Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční velkofilm odehrávající se v atraktivním prostředí leteckých bitev 1. světové války, který se inspiroval skutečnými událostmi. Čeká Vás dobrodružství legendární Lafayettovy eskadry tvořené americkými stíhacími piloty. Ti se dobrovolně přihlásili do bojů ve Francii. Mladí letci se tak vydávají do vzdálené Evropy hnáni touhou naučit se létat na nových strojích a zažít velká dobrodružství. Ve válkou zmítané Francii se zpočátku naivní mladíci naučí pravému smyslu přátelství, odvahy i lásky a získají tak opravdové důvody pro riskování vlastního života. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

villon17 

všechny recenze uživatele

Konečně něco z první světový. Z druhý se dá najít film na každym rohu. Mno ale prvotní nadšení ze mě celkem rychle spadlo. Přišlo mi, že se to celý točí kolem tamtý údajný prostitutky, která Jamese zachránila a on se do ní nečekaně zamiloval. Pak nuda nuda, pár dobrejch okamžiků, ale celek dává holt 3*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vlažné a neutrálne skoro po všetkých stránkach. Ten kto čaká napätie a akciu sa dočká iba pár scénok, ktoré vynikli z priemeru a ten kto čaká nejaké zaujímavé príbehy postáv a ich emotívne dramatické spracovanie sa nedočká už vôbec. Samozrejme ak si odmyslíme tých pár tragických prípadov vojakov, ktorí zahynú počas boja. No ale čo z toho, keď si k nim divák nezíska žiaden vzťah, dokonca ani k tej, ktorú stvárnil J. Franco. Priemer. 60/100 ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

z hovna bic uplietli a stali sa hrdinami 1. sv. vojny. typicki amici. zhovadeny film. james franco prehrava v kazdej scene, pretoze to nie je herec, to je lakadlo na zeny a jeho usmev ma dost tyral, ked som ho uz videl po 10 krat. jean reno tiez uz hra v samych srackach a nevie si vybrat poriadnu rolu. ostatni su tam na paradu, aby ste si ziskali ich sympatie, resp. neziskali u nemcov, ale na druhej strane mi nemci boli viac sympatickejsi. ale zase nemozem len kydat - akcne sceny boli pekne natocene aj ked tie digi triky su strasne, no ale pri 60 mil. rozpocte, kde vam treba ako tak prostredie vytvorit sa ani necudujem. mozno keby rezia a hlavne scenar skoncili v schopnejsich rukach, nebol by to prepadak na plnej ciare a ja by som dal o 1* viac. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Velmi krásný a příjemný film, byť z 1.světové války. Zde se nejlépe ukazuje, co je schopen vytvořit tandem dvou perfektních lidi. První - Dean Devlin, který film produkoval (mimo jiné jeho dítky jsou též "Den nezávislosti", "Patriot" a "Godzilla"). Druhý - režisér Tony Bill je držitelem Oscara za produkci legendárního filmu "Podraz". Kromě jiného je režisér Bill aktivním leteckým akrobatem, takže letadlům perfektně rozumí a též je to na leteckých bitrvách ve vzduchu vidět. Ani nepoznáte co je počítačová animace a co skutečné záběry. U filmu jsem ani nedýchala, protože tam bylo napětí do posledního nervíku v těle. Ale ten závěr ! ŠOK ! Tak tohle řešení bych nečekala, ale musím bez rozpaků přiznat, že takhle zakončit vzdušný souboj se dalo pouze s letadly za 1.světové války. Protože se jednalo o skutečný příběh a pár lidi tento masakr přežilo, hodnotím toto zpracování jako vynikající a výkony všech herců na absolutní jedničku. Samozřejmě, že Jean RENO, Martin HENDERSON i James FRANCO tomu dodali patřičné grady. A ta kapička romantiky tam prostě musela být. Nádherný film !! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zdařilí snímek z neokokaného prostředí 1. světové války. Je sice pravda, že herci jsou spíše průměrní (někdy ještě horší), dialogy taky nejsou nic extra ale hlavní jsou letecké souboje, kterých je celkem dost a jsou pěkně udělané. Jen je škoda, že se film utápí v klasickém americkém patosu a režisér nejspíš občas nevěděl jestli chce točit zábavnou akční podívanou nebo realistický válečný film. Ale i tak jsem se celý film dobře bavil. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (18)

  • Na výrobě tohoto filmu se podílela i česká firma Historická letka republiky Československé, která vyrobila několik replik letadla Nieuport Nie 17. [zdroj: www.historicflight.cz] (PaulxH)
  • Ve snímku se zmiňuje bitva u Verdenu (1916) a hlavní hrdinové poté dostávají podle slov svého velitele nejnovější Nieuporty 17 (ve službě od března 1916). Přesto se na nebi střetávají s Němci létajícími ve Fokkerech Dr. 1, které však byly vyráběny a zařazovány do bojů až v roce 1917. (ČSFD)
  • Na základě filmu vznikla i počítačová hra "Flyboys Squadron". V těto hře je možně vidět některé obrázky z filmu. (ČSFD)

Související novinky

Robinson ztracený na tajemném ostrově

Robinson ztracený na tajemném ostrově

27.05.2008

Televizním seriálům se v novinkách věnujeme jen zřídka (vlastně vůbec, sypu si popel na klobouk). Jako malá náplast je tu ambiciózní nová série stanice NBC nazvaná prostě Crusoe. Ano, půjde o další z… (více)

Reklama

Reklama