záměrně směšnému namistrovanému blbovi je podle mě v rámci naivních až infantilních mantinelů téhle série v pohodě, stejně jako dialogy a snesu i zkratkovitost. Efekty jsou proměnlivé jako byly vždy a akce solidní. Celkově spokojenost. PůVODNÍ KOMENT: Tři hvězdičky podmíněné spoustou odmýšlení. Když si odmyslím, že jde o adaptaci komiksu na kterém jsem vyrostl, režisérem, na jehož filmech jsem vyrostl (tedy dvojitá srdcovka), a že jde o poslední díl spider-manovské trilogie (od kterého se tradičně očekává, že sérii důstojně uzavře a bude nejlepší částí), a o nejdražší film všech dob, a budu to brát jen jako blbé, infantilní a těžkopádné rodinné trikové monstrum, pak je to v pohodě, bavil jsem se. Brát to nějak jinak, byl by to čistý odpad. Za znásilněnou předlohu, ubohý scénář i režii (kino řvalo nepřetržitě smíchy u temných i dojemných scén a já přes svou loajalitu ke Spideymu s ním) a akci a triky, které - stejně jako u SUPERMAN SE VRACÍ - za ty prachy prostě nepřibíjejí do sedadel, narozdíl od poznání, že člověk pohlcený zlem na sebe bere podobu tančícího metrosexuála. Mám se smát nebo plakat? (3/5) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sam Raimi, Ivan Raimi, Alvin Sargent .. Vždycky máme na výběr... Ach jo. Měl jsem podobný pocit promarněné šance až výsledné nijakosti, jako při třetím pokračování Xmenů nebo druhých Pirátů. Všeho je na oko hodně (až moc), ale podání hapruje. Spiderman 3 obsahuje spoustu skvělých ingrediencí, ovšem padá na jejich podání či nevyužití, dynamičnost si často bere volno a (samo)účelnost mnoha pasáží vše jen hloupě korunuje. Mnohé je zkratkovité, jindy utahané, děj určuje řada náhod a oproti třeba S2 je vše málo vtipné a k celkové škodě bídně temné (avšak i dočasně “temný Peter” je nejvtipnější a vlastně i nejlepší část filmu) a na konci směšně ubrečené. Ani technické zpracování nebere dech. Hudba a kamera tápe v průměru a triky, jsou sice evidentně drahé, jenže skladba a nějaká inovace akčních scén se nekoná. Jsem fanda Spidermana a druhý díl považuji za jeden z nejlepších comics adaptací, ovšem trojka do této elitní společnosti nepatří. 70%. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • Režisér Sam Raimi zamýšlel natočit i čtvrtý díl, ze kterého však nakonec sešlo. V jednom rozhovoru řekl, že se v něm měla objevit komiksová postava Black Cat, kterou měla ztvárnit Anne Hathaway. Bruce Campbell měl zase hrát superpadoucha Mysteria. (karlik4801)
  • Snímek byl rozesílán do kin pod mnoha fiktivními názvy, například Two Timing Friend, Back for More či Listening Heart. (imro)
  • V scéne, kde Harry Osborn (James Franco) pracuje v laboratóriu, sú na polici vyložené tri masky. Jedna patrí jeho otcovi Normanovi Osbornovi (Willem Dafoe), druhá Harrymu, no tretia (strieborná) ostáva záhadou. Vyriešenie tejto záhady je v komikse "Hriechy minulosti" z roku 2004, kde Norman svojim dedičom nezanechal zelenú, ale striebornú masku. Maska je teda odkazom práve na tento komiks. (canucks333)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama