Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britsko-americká variace na "Pearl Harbor" a vlastně i trochu na "Tmavomodrý svět". O lásku tady jde taky, ale není to až tak komplikovaný trojúhelník. Ty letecké scény nejsou vůbec špatné, ale všechno okolo je tak trochu o ničem, průměrné. Ten příběh vedle vás ani nebude moc zajímat a budete akorát počítat, kolik postav zahyne ve vzduchu. Příliš mě to nezaujalo. Vykreslení postav spíš karikaturní, osudy rádoby silné, ale pocit již viděného také. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Čas do Rudého barona musí nadšenec do světových válek a soubojů leteckých es nějak vydržet, tak proč ho neodpočítat s pomocí Američanů v Paříži... totiž na francouzském nebi? Kupříkladu proto, že brnění pánů rytířů podezřele připomíná staniol a můj dojem, že jejich šavličky a koníčci jsou dřevění, nesouvisí s tím, že jejich Pegasové se v té době vyráběli ze dřeva, jako spíš s laciným dojmem z celé téhle podívané. Jean Reno se sice tváří tak zarputile, že potkat ho v noci, tak se místo usilování o pozvání na snídani slovy Míry Bosáka zahryznu do stromu a dělám suchou větev, ale s drsností Leona nebo Viktora už má tahle nájem splácející pásová výroba výrrrazů nás drrrsňáků frrrancouzských společného pramálo. Druhou hvězdičku sice přihazuji za jeho neselhávající charisma, ale je to poprvé, co je hvězdička současně výstražným záhlavcem. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Dobrovoľníci sa zoskupujú na základni Lafayette a po absolvovaní výcviku sa stávajú členmi leteckej eskadry, ktorá má len dve úlohy: po prvé prežiť a po druhé zostreliť Nemca. Priemerná životnosť týchto bojových zoskupení je určená v rozmedzí od troch do šiestich týždňov. Pri pomyslení na túto skutočnosť si každý letec uvedomuje, že práve ten následujúci let môže byť pre neho ten posledný. Preto títo "odpadlíci" vo voľnom čase upevňujú vzájomné vzťahy, poprípade nadväzujú nové (milostné) a čakajú na svoj osud...Overená, ľahko odhadnuteľná retro montáž, v ktorej sa miesia jak prvky z obdobia 1. svetovej vojny (naleštené dvojplošníky, švihácke ošatenia pilotov), tak vymoženosti súčasnej techniky (zdigitalizované prestrelky na otvorenom nebi), ktoré - povedzme si na rovinu - v tomto zápolení nepodnecujú k úžasu, a skôr nasierajú. Moc uhladené a zjednodušené. Málo živelné i strhujúce. Apropo ten titul potešil, no :) 2,5* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Verdikt v skutočnosti veľmi záleží na tom, čo od Flyboys očakávate. Flyboys ponúkajú presne to čo sľubuje ich názov. Veľmi povrchné a veľmi efektné hrátky s lietadielkami, čas od času poprekladané nejakou tou príbehovou vatou. V jednom je však tento film výstižný - spravodlivo ho zhodnotiť je rovnako ťažké ako letieť s tým sakramentským dvojplošníkom. Obe sa stále nakláňajú, v jednej chvíli si letíte úplne skvele a užívate si krajiny, potom sa ale obloha zatiahne a vy máte problémov plnú kapsu. Snímok rozhodne vie "odsýpať", ale jeho stopáž je prehnaná a keby sa chirurgicky odstránila taká polhodinka všetkých klišé, nikomu by to neublížilo. ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že filmy s Jamesem Francem nedokážu hodnotit objektivně, stačí, aby na tváři vykouzlil ten svůj neodolatelný úsměv a já jsem ochotna přimhouřit oko a šoupnout o hvězdu víc. Ale tentokrát to nejde. Rytíři nebes je film průhledný až běda, skvadra pilotů taky ničím nepřekvapí, navíc nám scénaristé jejich motivace naservírují hned v úvodu filmu, to asi abychom se už později nerozptylovali, milostná linka jakoby vypadla z nějaké telenovely... Aspoň že ty souboje ve vzduchu stály za to. Promiň, Jamesi, tady by mi nestačílo ani tucet úsměvů. Dneska palec dolů. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Jelikož letadla, která použili ve filmu, byly autentické kusy z muzeií či podle původních plánů postavené stroje, natáčení představovalo pro tvůrce problém. Aeroplány mohly startovat a přistávat jen při dobrých povětrnostních podmínkách a herci v odkrytých pilotních kabinách museli zvládat nepříjemné nápory studeného vzduchu. (imro)
  • Režisér Tony Bill v podstatě debutuje na filmovém plátně. Zatím má za sebou desítky televizních projektů, pracoval například na Monkovi či Chicago Hope. (imro)
  • Film se natáčel celý v Anglii, přesněji na základně RAF v Buckinghamshire a v Londýně. (messiah)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama